Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

PRESERVATION (2014)

 
"Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που σκοτώνει για διασκέδαση .."
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Christopher Denham ( HEADSPACE , SHUTTER ISLAND , CAMP HELL , THE BAY ) .
Παντρεμένο ζευγάρι και ο αδελφός του συζύγου πάνε για χαλαρό σαββατοκύριακο κάμπινγκ στο βουνό . Μετά την πρώτη τους διανυκτέρευση θα ξυπνήσουν με ένα Χ στο κούτελο , χωρίς τα ρούχα τους και τα πράγματα τους και θα πρέπει να επιβιώσουν τις ορέξεις έφηβων απροσάρμοστων/μασκοφόρων ανθρωποκυνηγών .
Η Wrenn Schmidt ( BOARDWALK EMPIRE , THE AMERICANS , PERSON OF INTEREST ) είναι η Wit Neary , αναισθησιολόγος με αντοχή στην όψη του αίματος . Χορτοφάγος . Είναι έγκυος αλλά κρατάει κρυφή την εγκυμοσύνη της από τον σύζυγο της γιατί κάθε φορά που αναφέρει κάτι για παιδιά εκείνος φρικάρει . Νομίζει πως δεν έχει το κυνήγι μέσα της , αλλά όταν τεθεί άμεσο θέμα επιβίωσης , τα ένστικτα θα αναλάβουν δράση και ο John Rambo που κρύβει μέσα της θα αποδώσει ματωμένη δικαιοσύνη στους νεαρούς δολοφόνους .
Ο Aaron Staton ( THE NANNY DIARIES ) είναι ο Mike Neary , ο σύζυγος . Δουλεύει ασταμάτητα , είναι μέσα στο άγχος και παραμελεί την γυναίκα του . Το σαββατοκύριακο στην εξοχή είναι μια καλή ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά , τουλάχιστον όταν πεθάνει η μπαταρία του κινητού του και σταματήσει να μιλάει με το γραφείο του .
Ο Pablo Schreiber ( THE WIRE ) είναι ο Sean Neary , ο μεγάλος αδελφός του Mike . Όσο ήταν μικροί και έκαναν χαζομάρες , πάντα τον έσωζε . Ζει με τους δικούς του κανόνες και κρατάει για έκπληξη το γεγονός πως τον απέλυσαν από τον στρατό και έχει μετατραυματικό στρές . Δεν έχει κινητό , δεν γουστάρει την επαφή με άλλους ανθρώπους και τον ενδιαφέρει μόνο το λυκόσκυλό του που του έχει σώσει πολλές φορές τη ζωή . Σχεδόν μισεί τον σύγχρονο πολιτισμό και μοιράζει ζεν κυνηγετική σοφία στους γύρω του κατά την διάρκεια παρακολούθησης ενός ελαφιού που προορίζεται για γεύμα τους . Η ερωτική ένταση που υπάρχει με την γυναίκα του αδελφού του κόβεται με το μαχαίρι και γίνεται λόγος καυγά την επόμενη μέρα . Το μόνο που θέλει είναι να επιβιώσει και να βρει τον σκύλο του . Ο ασκητισμός στη φύση και η στρατιωτική εκπαίδευση δεν τον βοηθούν .
Οι Θηρευτές :
Οι τρεις διαταραγμένοι βρίσκονται στο τέλος της εφηβείας τους και στην κορυφή της τρέλας τους . Έχοντας βαρεθεί την ζωή στην επαρχία , βρίσκουν διέξοδο στο κυνήγι ανθρώπων καταγράφοντας τα πάντα με τα κινητά τους τα οποία είναι και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας που διαθέτουν/χρησιμοποιούν μεταξύ τους . Καταφέρνουν με μηδενική προσπάθεια να κλέψουν όλα τα πράγματα της άλλης τριάδας - ακόμη και τον σκύλο - μέσα στην νύχτα και να τους αφήσουν να περιφέρονται χαμένοι μέσα στο δάσος , εντείνοντας έτσι την αίσθηση της διασκέδασης τους . Σκοτώνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε και διασχίζουν το δάσος με τα ποδηλατάκια τους σηκώνοντας το κινητό όταν παίρνει η μαμά για να την καθησυχάσουν πως δεν θα αργήσουν για την προπόνηση ποδοσφαίρου .

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.