Τρίτη 26 Μαΐου 2015

THE DROWNSMAN (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο με διάθεση να δημιουργήσει έναν νέο μυθολογικό χαρακτήρα τύπου Candyman στην σύγχρονη εποχή των ταινιών του είδους , από τον Chad Archibald ( DESPERATE SOULS , DEAD GENESIS ) .
Μεταφυσικός δολοφόνος μεταφέρει μέσω οποιασδήποτε πηγής νερού (κουβά/πλυντήριο/ποτήρι/πάτωμα , κτλ) τα θύματα του σε δαιμονική διάσταση τσέπης που θυμίζει New-Metal βιντεοκλίπ και τις πνίγει μέσα σε σκουριασμένες δεξαμενές/λεκάνες/μπανιέρες .
Η κεντρική ήρωας της ιστορίας είναι η Madison ( Michelle Mylett - ANTISOCIAL 1&2 ) . Η Madison είχε ένα ατύχημα σε λίμνη και παραλίγο να έχανε την ζωή της μέσα στο νερό . Έναν χρόνο αργότερα συνεχίζει να φοβάται οτιδήποτε έχει σχέση με νερό και δεν βγαίνει από το σπίτι της όταν βρέχει . Αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει τις φίλες της να επέμβουν με μια ιδιότυπη τελετή εξαγνισμού/βάπτιση για να καλέσουν το πνεύμα το οποίο νομίζει πως βλέπει σε παραισθήσεις με την βοήθεια μιας ερασιτέχνη μεταφυσικής ερευνήτριας . Το κακοποιό πνεύμα είχε σκοπό να εμφανιστεί έτσι κι αλλιώς και θα αρχίσει να κυνηγάει τις φίλες της Madison , ελαττώνοντας με αυτό το τρόπο την οποιαδήποτε θρησκευτική επέμβαση εναντίον του (δεν λέγεται κάτι συγκεκριμένο κατά την διάρκεια της "τελετής") , ενώ το κάστ ανακαλύπτει δημιουργικές μεθόδους πνιγμού μέχρι τα τελευταία λεπτά της ταινίας .
Ο Πνιγάνθρωπος :
Ο μεταφυσικός δολοφόνος της ταινίας όσο ζούσε κυκλοφορούσε με το όνομα Sebastian Donner ( Ry Barrett - ZOMBIEWORLD ) . Η μητέρα του είχε πεθάνει στην γέννα , καθώς ο υπερφυσικός μπεμπές βγήκε από μέσα της έχοντας μέγεθος παιδιού ενός έτους ! Εξελίχθηκε σε παλαβός κατά συρροή δολοφόνος ο οποίος συνήθιζε να πνίγει στο υπόγειο του μετά από σκοτεινές τελετουργίες μέσα σε μπανιέρες τα θύματα του . Από την σατανική μανία του είχε καταφέρει να γλυτώσει μόνο μια κοπέλα η οποία εμφανίζεται στην πορεία των ερευνών της Madison ως πολύ κοντινό/συγγενικό της πρόσωπο . Ο Πνιγάνθρωπος μετά θάνατον συνεχίζει το ανίερο έργο του , μεταφέροντας τα θύματα του στον τόπο κατοικίας του , περνώντας τα μέσα από οποιουδήποτε μεγέθους επιφάνεια δημιουργείται από νερό . Είναι αλλεργικός στην φωτιά , αλλά σύμφωνα με τους άγραφους κανόνες του συγκεκριμένου είδους ταινιών , πάντα επανέρχεται για επόμενη συνέχεια στο τέλος ...
Λόγο υδροφοβικού μοτίβου με μεταφυσικές προεκτάσεις , προτείνεται για διπλή προβολή με το GHOST SHARK (2013) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.