Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ARDENNES FURY (2014)

 
"Δεν σταματάτε μέχρι να δείτε φιλικά πρόσωπα , ή τις Πύλες του Άγιου Πέτρου !"
 -Λοχίας Lance Dawson
 
Η απάντηση στην Β'Παγκοσμιο-πολεμική "φούρια" του Brad Pitt ήρθε άμεσα από τα πάντα έτοιμα για βιντεο-παραγωγή στούντιο της Asylum !
H "Φούρια των Αρδενών" είναι γραμμένη (μαζί με τον πρωτοεμφανιζόμενο Stephen Llorens) και σκηνοθετημένη από τον Joseph J. Lawson ( NAZIS AT THE CENTER OF THE EARTH , LORD OF THE ELVES , AGE OF DINOSAURS ) .
Κατά την διάρκεια της Μάχης του Bulge στην δασώδη περιοχή των Αρδενών , μια μηχανοκίνητη μονάδα τανκ παγιδεύεται πίσω από τις Γερμανικές γραμμές ! Με το ρολόι να χτυπάει αντίστροφα για στρατηγικό αεροπορικό βομβαρδισμό από τους συμμάχους , ο διοικητής της μονάδας αποφασίζει να σώσει ένα ορφανοτροφείο αψηφώντας τον κίνδυνο των ψηφιακών τανκ (τα οποία παύουν να υπάρχουν μετά τα 5 πρώτα λεπτά της μάχης και ξαναεμφανίζονται στα 5 τελευταία - των ψηφιακών σφαιρών , της ψηφιακής φωτιάς , της ψηφιακής ομίχλης , ευτυχώς όχι και των ψηφιακών Γερμανών , κτλ) !
O Tom Stedman ( TORMENT , PLATOON OF THE DEAD ) - ο οποίος μοιάζει ανησυχητικά με νεαρότερο Christopher Lloyd - είναι ο ηρωικός Λοχίας Lance Dawson . Κατά την διάρκεια των μαχών αναγκάζεται να πάρει σκληρές αποφάσεις , κάτι που δεν τον κάνει δημοφιλή στην υπόλοιπη παρέα . Η εξιλέωση έρχεται στο πεδίο της μάχης .
H Lauren Vera ( 2-HEADED SHARK ATTACK , SPRINGBREAKERS ) είναι η "Αδελφή Claudette . Οι στρατιώτες την σώζουν από βέβαιο θάνατο (με ψηφιακο bullet-time να δίνει ένταση στη στιγμή) και την παίρνουν μαζί τους φάση PREDATOR (1987) . H Claudette όμως δεν είναι καν καλόγρια . Πείθει τους στρατιώτες να την ακολουθήσουν με σκοπό να σώσουν κάτι παιδιά από ένα ορφανοτροφείο . Το ορφανοτροφείο είναι ένα αγρόκτημα στη μέση του πουθενά και τα 2 παιδιά (και 1 καλόγρια) που βρίσκουν εκεί φαίνεται να είναι της Claudette η οποία φανερώνει πως είναι από την Πορτογαλία !
Χάνει τον γιο της μέσα στην "φούρια" της καταδίωξης .
Το ειδύλλιο με τον σκληροτράχηλο Αμερικάνο αφήνεται να εννοηθεί πως θα αναπτυχθεί μετά το τέλος του πολέμου ...
Ο Κακός :
Ο Tino Struckmann ( RACE TO WITCH MOUNTAIN , RED ROSE OF NORMANDY , SECTOR 4 ) - οποίος θυμίζει με την σειρά του τον τραγουδιστή των Rammstein - είναι ο Ταγματάρχης Heston Zeller . Αδίστακτος και θρασύδειλος . Σκοτώνει αμάχους και τα παιδιά τους για να διαφύγει την σύλληψη από τους Αμερικάνους . Επειδή έχασε 6 καλούς του φίλους σε μια μάχη εξαιτίας του Λοχία Dawson , τον θέλει νεκρό και θα κάνει τα πάντα για να το καταφέρει ! Μαθαίνει μετά από πλήρη αφαίρεση νυχιών ενός αιχμαλώτου το που μπορεί να βρίσκεται το τανκ του και προσπαθεί να πάρει την εκδίκηση του με κάθε βρώμικο τρόπο ...
Οι δύο άντρες λύνουν τις διαφορές τους (μετά από ανατίναξη ψηφιακής οβίδας σε απόσταση αναπνοής) με τα μαχαίρια τους , σε άχαρη χορογραφία ελληνορωμαϊκής πάλης που μόνο αμηχανία θα μπορούσε να προκαλέσει ...
----------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Δραματική Βροχή , πάει :
Στο κοντινό βρέχει καταρρακτωδώς . Οι στρατιώτες μιλάνε για τις οικογένειες τους και ετοιμάζουν ηρωική έφοδο με τον ουρανό να καταρρέει ...
Με το που ανοίγει το πλάνο όλα είναι ήσυχα .

 
-Ειδικό Βραβείο "Ελάτε Να Τα Πάρετε" , πάει:
Στον Λοχία Dawson .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.