Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

THE HAUNTING IN CONNECTICUT 2: GHOSTS OF GEORGIA (2013)


Γραμμένο από τον David Coggeshall ( DESIRE , WATCH OVER ME ) - βασισμένο σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Unsolved Mysteries .
Σκηνοθετημένο από τον editor της προηγούμενης ταινίας Tom Elkins ( editor και στα RED EYE , THE DA VINCI CODE , WANTED ) - αυτή είναι η πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα .
Οικογένεια μετακομίζει σε ένα παλιό σπίτι κάπου στην Georgia στις αρχές της δεκαετίας του '90 και έρχεται αντιμέτωπη με τους αιώνιους κάτοικους της ιδιοκτησίας .
Ο Chad Michael Murray ( ONE THREE HILL , HOUSE OF WAX , LEFT BEHIND ) είναι ο Andy Wyrick . Θεωρεί καλή ιδέα να μετακομίσει με την οικογένεια του στην ηρεμία της εξοχής που μπορεί να προσφέρει η επαρχία της Georgia . Η τράπεζα τους έκανε καλή τιμή στην αγορά της παλιάς ιδιοκτησίας και με λίγη δουλειά , θα γίνει τέλειο σπίτι για 3 άτομα .
Η Abigail Spencer ( COWBOYS & ALIENS ) είναι η Lisa Wyrick . Έχει θέμα με τις αισθήσεις τις , καθώς φαίνεται να "πιάνει" πράγματα που δεν βλέπουν οι περισσότεροι άνθρωποι . Βλέπει συνεχώς την νεκρή μητέρα της , αλλά δεν περνάει καλά μαζί της οπότε ελαττώνει την ένταση της σύνδεσης παίρνοντας χάπια . Έχει πάρει το χάρισμα του να έχει γεννηθεί χωρίς "πέπλο" από εκείνη .
H Katee Sackoff ( BATTLESTAR GALACTICA ) είναι η θεία Joyce - αδελφή της Lisa . Ελεύθερο πνεύμα . Μόλις χώρισε από τον τελευταίο χαραμοφάη που είχε μπλέξει . Φορτώνεται στους Wyricks γιατί δεν έχει που αλλού να μείνει . Το σπίτι είναι τεράστιο έτσι κι αλλιώς και υπάρχει και ένα έξτρα εγκαταλειμμένο τροχόσπιτο σε κοντινή απόσταση . Η Joyce έχει επίσης το χάρισμα , αλλά σε αντίθεση με την αδελφή της το έχει δεχτεί και δεν παίρνει χάπια .
H Emily Alyn Lind ( INTO THE VOID ) είναι η ανήλικη κόρη των Wyricks , Heidi . Έχει και αυτή το χάρισμα της μητέρας της . Είναι η πρώτη που αρχίζει να βλέπει διάφορους φασματικούς περιπλανώμενους στην γύρω περιοχή . Συγκεκριμένα ένας Κύριος Gordy ( Grant James - MUTANT SPECIES , LET THERE BE ZOMBIES ) θα εκμυστηρευτεί στην μικρή την τοποθεσία ενός μικρού θησαυρού σε κοντινή απόσταση από το σπίτι και ο Andy θα σπεύσει να σκάψει , ανακαλύπτοντας όντως τενεκέδες με ασημένια δολάρια παλαιάς κοπής .
O Κύριος Gordy ήταν ο τελευταίος ιδιοκτήτης της οικίας , πριν πάρει το σπίτι η τράπεζα μετά τον θάνατο του στις αρχές της δεκαετίας του '70 . Η γη άνηκε στην οικογένεια του τα τελευταία 200 χρόνια . Κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου το μέρος ήταν κρησφύγετο για σκλάβους . Όσοι κατάφερναν να φτάσουν εκεί κρυβόντουσαν σε ένα υπόγειο και μεταφέρονταν σε άλλες περιοχές μέσω οδηγών που βρίσκονταν μέσα στο δάσος . Όταν ανέλαβε ο κύριος Gordy τα πράγματα άλλαξαν . Δεν φαίνεται να είχε τις ίδιες απόψεις με τους προγόνους του σύμφωνα με μαρτυρίες τοπικών παραγόντων , κάτι το οποίο ανατρέπεται μέχρι το τέλος της ταινίας . Ο ιδιοκτήτης προπάππος του "σταθμού" ο οποίος είχε ως χόμπι να ταριχεύει μικρά ζώα (συνέχισε και στα ανώτερα θηλαστικά) , είχε βρει φριχτό θάνατο από τύπους που φορούσαν λευκές κουκούλες - δεν τους άρεσε το γεγονός ότι φυγάδευε σκλάβους στα μέρη τους (αλλά αν γνώριζαν τι τους έκανε , ίσως και να τον έκαναν Αρχιδράκο του τοπικού Τάγματος) . Επέστρεψε από την άλλη πλευρά ακόμη πιο στραβωμένος με τους πάντες που δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το άρρωστο έργο του , στοιχειώνοντας το σπίτι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.