Κυριακή 24 Μαΐου 2015

THE REDWOOD MASSACRE (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο μέσα στα πλαίσια της Σκοτσέζικης οικονομίας (25 χιλιάδες λίρες , 35 μέρες γυρισμάτων , 4 άτομα συνεργείο) από τον David Ryan Keith ( ATTACK OF THE HERBALS ) .
Πέντε φίλοι που υποτίθεται πως ζουν για την αδρεναλίνη σύμφωνα με την σύνοψη της υπόθεσης στο imdb , αποφασίζουν να περάσουν έντονο σαββατοκύριακο αξέχαστων συγκινήσεων σε δάσος το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μία αγροικία η οποία είναι περιβόητη για τον φόνο μιας ολόκληρης οικογένειας που είχε διαπραχθεί εκεί από τον πατέρα ο οποίος αποτρελάθηκε .
Η στερεότυπη παρέα περιπατητών (Scotish version) έχει τις γνωστές δυναμικές νυν και πρώην , με τα συναισθήματα όμως να μην διαδέχονται το ένα το άλλο και την μηδενική ένταση μεταξύ των πρωταγωνιστών να μην τους οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις που αποβαίνουν σταδιακά μοιραίες . Οι φίλοι χάνονται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μέσα στο δάσος , ή βρίσκονται ξαφνικά μπροστά στο σπίτι του μανιακού , βοηθώντας έτσι την ροή του προγράμματος . Έξτρα ζωντάνια στην δράση δίνει ο χαρακτήρας του πατέρα που ψάχνει τον δολοφόνο εδώ και μια δεκαετία για να πάρει ματωμένη εκδίκηση για τον θάνατο της κόρης του - κάτι που ξεφουσκώνει απότομα , γιατί τελικά μάλλον έψαχνε μια σκουριασμένη λεπίδα δρεπανιού να τον διαπεράσει στην πρώτη τους επαφή .
Ο Μασκοφόρος Παλαβός :
Φυσικά ο περίεργος με το τσουβάλι στα μούτρα και το καλλιτεχνικό κορδόνι χιαστή στην θέση των ματιών και του στόματος να του δίνει την απαραίτητη Slipknot απροσάρμοστη αισθητική του αιμοσταγή μανιακού του δάσους είναι ο σιωπηλός πρωταγωνιστής της ιστορίας (αναφέρεται ως "Evil Highlander" στις πληροφορίες του imdb) . Γέρνει το κεφαλάκι του σαν σκυλάκι που απορεί με τον κόσμο παρόλο που γνωρίζει καλά τον σκοπό της ύπαρξης του : Να ακυρώνει όλες τις υπόλοιπες υπάρξεις γύρω του . Είναι ο κλασικός "Αμερικανός επαρχιώτης των highlands" που άκουγε φωνές στο κεφάλι του και που αποφάσισε να δικαιολογήσει την τρέλα του φορώντας την New-Metal μουτσούνα του σκιάχτρου που είχε στο χωράφι του .
Ο παλαβός αφού χτύπησε την γυναίκα του με ένα τσεκούρι και την άφησε αιμόφυρτη στο έδαφος , συνέχισε την πορεία του στην ANTHROPOFAGUS βιντεο-αιωνιότητα του επαρχιακού μύθου τρώγοντας της τα σωθικά ενώ είχε ακόμη τις αισθήσεις της . Στην συνέχεια σκότωσε την κόρη του και αυτοκτόνησε , ενώ ο γιος εξαφανίστηκε μετά από μέρες μαζί με το πτώμα , δίνοντας έτσι στην ιστορία διαστάσεις μπόνους δαιμονικής οντότητας που διψά για εκδίκηση εναντίον όλων όσων έρχονται κοντά στο αγρόκτημα .
Ο μασκοφόρος κτηνάνθρωπος - που μάλλον είναι ο χαμένος γιος μετά από χρόνια χρήση αναβολικών - συνεχίζει το έργο του , σκοτώνοντας τους ανυποψίαστους περιπλανώμενους μέσα στο "Κοκκινόδασος" , αυξάνοντας έτσι την συλλογή του από κομμένα ανθρώπινα μέλη (συντηρεί τα τρόπαια του μέσα σε γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας) και μειώνοντας την ανοχή του κοινού στα αναμασημένο φαγητό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.