Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

FROM THE DARK (2014)


Σκηνοθετημένο από τον Conor McMahon ( DEAD MEAT , STITCHES ) .
Ο Mark ( Stephen Cromwell - THE WOODS ) και η Sarah ( Niamh Algar ) αποφασίζουν να απολαύσουν τις χαρές της Ιρλανδικής υπαίθρου και να μιλήσουν για την σχέση τους , αλλά μια βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα πλοήγησης , μερικά σκασμένα λάστιχα και ο αντρικός εγωισμός του Mark να πάει να αναζητήσει για βοήθεια με τα πόδια αντί να αφήσει την κοπέλα να καλέσει τον μπαμπά , θα τους αφήσει μόνους και αβοήθητους στην μέση του λασπωμένου πουθενά .
Η μοναδική δράση που θα βιώσουν το σαββατοκύριακο είναι η άνιση μάχη με νύχια , δόντια , κινητά και μερικές λάμπες για την άμεση επιβίωση τους εναντίον άγνωστου πλάσματος το οποίο κυνηγάει μόνο την νύχτα (βλέπε βρικόλακα , αφού στην αρχή της ταινίας κάποιος χωρικός σκάβοντας σε λάσπη αφαιρεί κατά λάθος ένα ξύλινο παλούκι μέσα από ένα φέρετρο και καταλήγει με δύο ματωμένες τρύπες στον λαιμό) .
Το αντριλίκι του Mark θα τον οδηγήσει στο σπίτι του εν λόγω χωρικού , αλλά δεν καταλαβαίνει σε τι περιπέτειες θα μπλεχτεί προσπαθώντας να βοηθήσει τον τραυματισμένο άντρα ο οποίος δεν γνωρίζει που βρίσκεται και έχει έναν ανεξήγητο φόβο για κάθε πηγή φωτός .
Καθώς νυχτώνει τον ακολουθεί και η Sarah , με το δράμα να κορυφώνεται 2-εναντίον-2 μέχρι να έρθει το ξημέρωμα μέσα σε ένα σπίτι με περιορισμένες πηγές φωτός μετά και την αναμενόμενη εμφάνιση του νοσφερατικού τέρατος .
Ο Mark αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και καταλήγει σκόνη και γκομενο-ανάμνηση , με την Sarah να αναλαμβάνει δράση Predator-style δείχνοντας πως δεν χρειαζόταν ποτέ να τηλεφωνήσει στον πατέρα της για να έρθει να τους βοηθήσει , αλλά ούτε και τις γκρίνιες για γαμήλια δέσμευση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.