Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

DRACULA UNTOLD (2014)


"Πες μου ξανά ψέματα και θα σε ανοίξω από την κοιλιά μέχρι τον εγκέφαλο , ταΐζοντάς σου τα έντερα σου !"
 
Γραμμένο σε μοτίβο αντρίκιας περιπέτειας από τους Matt Sazama και Burk Sharpless ( GODS OF EGYPT ) και σκηνοθετημένο από τον Gary Shore .
Βασισμένο σε χαρακτήρες του Bram Stoker .
Αποτελεί προσπάθεια της Universal να αναβιώσει τα κλασικά της κινηματογραφικά τέρατα με μια σειρά νέων ταινιών .
O Luke Evans ( NO ONE LIVES ) είναι ο Vlad , γνωστός και ως "Παλουκωτής" , ή "Γιος του Δρακου" , μετέπειτα γνωστός και ως "Δράκουλας" , "Γιός του Διαβόλου" . O Vlad είχε υπηρετήσει στον στρατό των Γενίτσαρων του Σουλτάνου Μεχμέτ κατά την διάρκεια της εφηβείας του - οι Τούρκοι τον είχαν πάρει στον όχι και τόσο εθελοντικό στρατό τους το 1442 . Έγινε τόσο σκληρός και λυσσαλέος πολεμιστής που για να εξευμενίσει τους προσωπικούς του δαίμονες , παλούκωνε τους εχθρούς του συμπληρώνοντας το γκροτέσκο πορτραίτο του πολέμου . Συνήθιζε να σφάζει σε αργή κίνηση για να φαίνεται πιο δραματικός . Πλέον ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα Mirena ( Sarah Gadon - THE MOTH DIARIES , DREAM HOUSE , COSMOPOLIS , THE AMAZING SPIDER-MAN 2 ) και τον ανήλικο γιό τους , διοικώντας την Τρανσυλβανία ως Πρίγκιπας Vlad και κρύβοντας τους το αιματοβαμμένο παρατσούκλι του ...
'Όταν ο παλιός του φίλος και γιος του Σουλτάνου Μεχμέτ , Μεχμέτ ο Δεύτερος έρχεται με τον στρατό του απαιτώντας 1000 νεαρά αγόρια για μια εκστρατεία που έχει στην γύρω περιοχή , ο Vlad θα αναζητήσει βοήθεια από ένα θρυλικό τέρας που κατοικεί μέσα σε μια σπηλιά για να εξολοθρεύσει τον στρατό των Τούρκων . Έχοντας πλέον υπερφυσικές δυνάμεις (που συνοδεύονται από αδυναμίες) μπορεί και μεταμορφώνεται σε σμήνος ψηφιακών νυχτερίδων , ελέγχει τον καιρό , έχει θερμική υπερ-όραση και σπάει πέτρες με τις μπουνιές του (η κούνγκ-φου τεχνική του παραμένει ως έχει από την εποχή που ήταν στους Γενίτσαρους) . Δεν καταφέρνει να σώσει την μοναδική του αγάπη όμως από τον θάνατο , κάτι που θα τον κάνει να περιφέρεται αιώνια πάνω στην Γη σε μια προσπάθεια να βρει κάποια που να της μοιάζει στο μέλλον να την κάνει να τον αγαπήσει ...
Ο Charles "Lanister" Dance ( ALIEN 3 , GAME OF THRONES ) είναι ο αρχιβρικόλακας που τρομοκρατεί την Τρανσυλβανία μέσα από την σπηλιά του στο βουνό "Σπασμένο Δόντι" (γιατί μοιάζει με τεράστιο σπασμένο δόντι αν το δεις από μακριά) . Παλιός ιππότης που μετά από κοροϊδία δαίμονα παγιδεύτηκε στα σκοτάδια της απίστευτης δύναμης που απέκτησε και καταράστηκε σε μια αιωνιότητα δίψας για ανθρώπινο αίμα - για να καταφέρει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του θα πρέπει να βρει κάποιον άλλο να πάρει την θέση του . Γίνεται πνευματικός και φυσικός πατέρας του Vlad , μεταμορφώνοντας τον σε καταραμένο απέθαντο εκδικητή . Δεν του αρέσουν τα ψέματα για αυτό θα προσπαθήσει να παρασύρει τον Vlad σε μια αιωνιότητα θανάτου για να βγει από την φυλακή του .
Συναντιούνται ξανά μετά από αιώνες σε μια σκηνή πριν τους τίτλους τέλους που είναι καθαρό υπονοούμενο για δεύτερη ταινία ..
Ο Κακός :
 Dominic Cooper ( CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER , ABRAHAM LINCON: VAMPIRE HUNTER , NEED FOR SPEED ) είναι ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο Δεύτερος . Παρόλο που έχει μεγαλώσει μαζί με τον Vlad και έχουν χύσει αίμα -εκείνος έβαζε το μαστίγιο , ο Vlad την πλάτη- δεν ολοκληρώνεται η φιλία τους . Ειδικά μετά το περιστατικό με την άρνηση των 1000 αγοριών . Το eyeliner πέρα από Ανατολική μαγεία και μυστήριο , προσδίδει και μια αίσθηση δυτικής παρακμής στον νεαρό στρατηλάτη . Οι δύο άντρες δεν θα καταφέρουν να γεφυρώσουν της διαφορές τους , κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες για τον Τουρκικό στρατό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.