Τρίτη 19 Μαΐου 2015

DEMONIC (2015)


Από τον παραγωγό James Wan , σκηνοθέτη του THE CONJURING (2013) (είναι στην αφίσα/εξώφυλλο της ταινίας για έξτρα ψήσιμο) .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Will Canon ( BROTHERHOOD ) .
Αστυνομικός και ψυχίατρος αναλαμβάνουν να ερευνήσουν τους μυστηριώδεις θανάτους 5 ανθρώπων οι οποίοι θεώρησαν καλή ιδέα να καλέσουν πνεύματα σε παλιό αρχοντικό αγροτόσπιτο ένα σκοτεινό φθινόπωρο του 1988 . Η όλη φάση εξελίχτηκε σε σατανική τελετή και βγήκε εκτός ελέγχου με την ιέρεια/ένοχο να σκοτώνει τους 4 της παρέας και στην συνέχεια να κρεμιέται για να ολοκληρωθεί το τελετουργικό της αρνητικής ενέργειας . Ο τύπος της εποχής έβαλε τίτλο στο συμβάν το "Οι Φόνοι της Martha Livingston" .
20 χρόνια μετά ,  οι γείτονες έμειναν με ένα στοιχειωμένο σπίτι στην περιοχή τους και τρομακτικές ιστορίες να διηγούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους με τους διάφορους παρακατιανούς να θέλουν να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του καταραμένου σπιτιού βάζοντας κάμερες μέσα πριν το κατεδαφίσει ο δήμος .
H Maria Bello ( SECRET WINDOW , ATTACK ON PRECINCT 13 , THE DARK , THE END OF VIOLENCE , THE MUMMY: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR ) είναι η δόκτωρ Elizabeth Klein . Έχει την φήμη της αδίστακτης που κάνει τα πάντα για να πιάσει την παραμικρή απόδειξη του παραφυσικού στην κάμερα για να βγάλει χρήματα . Τουλάχιστον έτσι ακούμε να λένε για αυτή . Δεν ισχύει .
Η Cody Horn ( MAGIC MIKE ) είναι η Michelle . Φοιτήτρια ψυχολογίας η οποία βρίσκεται στην τάξη της δόκτωρ Klein . Σε μια αυτόνομη ερευνητική καταγραφή καλέσματος πνευμάτων στο παλιόσπιτο θα βρίσκεται παρέα με άλλα 5 άτομα , ανάμεσά τους ο πρώην της Bryan ( Scott Mechlowicz - EURO TRIP ) και ο νυν John ( Dustin Milligan - FINAL DESTINATION 3 , SLITHER , BEVERLY HILLS 90210 , SHARK NIGHT 3D ) ο οποίος είναι προβληματικός μετά τον θάνατο της μητέρας του (η οποία ήταν φίλη της Martha Livingston και μέσα στην σατανική παρέα) και βλέπει οράματα - και δεν φαίνεται να γουστάρει την υπόλοιπη παρέα , κυρίως τον πρώην . Λίγο πολύ , η κατάληξη τέτοιων πειραμάτων γνωρίζουμε που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια . Όλες οι υποψίες πάνω στον ψυχεδελικό John .
O Frank Grillo ( PRISON BREAK , THE GREY , ZERO DARK THIRTY , HOMEFRONT , CAPTAIN AMERICA 2: THE WINTER SOLDIER , THE PURGE: ANARCHY ) είναι ο ντετέκτιβ Mark Lewis . Χρονικά εμφανίζεται στο τέλος των αιματοβαμμένων γεγονότων που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της καταγραφής του πειράματος από την παρέα των 6 νεαρών ατόμων , αλλά η ταινία ξεκινάει με αυτόν να βρίσκει έναν πανικόβλητο επιζώντα ο οποίος έχει την δική του εκδοχή για την πορεία της ιστορίας μέσα στο σπίτι . Ο Lewis φαίνεται να έχει ερωτική σχέση με την δόκτωρ Klein και την καλεί να έρθει στο καταραμένο σπίτι/τόπο εγκλήματος να ερευνήσει την υπόθεση , μιας και γνωρίζει από παραψυχολογία και γενική παταφυσική . Μαζί με τους υπόλοιπους αστυνομικούς βρίσκουν τα βίντεο από τις τοποθετημένες κάμερες του σπιτιού και προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί , δημιουργώντας έτσι μια found-footage ατμόσφαιρα που ξεδιπλώνει το μυστήριο τόσο άνευρα που δεν δικαιολογεί την κινηματογραφική κυκλοφορία της ταινίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.