Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

THE ASYLUM (2015)


Η ταινία ανοίκει στην κατηγορία "δες το γιατί είναι από τους παραγωγούς των PARANORMAL ACTIVITY και INCIDIOUS" . Είναι γνωστό και ως BACKMASK και EXETER .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Marcus Nispel ( THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE , PATHFINDER , FRIDAY THE 13TH , CONAN THE BARBARIAN ) .
Νεανική περιπέτεια τρόμου με άνετη χρήση slasher μανιέρας που η φρεσκάδα της φέρνει κλισέ αναγούλα απευθείας από τα μέσα της δεκαετίας του '90 , καθώς το μη εγκεφαλικά νεκρό κοινό καταλαβαίνει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο ένοχος αλλά επιλέγει να παραμείνει μπερδεμένο μέχρι τα τελευταία 10 λεπτά αναπηδώντας στα αναμενόμενα ξαφνιάσματα και διασκεδάζοντας με το έξτρα σπλατερίδι των ευφάνταστων θανατώσεων των χαρακτήρων .
Παρέα κολεγιακών χαβαλέδων θεωρούν καλή ιδέα α) να κάνουν ολονύκτιο απροσάρμοστο πάρτι σε εγκαταλειμμένο ψυχιατρείο/ορφανοτροφείο/άσυλο το οποίο θεωρείται καταραμένο από τον μεγάλο αριθμό άρρωστων παιδιών που έχουν πεθάνει εκεί λόγω παραμέλησης/κακοποίησης και β) να κάνουν μεταφυσικό κόλπο ανύψωσης σε έναν από την παρέα ο οποίος είναι και ο πρώτος που θα δαιμονιστεί από τις καταραμένες οντότητες που φαίνεται να τριγυρίζουν στον χώρο .
Αρχικά η παρέα προσπαθεί να αποδαιμονοποιήσει τον μικρό αδελφό του Patrick ( Kelly Blatz - SIMON SAYS , PROM NIGHT ) ο οποίος μοιάζει με τον αμφιλεγόμενο ντράμερ των Hanson , αλλά επιλέγοντας να ακολουθήσουν τις οδηγίες online φεσο-εξορκισμού , καταφέρνουν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα κάνοντας την οντότητα που ελέγχει τον μικρό να πηδά από τον έναν στον άλλο και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσουν την σατανική κόρη του Πάτερ Conway η οποία βρίσκεται ήδη μέσα στην ομάδα και κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτε μέχρι την τελευταία στιγμή που αποκαλύπτεται η ταυτότητα της ...
Ο Stephen Lang ( AVATAR , CONAN THE BARBARIAN , TERRA NOVA , SALEM ) είναι ο μυστηριώδης Πάτερ Conway . Καθολικός ιερέας ο οποίος ασχολείτε τις ελεύθερες ώρες του με τις ταλαιπωρημένες ψυχές των χαμένων νέων που καταλήγουν στο ποίμνιο της ενορίας του και εκτελούν δουλειά για τον δήμο αναπαλαιώνοντας παλιά κτήρια . Ο Πάτερ έχει τις δικές του αμαρτίες να καλύψει/εξιλεωθεί από αυτές , καθώς είχε ερωτικές σχέσεις με ναρκομανή με την οποία απέκτησε κόρη που δεν κατάφερε να σώσει από την κατρακύλα του σατανισμού . Η μικρή Devon ( Brittany Curran - THE UNINVITED ) - πλέον νεκροζώντανη καυτή έφηβη που κυκλοφορεί με το όνομα Reign - έβαλε σκοπό ζωής (τόσο αυτής , όσο και της δαιμονικής "επόμενης") να πάρει ματωμένη εκδίκηση από τον πατέρα της και όποιου άλλου βρεθεί στον δρόμο της . Ο βοηθητικός χαρακτήρας που υποδείεται περισσότερο μπερδεύει παρά βοηθάει στην λύση του μυστηρίου , καθώς ο ίδιος φαίνεται σατανικός απέθαντος με μεταφυσικά κονέ - ειδικά μετά το βίαιο πέρασμα του μέσα από παρμπρίζ αυτοκινήτου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.