Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

VITTRA (2012)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από το δυναμικό δίδυμο Sonny Laguna και Tommy Wiklund ( BLOOD RUNS COLD ) με τον ακόμη δυναμικότερο προϋπολογισμό των 5000 δολαρίων .
O Αγγλικός τίτλος είναι WITHER .
Η Ida και ο Albin είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που αποφασίζει να περάσει όμορφες στιγμές στην εξοχή παρέα με καλούς φίλους . Η εγκαταλελειμμένη καμπίνα που θα εγκατασταθούν μέσα σε αχανές Σουηδικό δάσος (μετά από προτροπή του πατέρα του Albin) θα είναι η τελευταία τους προσπάθεια να απολαύσουν ένα χαλαρό σαββατοκύριακο , καθώς ένας προς έναν , οι φίλοι θα κυριευτούν από ανίερη οντότητα και θα σκοτώσουν ο ένας τον άλλο με εξαιρετικά βίαιο τρόπο .
Οι προχριστιανικοί Σουηδικοί μύθοι για τα Vittror , τα σκοτεινά όντα που κατοικούν κάτω από την γη και κάνουν κακό σε όποιον περάσει μέσα στην περιοχή τους κλέβοντας ψυχές φαίνεται να απ ενοχοποιούν το σενάριο από τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με παλιότερες ταινίες που έχουν καμπίνες μέσα στο δάσος και δαίμονες μέσα στο υπόγειο (είναι Σουηδικό EVIL DEAD , παρόλο που δεν το παραδέχεται) ...
Οι καλοί φίλοι δεν θα διστάσουν να πολτοποιήσουν τα μούτρα του κακού εν ριπή οφθαλμού με οποιοδήποτε αντικείμενο είναι πρόχειρο , ξεχνώντας οτιδήποτε θα μπορούσε να τους ενώσει σε μια ομάδα επιβίωσης ενάντια στον κοινό εχθρό που περνάει από στόμα σε στόμα .
Ο αινιγματικός μεσήλικας κυνηγός με το M-1 και την γνώση των τοπικών θρύλων είναι πάντα χρήσιμος έξω από την πόλη και χρησιμεύει σαν τιμωρός εκδικητής ενάντια στα τέρατα που του στέρησαν γυναίκα και κόρη στην αρχή της ταινίας - μέχρι να βάλει ο ίδιος ένα τέρμα στο μαρτύριο του .
Μόνο ο θεατής παραμένει ζωντανός μέχρι το τέλος και αποφεύγει σθεναρά τα σαββατοκύριακα με καλούς φίλους στην εξοχή ...

1 σχόλιο:

  1. Και εγώ όταν το είχα δει τότε που βγήκε αυτό σκέφτηκα, σουηδικό ρημέηκ του Evil Dead.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.