Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

DREAM HOUSE (2011)


Γραμμένο από τον David Loucka ( HOUSE AT THE END OF THE STREET , THE RING 3D ) και σκηνοθετημένο από τον Jim Sheridan ( MY LEFT FOOT , IN THE NAME OF THE FATHER ) .
O Daniel "007" Craig είναι ο Will Atenton , γνωστός και ως Peter Ward . Παρατάει την πρωινή δουλειά του ως editor σε μεγάλο εκδοτικό οίκο για να μετακομίσει με την γυναίκα του Libby ( Rachel Weisz - THE MUMMY , THE MUMMY RETURNS , CONSTANTINE ) και τις δύο κόρες τους από την πολύβουη Νέα Υόρκη στην γαλήνια επαρχία - συγκεκριμένα σε ειδυλλιακό σπίτι μέσα στο οποίο είχαν διαπραχθεί 5 χρόνια νωρίτερα απεχθή εγκλήματα από μανιακό .
Ο Will έχει στο μυαλό του την επόμενη μεγάλη Αμερικανική νουβέλα και σκοπεύει να στρωθεί στο γράψιμο . Όλα αυτά τα ευχάριστα κρατάνε μέχρι να πέσει σε τελετουργικό πάρτι που στήθηκε από τοπικούς πάνκηδες στο κελάρι του . Εκεί μαθαίνει για την ιστορία του σπιτιού και την μοιραία τύχη των προηγούμενων ιδιοκτητών . Αποφασισμένος να βρει την αλήθεια , αναλαμβάνει να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση με το πέρασμα των ημερών , διαλευκάνοντας με αυτόν τον τρόπο το μυστήριο της δολοφονίας της οικογένειας που ζούσε στο σπίτι πριν από αυτόν .
Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει , γιατί η τεράστια ανατροπή ταυτότητας έρχεται στα 50 λεπτά ...
H Naomi Watts ( CHILDREN OF THE CORN: THE GATHERING ) είναι η Ann Patterson , η γοητευτική γειτόνισσα που γνώριζε την προηγούμενη (;) οικογένεια και βοηθάει τον Will στην έρευνά του .
O Elias Koteas ( TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES , CYBORG 2 , SKINWALKERS ) είναι ο Boyce , ο μπράβος του πρώην συζύγου της Ann . Η υπόθεση ξετυλίγεται μετά την βίαιη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας του Will . Ο Boyce λειτουργεί ως πληρωμένος δολοφόνος τραμπούκος που είχε σκοπό να σκοτώσει την Ann και όχι την οικογένεια του Will ...
-----------------------------------------
Η ταινία προωθήθηκε ξεδιάντροπα από την εταιρία παραγωγής ως ταινία μεταφυσικού τρόμου .
Η Morgan Creek έκοψε και έραψε το τρέηλερ της ταινίας -όπως έκανε και στην ίδια την ταινία- αποκαλύπτοντας σποϊλεριά του τρόμου στο κοινό , προσαρμόζοντας ανάλογα την αφίσα για το σινεμά . Με αυτό τον τρόπο προκάλεσε δυσφορία τόσο στον σκηνοθέτη που κινήθηκε νομικά για να αφαιρεθεί το όνομα του από τους τίτλους τέλους , όσο και στους ηθοποιούς που απέφυγαν να μιλήσουν για τη ταινία στον τύπο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.