Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

LEMMON TREE PASSAGE (2013)


Γραμμένο από την Erica Brien και τον David Campbell . Σκηνοθετημένο από τον δεύτερο .
Παρέα τριών Αμερικανών τουριστών βρίσκονται στην Αυστραλία με σκοπό να διασκεδάσουν . Γνωρίζουν 2 ντόπιους οι οποίοι τους παροτρύνουν να προκαλέσουν την τύχη τους διασχίζοντας ένα συγκεκριμένο σημείο ενός αυτοκινητόδρομου που θεωρείται στοιχειωμένο (το στοίχειωμα έχει καταγραφεί με κάμερα από τον youtuber XANDERTUPOU το 2010 σύμφωνα με το εισαγωγικό σημείωμα που πιστοποιεί τον σύγχρονο αστικό μύθο) .
Στο "πέρασμα με τις λεμονιές" ένας μοτοσικλετιστής είχε βρει φρικτό θάνατο όταν τον πάτησε αυτοκίνητο που το οδηγούσαν μεθυσμένοι έφηβοι . Από τότε , κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο νέων ανθρώπων περνάει από το σημείο , ένα περίεργο φως - πιθανότατα της φαντασματομηχανής του νεκρού - τους ακολουθεί , σε μια προσπάθεια να τους κάνει να ελαττώσουν ταχύτητα και να προσέχουν τον δρόμο ώστε να μην επαναληφθεί κάποιο ατύχημα (το φως βέβαια βρίσκεται πίσω από το αυτοκίνητο , οπότε όλοι οι επιβάτες - και ο οδηγός μαζί - κοιτάνε πίσω αντι για μπροστά ;) .
Φυσικά οι σκοποί του φαντάσματος που κυκλοφορεί στην περιοχή (και δεν είναι σίγουρο πως είναι μόνο του μοτοσικλετιστή) δεν έχουν να κάνουν με την σωστή τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και σύντομα η παρέα αρχίζει να χάνει μέλη με βίαιο τρόπο ανάμεσα σε παραισθήσεις και φλάσμπακς των όχι και τόσο αθώων αναμνήσεων τους .
SPOILERU (όποιος δεν γνωρίζει από Ιαπωνικά , σημαίνει spoiler)
Η αποκάλυψη έρχεται προς το τέλος της ταινίας όταν βγαίνουν στη φόρα οι πράξεις του αδελφού ενός εκ των Αυστραλών . 5 χρόνια νωρίτερα , ένα έγκλημα μέσα στο δάσος είχε μείνει ατιμώρητο , οπότε μιας και η περιοχή είναι καλός αγωγός ενέργειας , η νεκρή κοπέλα αποφάσισε να περιμένει την στιγμή που θα χτυπήσει χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σώματα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.