Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

I, FRANKENSTEIN (2014)


"από τους παραγωγούς του UNDERWORLD" .
Αν η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι αρκετή για να σε τρέψει σε πανικόβλητη φυγή , τότε καλωσόρισες σε άλλη μια θεαματική μάχη πανάρχαιων οντοτήτων για το καλό της ταλαίπωρης ανθρωπότητας .
Μετά το "Λυκάνθρωποι VS Βρικολάκων" , οι παραγωγοί του Underworld θεώρησαν φυσικό επακόλουθο της BOX-Office πανωλεθρίας να ξεκινήσουν νέα κομιξολογική μεταφορά στην μεγάλη οθόνη (τα 65 εκατομμύρια απέφεραν μόλις 19 , αλλά κανένας δεν ίδρωσε) - αυτή τη φορά με Gargoyles VS Δαιμόνων χτυποκάρδι .
Το graphic novel του ηθοποιού Kevin Grevioux ανανεώθηκε σεναριακά από την πένα του Stuart Beattie ( TOMMOROW WHEN THE WAR BEGAN ) ο οποίος και το σκηνοθέτησε .
Ο Aaron Eckhart ( THE DARK KNIGHT , BATTLE LOS ANGELES , OLYMPUS HAS FALLEN ) είναι ο Αδάμ , γνωστός και ως Τέρας του Frankenstein στους μεταφυσικούς κύκλους του ιερού πολέμου . Το σώμα του αποτελείται από μια ντουζίνα κομμάτια που έχουν αφαιρεθεί από 8 διαφορετικά πτώματα . Το πρόσωπο του είναι παζλ από ουλές . Τα τελευταία 200 χρόνια κυνηγάει και σκοτώνει δαίμονες προσπαθώντας να περνάει απαρατήρητος από τον κόσμο των ανθρώπων . Είναι μοναδικός πάνω στον πλανήτη - ούτε άνθρωπος , ούτε δαίμονας , ούτε Gargoyle . Δεν έχει ψυχή και αυτό τον κάνει περιζήτητο στον δαιμονικό υπόκοσμο . Η αιματοβαμμένη σχέση του με τον δημιουργό του τον βασανίζει ακόμη .
Η Miranda Otto ( THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS , THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING , WAR OF THE WORLDS ) είναι η Βασίλισσα των Gargoyles , Leonore . Τα Gargoyles φαίνεται να έχουν άμεση σύνδεση με παράδεισο , καθώς έχουν ονόματα Αγγέλων και χρησιμοποιούν χριστιανικό συμβολισμό στα ρούχα τους όταν δεν είναι πετρωμένα . Το αρχηγείο τους είναι ένας τεράστιος καθεδρικός ναός στο κέντρο του Λονδίνου .  Όταν πεθαίνουν η γαλάζια έκλαμψη που βγαίνει από μέσα τους πηγαίνει προς τον παράδεισο του JJ Abrams (σε αντίθεση με τους δαίμονες που η ψυχο-σφαίρα φωτιάς τους πηγαίνει προς τα κάτω) .
Η Leonore 200 χρόνια πριν είδε κάτι καλό στον Αδάμ - την υποψία ανάπτυξης ψυχής και τον άφησε να ζήσει . 200 χρόνια μετά βλέπει μόνο έναν άθλιο δολοφόνο . Τα πράγματα δεν είναι ποτέ όμως όπως τα βλέπουμε , ειδικά σε έναν κόσμο ο οποίος στηρίζεται στο αόρατο της πίστης ...
Το Αίσθημα :
Η Yvonne Strahovski ( KILLER ELITE , CHUCK ) είναι η Terra , διακεκριμένη παγκοσμίως στον τομέα της Ηλεκτροφυσιολογίας . Δουλεύει για κάποιον Wessex ο οποίος την έχει προσλάβει για να αναβιώνει ποντίκια με σταδιακά εξέλιξη να νεκρανασταίνει ανθρώπους - όνειρο κάθε ηλεκτροφυσιολόγου !
Η Terra φυσικά δεν ξέρει πως δουλεύει για κολασμένο Πρίγκιπα με σατανικά κίνητρα παγκόσμιας κυριαρχίας και μένει άναυδη όταν γνωρίζει τον χαρακωμένο τόσο μέσα όσο και έξω , Αδάμ ! Μπαίνει στον μαγικό κόσμο του ιερού πολέμου για την σωτηρία της ανθρωπότητας και προσπαθεί να εκμαιεύσει την ανθρώπινη πλευρά του τέρατος ... Δεν φαίνεται να δημιουργείται κάποιο ειδύλλιο στο κοντινό μέλλον , αλλά ο Αδάμ κάνει τα πάντα για να την προστατεύσει . Το πάμε πλατωνικά προς το παρόν , γιατί δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει συνέχεια με επόμενες ταινίες στην σειρά ...
Ο Κακός :
O Bill Nighy ( o Viktor στα UNDERWORLD , WRATH OF THE TITANS , TOTAL RECALL ) είναι ο σατανικός μεγαλο-επιχειρηματίας Wessex , γνωστός και ως Πρίγκιπας Naberious στην Κόλαση (περνάει άνετα και για εξωγήινος πρεσβευτής του Babylon 5) ! Ο Naberious έχει στην ιδιοκτησία του τεράστιες υπόγειες εγκαταστάσεις με υπερ-μηχανήματα που σκοπό έχουν να αναβιώσουν εκατομμύρια πτώματα για να γίνουν δοχεία υποδοχής για τις βασανισμένες ψυχές των δαιμόνων που θέλουν να επιστρέψουν με οποιοδήποτε τρόπο στη Γη !
O Kevin Grevioux ( STAR TREK: DEEP SPACE NINE , THE MASK , BATMAN FOREVER , MEN IN BLACK II , CRADLE 2 THE GRAVE , UNDERWORLD ) είναι ο Dekar , το γιγαντιαίο πρωτοπαλίκαρο του Wessex/Naberious με την χαρακτηριστική μπάσα φωνή . Περίμενε κανείς δυνατή σκηνή μάχης με τον Αδάμ , αλλά δεν πρόλαβε να τον πιάσει στα χέρια του εξαιτίας ιπτάμενης επίθεσης από Gargoyle που έληξε μέσα σε δευτερόλεπτα κατά του ...
-----------------------------
Είναι στην ίδια στοίβα με τα παρεξηγημένα VAN HELSING (2004) και SOLOMON KANE (2009) νομίζω ... Είναι κατηγορία από μόνες τους οι συγκεκριμένες ταινίες , εκτός συναγωνισμού ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.