Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

TREEHOUSE (2014)


Άγριο σλάσερ που παραπλανεί τον θεατή να νομίζει πως παρακολουθεί ιστορία μεταφυσικού τρόμου , με κλασική κατάληξη εφηβικής διαδρομής προς την αιματοβαμμένη βια .
Γραμμένο από τους πρωτοεμφανιζόμενους στην λίστα του imdb , Alex Child και Miles Harrington και σκηνοθετημένο από τον Michael Bartlett ( THE ZOMBIE DIARIES 1&2 , THE PARANORMAL DIARIES: CLOPHILL ) .
Οι κύριοι χαρακτήρες είναι δύο έφηβοι οι οποίοι γνωρίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες επιβίωσης μέσα σε ένα δεντρόσπιτο .
Ο J. Michael Trautmann ( 18 YEAR OLD VIRGIN , SHAMELESS ) είναι ο Killian . Ο νεαρός δέχεται καθημερινό εξευτελισμό από τους αγριάνθρωπους της τάξης του , αλλά έχει μεγαλύτερο αδελφό ο οποίος φροντίζει να τον προστατεύει όποτε χρειαστεί χρησιμοποιώντας την μόνη γλώσσα που αντιλαμβάνονται . Ο πατέρας τους ήταν στρατιωτικός με δράση στα μέτωπα των διάφορων πολέμων ο οποίος κάποια στιγμή αποτρελάθηκε και αυτοκτόνησε . Τα δύο αδέλφια σε μια νυχτερινή έξοδο σε κοντινό δάσος ανακαλύπτουν αντί για την μαγεία της επαφής με το άλλο φύλο , ένα εφιαλτικό δεντρόσπιτο πάνω σε ένα γκροτέσκο τεράστιο δέντρο ... Ο αγώνας για αιματοβαμμένη επιβίωση εναντίων άγνωστων καταδιωκτών ξεκινάει άμεσα μέσα στη νύχτα .
H Dana Melanie ( JURASSIC CITY ) είναι η Elizabeth . Έχει χάσει τον ανήλικο αδελφό της και έχει μείνει παγιδευμένη μέσα στο καταραμένο δεντρόσπιτο - ανίκανη να κατέβει από τραύματα στα πόδια (πάτησε ξυπόλιτη σπασμένο μπουκάλι) . Υποσιτισμένη και σε άγρια κατάσταση συναντιέται με τα δύο αδέλφια και καταλήγει να αναπτύσσει σχέση επιβίωσης με τον Killian . Μαζί βρίσκουν καταφύγιο σε ένα κοντινό αγροτόσπιτο όπου και ανακαλύπτουν με φρίκη την δράση των παρανοϊκών ιδιοκτητών ...
Οι Παλαβοί :
Την όλη αρρώστια της ταινίας την έχουν κρατήσει για τα τρία αδέλφια που ζουν στο απομονωμένο κτήμα . Η μητέρα τους είναι νεκρή και σαπίζει για μέρες πάνω στο κρεβάτι της , με τους κανακάριδες να είναι ένα βήμα μακριά (εμφανισιακά τουλάχιστον) από τους μεταλλαγμένους κανίβαλους του WRONG TURN (2003) . Έχουν γεμίσει το δάσος με παγίδες και απαγάγουν κόσμο μόνο και μόνο για να κρατήσουν τις κόντακ στιγμές των θανάτων τους !
Σκηνοθετικά ο Bartlett έστησε με τέτοιο τρόπο την παρουσίαση των δολοφόνων ώστε αρχικά να νομίζει κανείς πως έχει να κάνει με κάποιο μεταφυσικό ον/στοίχειωμα που έχει άμεση σχέση με το δεντρόσπιτο - τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα όμως , όταν οι ακραίες πράξεις βίας γίνονται από (όχι και τόσο κανονικούς) ανθρώπους ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.