Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

THE LAST SURVIVORS (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον designer παραγωγής Thomas S. Hammock ( YOU'RE NEXT , V/H/S/2 , THE GUEST ) . Γνωστό και ως THE WELL .
Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον , ο πολιτισμός έχει καταρρεύσει μετά από μόλις 10 χρόνια ξηρασίας (αφού ο ουρανός σταμάτησε ξαφνικά να βρέχει) και οι διψασμένοι απροσάρμοστοι των έρημων μεγαλουπόλεων σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποίος θα έχει υπό την κατοχή του τις τελευταίες πηγές πόσιμου νερού . Υπό αυτό το ξερακιανό πρίσμα , όσοι περιφέρονται στην έρημο είναι casual ντυμένοι σαν σκονισμένοι κομπάρσοι από το LOST και δεν φοράει κανείς έξαλλα δερμάτινα με καρφιά και φτερωτές βάτες . Οι οδοντοστοιχίες των υπέρλαμπρων νεαρών πρωταγωνιστών είναι τέλειες , οπότε μάλλον δεν έχουν περάσει σε επίπεδα λίθινης εποχής ακόμη (πχ δεν βρισκόμαστε 200 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα) αλλά παραμένουν ημι-δροσεροί και ξέγνοιαστοι σε μια στυλιζαρισμένη ύπαρξη young adult νουβέλας .
Η Haley Lu Richardson ( RAVENSWOOD , MORTAL KOMBAT X: GENERATIONS ) είναι η επιμελώς ατημέλητη έφηβη πολεμίστρια , Kendal . Αρχικά φαίνεται σαν φοβισμένο κοριτσάκι το οποίο προσπαθεί να κρατήσει την αναπνοή της κάθε φορά που πλησιάζουν οι εγκληματίες για να μην την ανακαλύψουν . Όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι όμως , αλλάζει χαρακτήρα και λύνει με αίμα εκδίκησης τις διαφορές τις χρησιμοποιώντας ένα Ιαπωνικό σπαθί !
H Kendal αναλαμβάνει να υπερασπιστεί το τελευταίο πηγάδι με πόσιμο νερό το οποίο υπάρχει στην κοιλάδα του θανάτου όπου συνυπάρχει σε ένα εγκαταλειμμένο αγροτόσπιτο μαζί με άλλους ταλαίπωρους έφηβους επιζώντες .
Ζει παρέα με τον Ασιάτη αλμπίνο/διαβητικό/νεφροπαθή φίλο της Dean ( Booboo Stewart - 666: THE CHILD , THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE , THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 1&2 , X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST ) , ο οποίος είναι στα τελευταία του . Φαίνεται να υπάρχει κάτι περισσότερο από πλατωνική εφηβική φιλία μεταξύ τους , αλλά δεν αναπτύσσεται περαιτέρω καθώς ο Dean θυσιάζεται ηρωικά για να την προστατεύσει από τους μπράβους του Νερουλά Βαρόνου/πολέμαρχου της περιοχής .
Η παρέα της σύντομα αποδεκατίζεται και πέφτει πάνω της όλο το βάρος της αντίστασης . Ο θάνατος του αγαπημένου της φίλου την οδηγεί στην τελευταία ακραία πράξη του δράματος .
Πέρα από τα προβλήματα με την τοπική συμμορία , η Kendal έχει υποσχεθεί στον μικρό της αδελφό Alby ( Max Charles - ανήλικος Peter Parker στα THE AMAZING SPIDERMAN 1&2 ) πως θα τον πάρει μακριά από εκεί , πιλοτάροντας το μοναδικό αεροπλάνο που υπάρχει σε ένα κοντινό υπόστεγο . Οι τίτλοι τέλους πέφτουν ποιητικά όταν παίρνει μπρος η μηχανή ...
Ο/Οι Κακός/οι :
O Jon Gries ( TERRORVISION , FRIGHT NIGHT 2 , MEN IN BLACK , LOST ) είναι ο σατανικός Νερουλάς Βαρόνος/Πολέμαρχος , Carson . Επειδή είχε εταιρία εμφιάλωσης νερού πριν την ξηρασία , του ανήκει όλο το νερό , άρα και οι περιοχές όπου μπορεί να βρίσκεται νερό .
Με αυτή τη λογική ο Carson τριγυρίζει παρέα με την αδίστακτη κόρη του Brook ( Nicole Arianna Fox - AMERICA'S NEXT TOP MODEL , ALMIGHTY THOR ) , τον Cadiz ( Michael McCartney - HALLOWEEN RESURRECTION ) έναν εκκεντρικό Καθολικό ιερέα ο οποίος μοιράζει συγχώρεση με την καραμπίνα του και τα ρακένδυτα τσιράκια του από χαμόσπιτο σε χαμόσπιτο , όπου είτε σκοτώνει τους ιδιοκτήτες παίρνοντας τους το νερό , είτε τους κάνει την χάρη να γίνουν υποτακτικοί του .
Η σκληράδα του δεν είναι αρκετή να υποτάξει την λύσσα της έφηβης πολεμίστριας και η ματωμένη κληρονομία της δύναμης του δεν καταφέρνει να αλλάξει χέρια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.