Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

LAST MAN STANDING (1995)

 
"Ξύπνα ανθρωπέ μου , είμαστε στην Αμερική ! Κανείς δεν μπαίνει φυλακή αν έχει τον κατάλληλο δικηγόρο !"
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον παραγωγό/σκηνοθέτη κατευθείαν-σε-βιντεο ακραίας δράσης Joseph Merhi ( FRESH KILL , L.A. CRACKDOWN , MIDNIGHT WARRIOR , FINAL IMPACT , MAXIMUM FORCE ) .
Ο Joseph Merhi είναι το έτερον ήμισυ του υπερπαραγωγικού διδύμου της εταιρίας παραγωγής PM Entertainment (ο άλλος είναι ο Richard Pepin) . Η συγκεκριμένη εταιρία υπήρξε αρωγός κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '90 στις δυναμικές καριέρες πρωταγωνιστών όπως ο Don "The Dragon" Wilson , Jeff Speakman , Lorenzo Lamas , Jack Scalia , κτλ ...
Αδίστακτοι κακοποιοί οργανώνουν εκρηκτική ληστεία τράπεζας μέρα-μεσημέρι αφήνοντας στο πέρασμα τους καμένα περιπολικά και δεκάδες νεκρούς !
 Ο Jeff Wincott ( MARTIAL LAW II: UNDERCOVER , MISSION OF JUSTICE , UNIVERSAL SOLDIER II: BROTHERS IN ARMS , UNIVERSAL SOLDIER III: UNFINISHED BUSINESS ) είναι ο ασυμβίβαστος και εξίσου βίαιος με τους ληστές της τράπεζας , ντετέκτιβ Kurt Bellmore . Ο Bellmore έχει αναλάβει την υπόθεση και είναι στο κατόπι της συμμορίας παρέα με τον αδελφικό του φίλο και συνάδελφο ντετέκτιβ Frank "Doc" Kane ( Jonathan Banks - GREMLINS , BEVERLY HILLS COP , UNDER SIEGE 2: DARK TERRITORY , BREAKING BAD ) .
Το δυναμικό δίδυμο καταφέρνει να συλλάβει τον αρχηγό της σπείρας "Snake" Underwood στα πρώτα λεπτά της ταινίας , αλλά από την στιγμή που υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί στην λίστα μισθοδοσίας του Underwood , ο παλιάνθρωπος γλυτώνει της δίωξης και αφήνεται ελεύθερος γελώντας στα μούτρα του κουρελιασμένου ποινικού συστήματος !
Ο Doc Kane δεν μένει ζωντανός μέχρι το τέλος της ταινίας και το κίνητρο για απόδοση ματωμένης δικαιοσύνης είναι ισχυρό , καθώς ο Bellmore δεν σκοπεύει να αφήσει τον κακοποιό ατιμώρητο και μετά από την διαθεσιμότητα που τον περιμένει λόγω υπερβολικού ζήλου - αλλά και την προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του , αναλαμβάνει να τα βάλει μόνος του και με τις δύο πλευρές του νόμου !
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Jonathan Fuller ( THE PIT AND THE PENDULUM , BLOODFIST VI: GROUND ZERO , CASTLE FREAK , SKYSCRAPER ) είναι ο αδίστακτος αρχηγός των ληστών τραπεζών , "Snake" Underwood , γνωστός και ως Swashbuckler . Η βια είναι το μεσαίο του όνομα και χόμπι του είναι να σημαδεύει ανθρώπους με όπλα μόνο και μόνο για να τους βλέπει να τρέμουν . Υπολόγισε βέβαια χωρίς τον ξενοδόχο και το φυσικό τέλος του είναι καταδικασμένο να ολοκληρωθεί με βίαιο τρόπο .
Ο Robert LaSardo ( HARD TO KILL , OUT FOR JUSTICE , WATERWORLD , IN HELL , HALF PAST DEAD 2 ) είναι ο λατίνος υπόκοσμος Kazz . Όχι σε τόσο χαρακτηριστικά απροσάρμοστη ερμηνεία γειτονιάς αυτή τη φορά . Είναι ένας από τους ληστές του Underwood .
Ο Steve Eastin ( THE HIDDEN , CON AIR , STEALTH FIGHTER , AGENT RED ) είναι ο διεφθαρμένος αστυνομικός , Darnell Seagrove . Δουλεύει για τον Underwood και προσπαθεί να παγιδέψει τον Bellmore .
-------------------------------------------
Η αμήχανα μακρά ερωτική σκηνή και οι ενδυματολογικές επιλογές του ντετέκτιβ Bellmore (κυρίως το κίτρινο blazer σακάκι και οι κροκοδειλόμποτες που είναι ικανά να σκοτώσουν από μόνα τους) αφήνουν ακόμη ερωτηματικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.