Κυριακή 31 Μαΐου 2015

DEEP IN THE DARKNESS (2014)


Γραμμένο όπως όπως από τον John Doolan ( SASQUATCH ASSAULT , REMAINS , DEAD SOULS ) . Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Michael Laimo .
Σκηνοθετημένο από τον Colin Theys ( BANSHEE , REMAINS ) .
O Δόκτωρ Michael Cayle ( Sean Patrick Thomas - DRACULA 2000 , SAVE THE LAST DANCE , HALLOWEEN: RESURRECTION , THE BURROWERS ) νόμιζε πως με το να φύγει από την φασαρία και το άγχος της ζωής στην Νέα Υόρκη θα έβρισκε την επαρχιακή γαλήνη που τόσο αποζητούσε για τον ίδιο και την οικογένεια του στην μικρή πόλη του Ashborough . Αντί γαλήνης όμως στο καινούργιο του ιατρείο (και σπίτι) , ανακαλύπτει σύντομα πως η πόλη ελέγχεται - χωρίς καμία ιδιαίτερη εξήγηση , απλά συμβαίνει - από μια αρχαία (;) υποχθόνια φυλή ανθρωποειδών που κατοικούν σε κοντινό υπόγειο δίκτυο σπηλιών .
Για να πηγαίνουν καλά τα πράγματα και να μην νευριάσουν οι βάρβαροι αγριάνθρωποι οι υποτακτικοί ντόπιοι οι οποίοι είναι ένα βήμα πριν την δημιουργία αίρεσης , θα πρέπει να εκτελούν ανθρωποθυσίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα .
Η καινούργια οικογένεια φαίνεται πως έφτασε στην πόλη στην κατάλληλη χρονική στιγμή .
Η σύνδεση με το πνεύμα του Lovecraft όμως φτάνει μέχρι εδώ . Ο καλός γιατρός θα κληθεί άμεσα να θυσιάσει έναν σκύλο σε ένα πέτρινο βωμό μέσα στο δάσος (γιατί έτσι κρατάμε τις παραδόσεις εμείς εδώ στην επαρχία) και όταν δεν το καταφέρνει αναγκάζεται να παρουσιαστεί ο ίδιος μέσα στην φωλιά των "Απομονωμένων" για να τους παράσχει ιατρική φροντίδα (;) .
Αυτό το ασύμφορο πήγαινε-έλα θα συμβεί μερικές φορές μέχρι το επώδυνο τέλος της συνειδητοποίησης πως η γυναίκα του γιατρού έχει καταγωγή από την συγκεκριμένη πόλη και πως το δημιουργικό editing έκανε αυτή την αποκάλυψη λιγότερο νοσηρή απ' ότι θα έπρεπε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.