Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

LEFT BEHIND (2014)


"Αλλά για αυτή την ημέρα και ώρα δεν γνωρίζει κανένας άνθρωπος"
Μάρκος 13:32
 
Γνωστό και ως "Οι Χριστιανοί Το'σκασαν !" , ή "Η Βίβλος Τα Έλεγε Και Εσείς Γελάγατε" .
Γραμμένο με ευλάβεια από τους συγγραφείς της σειράς βιβλίων LEFT BEHIND , Jerry B. Jenkins και Tim LaHaye , με βοήθεια από τους παραγωγούς/σεναριογράφους θρησκευτικών περιπετειών Paul Lalonde ( THE MARK OF THE BEAST , APOCALYPSE , REVELATION , TRIBULATION ) και John Patus ( THE LEFT BEHIND TRILOGY , THE MARK I&II , SAUL: THE JOURNEY TO DAMASCUS ) .
Σκηνοθετημένο με πίστη από τον αναγεννημένο κασκαντέρ Vic Armstrong ( AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON , SUPERMAN III , KRULL , CONAN THE DESTROYER , RAMBO III , TOTAL RECALL και άλλες 111 ταινίες δράσης μέχρι και το THE AMAZING SPIDERMAN ) .
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ :
Την ώρα που η πτήση 731 βρίσκεται στα μισά της απόστασης Νέα Υόρκη-Λονδίνο , τα βρέφη-παιδιά-και λοιποί αθώοι που βρίσκονται στο αεροπλάνο εξαφανίζονται αφήνοντας πίσω τα ρούχα τους .
Το ίδιο συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο , με παιδικά ρουχαλάκια να πέφτουν στο έδαφος και το γνωστό ο-καθένας-για-τον-εαυτό-του να ολοκληρώνει την αποκαλυπτική διάσταση της νέας κατάστασης που επικρατεί εν ριπή οφθαλμού σε ολόκληρο τον πλανήτη ...
Ο Nicolas Cage ( CON AIR ) είναι ο μοιχός πιλότος της πτήσης 731 από Νέα Υόρκη για Λονδίνο , Rayford Steele . Δεν χρειάζεται να απορεί κανείς γιατί δεν εξαφανίστηκε μαζί με τους υπόλοιπους την ώρα της μεταφυσικής αρπαγής (ακόμη και ο συγκυβερνήτης εξαφανίστηκε) ! Είναι στα χωρίσματα με την θρήσκα γυναίκα του και διασκεδάζει με ξανθιά αεροσυνοδό (της έχει πάρει και εισιτήρια για συναυλία των U2  στο Λονδίνο , αλλά δεν γνωρίζω αν ο Bono έχει αναληφθεί στους ουρανούς με τόσα καλά που έχει κάνει) . Βέβαια ο αμαρτωλός Steele είχε μια υποψία πως σύντομα θα γίνονταν όλα αυτά και προσπαθεί να πείσει τους γύρω του να αποδεχτούν τον θεό .
Πολλά αεροπλάνα πέφτουν από τους ουρανούς και αρκετά μένους χωρίς πιλότους . Το αεροπλάνο του Steele σε μια παραλίγο μετωπική με ένα ακυβέρνητο αεροπλάνο , χτυπάει στο φτερό και αρχίζει να χάνει καύσιμα στον μαρτυρικό δρόμο της επιστροφής στο JFK ! Εκεί θα του αρνηθούν την άδεια να προσγειωθεί και ένας νέος Γολγοθάς θα ξεκινήσει για τον πολύπαθο ηθοποιό να πείσει το κοινό του πως αγχώνεται/μετανοεί μέσα σε ένα πιλοτήριο - και να κάνει αναγκαστική προσγείωση όπου μπορέσει με την βοήθεια application πυξίδας σε κινητό (για έξτρα αγωνία/δράση το αεροπλάνο σέρνεται στο έδαφος και ακινητοποιείται μερικά εκατοστά πριν από ένα παρατημένο βυτίο με καύσιμα) ...
ΛΟΙΠΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ :
Οι πολύχρωμοι επιβάτες του αεροπλάνου , πέρα από τον μοιχό πιλότο και την ξανθιά αεροσυνοδό/μοιχαλίδα ( Nicky Whelan - HALLOWEEN II ) είναι ένας τζογαδόρος νάνος ο οποίος είναι στραβωμένος με τους πάντες , μια ναρκομανής ντίβα , ένας Ασιάτης που γνωρίζει από τεχνολογία και θεωρίες συνωμοσίας , ένας Τεξανός γελαδάρης που πιστεύει μόνο στο χρήμα , ένας ευγενικός μωαμεθανός (;) και ο διάσημος δημοσιογράφος/μαχητικός ρεπόρτερ Buck Williams ( Chad Michael Murray - DAWSON'S CREEK ,  ONE THREE HILL , HOUSE OF WAX , THE HAUNTING IN CONNECTICUT 2: GHOSTS OF GEORGIA ) . Η αθεΐα του Buck εξηγείται στην πορεία της αγωνιώδους πτήσης όταν θυμάται τον θάνατο της μητέρας του από καρκίνο . Ο θεός τον έγραψε τότε , τον έγραψε και τώρα .
Υπάρχει ειδύλλιο μεταξύ του Buck και της κόρης του Steele , Chloe ( Cassi Thomson - GRAVE HALLOWEEN , SWITCHED AT BIRTH ) το οποίο ξεκίνησε από την τυχαία γνωριμία τους στο αεροδρόμιο και μάλλον θα αναπτυχθεί μέσα στα νέα πλαίσια της κόλασης επί γης που θα αντιμετωπίσουν όταν προσγειωθεί το αεροπλάνο με το καλό ...
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΧΤΗΚΑΝ :
Η Lea Thompson ( BACK TO THE FUTURE TRILOGY ) είναι η γυναίκα του Rayford , Irene Steele . Η δυνατή πίστη που είχε στην αποκάλυψη και την ημέρα της αρπαγής έγινε και η αιτία που ο άντρας της άρχισε να διασκεδάζει με νεαρές αεροσυνοδούς και η κόρη της να κάνει επανάσταση . Προσπάθησε να τους προειδοποιήσει και τους δύο πως ο καιρός έχει πλησιάσει , τα σημάδια είναι εδώ , αλλά εκείνοι την θεωρούσαν παρακατιανή και τρελή . Εξαφανίστηκε την ώρα που έκανε μπάνιο και τους άφησε στα κρύα του λουτρού .
---------------------------------------------
Για περισσότερο χριστιανικό scifi μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα leftbehind.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.