Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

DARK ANGEL (1990)


"Έρχομαι ειρηνικά ...
- Και θα φύγεις κομμάτια , μαλάκα !"
 
Γραμμένο από τους Jonathan Tydor ( ICE SOLDIERS ) και Leonard Mass Jr. ( WHY ME ? ) .
Σκηνοθετημένο από τον κασκαντέρ Craig R. Baxley ( STONE COLD , SNIPER 2 ) .
Γνωστό και ως I COME IN PEACE , το DARK ANGEL είναι ίσως η μοναδική φορά που ο Matthias Hues εμφανίστηκε σε κάτι που μπορεί να θεωρηθεί κινηματογραφική παραγωγή .
O Dolph Lundgren ( MASTERS OF THE UNIVERSE ) είναι ο Jack Caine , ο αδιάφθορος μπάτσος του Τμήματος Ηθών του Houston που έχει ξεχάσει το βιβλίο των κανόνων στο σπίτι , ή καλύτερα το έχει πετάξει στα σκουπίδια και ζει με τον δικό του κώδικα τιμής μονίμως ένα βήμα πριν την διαθεσιμότητα . Μοιράζει δικαιοσύνη χωρίς δεύτερη σκέψη , γιατί το ένστικτο του είναι πάντα σωστό . Μόνιμος σκοπός του είναι να εξαφανίσει όλους τους εμπόρους ναρκωτικών στην πόλη του . Αποστολή ζωής για τον Caine είναι να πιάσει τον αδίστακτο μεγαλέμπορο και κύριο προμηθευτή ναρκωτικών στο Houston του Texas , Victor Manning ( Sherman Howard - Bub the zombie στο DAY OF THE DEAD ) ... Την στιγμή που ο Caine προσπαθούσε να σταματήσει μια ληστεία κάβας , ο φίλος και συνεργάτης του σκοτώνεται από τα Λευκά Αγόρια , την όχι και τόσο υπεράνω υποψίας συμμορία του Manning . Ο νόμος ξέρει πως είναι βρώμικοι , αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει ! Τα Λευκά Αγόρια έχουν κυριλέ δουλειές και κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα , καλύπτοντας έτσι τις βρωμοδουλειές τους .
Σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης , άγνωστος σκοτώνει αβέρτα αφήνοντας πίσω του πτώματα με τρύπες στο κούτελο !
Όταν τα Λευκά Αγόρια ανατινάξουν μια αποθήκη για να αποκρύψουν στοιχεία , που έχει ως αποτέλεσμα πολλούς θανάτους , το FBI θα αναλάβει δράση ταιριάζοντας τον ασυγκράτητο Caine με τον τυπολάτρη Larry Smith ( Brian Benden - MASTERS OF HORROR ) .
Με την συνδρομή του Πράκτορα του FBI , Arwood "Larry" Smith , ο Caine θα προσπαθήσει να πιάσει τον Manning αλλά και ταυτόχρονα να ακολουθήσει τον σωρό πτωμάτων που αφήνει στο πέρασμα του ο άγνωστος παρανοϊκός προσπαθώντας να καταλάβει γιατί όλα τα θύματα έχουν μια τρύπα στο κούτελο και φαίνεται να έχουν πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης παρόλο που κανείς τους δεν ήταν χρήστης !
Το FBI φαίνεται να γνωρίζει ήδη για τον δολοφόνο , οπότε ο Πράκτορας δεν ανέλαβε τυχαία την υπόθεση ...
Μετά από συνεχόμενες εκρήξεις κτηρίων και αυτοκινήτων που τις περισσότερες φορές έχουν παράπλευρες απώλειες , αμέτρητους πυροβολισμούς και υγροποίηση εγκεφάλων , φτάνουμε στο λογικό φινάλε :
Παρόλο που ο εξωγήινος ορκίζεται πως έχει έρθει ειρηνικά στην τελική του αναμέτρηση με τον Caine , εκείνος τον στέλνει από εκεί που ήρθε ΚΟΜΜΑΤΙΑ !
Το Αίσθημα :
Η Betsy Brantley ( WHO FRAMED ROGER RABBIT , DEEP IMPACT ) είναι η φιλενάδα του Caine , ιατροδικαστής Diane Pallone . Η Diane προσπαθεί να πείσει τον Caine να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην σχέση τους και να γίνει πιο σοβαρός . Είναι πρόθυμη ακόμη να θυσιάσει και την δουλεία της στην ιδέα και μόνο μερικών ημερών χαλάρωσης με τον Caine .
Πως να βάλει κανείς λουρί σε ανεμοστρόβιλο που προτιμάει να αράζει σε στριπτιζάδικα όμως ;!
Ο Κακός :
Ο Matthias Hues ( MISSION OF JUSTICE , KICKBOXER 2: THE ROAD BACK , TC 2000 ) είναι ο διαγαλαξιακός κατά συρροήν δολοφόνος/έμπορος ναρκωτικών , Talec . O Talec βρίσκεται στην γειτονιά μας και είπε να κάνει μια επίσκεψη , ανατινάζοντας μερικά αυτοκίνητα προσπαθώντας να ξεφύγει της σύλληψης από τον διαγαλαξιακό μπάτσο Azeck ( ο αναλυτής κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ/ηθοποιός Jay Bilas - αυτή είναι η μοναδική ταινία που έχει εμφανιστεί ) .
Ο Talec βρίσκει πρόσφορο έδαφος για εγκληματική δράση , καθώς σκοτώνει τα ανθρώπινα θύματα του για να πάρει από τον εγκέφαλο τους (βλέπε τρύπες στο κούτελο) ενδορφίνες οι οποίες χρησιμοποιούνται ως ναρκωτικό στην διαγαλαξιακή αγορά : εισάγει με την βοήθεια τεράστιας σύριγγας την ηρωίνη κατευθείαν στην καρδιά για να πάρει τα χημικά αποτελέσματα της μαστούρας από τον ρευστοποιημένο εγκέφαλο που ρουφάει αμέσως μετά !
Αν δεν τον σταματήσει κάποιος και μάθουν και άλλοι για την πρότυπη μέθοδο παραγωγής που λανσάρει , όλοι οι διαγαλαξιακοί έμποροι ναρκωτικών θα έρθουν στη Γη για να κάνουν ότι κάνει και αυτός ...
Πέρα από την 12ιντση σύριγγα και το τεράστιο όπλο του με τις εκρηκτικές ριπές , ο Talec χρησιμοποιεί και φουτουριστική ιπτάμενη γκιλοτίνα σε μορφή λέηζερ CD , δείνοντας έξτρα πόντους στην καλτίλα της υπόθεσης !
Είναι επίσης άτρωτος στις σφαίρες των ανθρώπων .
Ο εξωγήινος έχει παρόμοιο αγχολυτικό τέλος με τον Bennett στο COMMANDO (1986) , μόνο που εδώ δεν βγαίνει ατμός από την σωλήνα που τον διαπερνά και το σώμα του λιώνει από τις εκρηκτικές ριπές του ίδιου του του όπλου .
-------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Χαμός Στο Βίντεοκλαμπ , πάει :
Στον Al Leong . Η πλέον αναγνωρίσιμη παλιόφατσα μπράβων και λοιπών ύποπτων χαρακτήρων σχεδόν σε κάθε ταινία δράσης των δεκαετιών '80-'90 , υπερτονίζει την ένταση της στιγμής !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.