Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

PARASYTE: PART 1 (2014)


Βασισμένο στο ομώνυμο manga του Hitoshi Iwaaki , η προβληματική μεταφορά (από σημείο παραγωγής για όλα τα χρόνια του κολλήματος από αγορασμένα δικαιώματα από δυτικούς που δεν οδήγησαν πουθενά - ευτυχώς με ανακούφιση , καθώς τα παραδείγματα των SPEED RACER και DRAGONBALL:EVOLUTION είναι σχετικά πρόσφατα) φτάνει επιτέλους στην μεγάλη οθόνη . Γραμμένο από τον Ryota Kasawa και σκηνοθετημένο από τον Takashi Yamazaki ( ETERNAL ZERO , ALWAYS DORAEMON , SPACE BATTLESHIP YAMATO ) η ταινία παραδίδει μαθήματα βιολογικής επιβίωσης αν και μέσο το οποίο λειτουργεί σε περιορισμένο βαθμό σε σχέση με την ηθικοπλαστική κατάλυση/αναδόμηση των χαρακτήρων που προκαλούν οι κυνικοί διάλογοι στην άνεση της τυπωμένης σελίδας .
Ο Izumi Shinichi ( Shota Sometani - SADAKO 3D , LESSON OF THE EVIL , TOKYO TRIBE ) είναι ένας τυπικός έφηβος που ζει με την μητέρα του σε ένα ήρεμο προάστιο του Τόκυο . Ο πατέρας είναι νεκρός και η μητέρα δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ στο οικογενειακό φαρμακείο .  Η ζωή του Izumi θα αλλάξει δραματικά από την στιγμή που άγνωστου προελεύσεως παρασιτικός οργανισμός μπει μέσα στο δεξί του χέρι και το αντικαταστήσει . Την νύχτα της μεγάλης εισβολής (η οποία δικαιολογείται ως φυσική αντίδραση του πλανήτη εναντίον της μόλυνσης που προκαλεί ο άνθρωπος πάνω του - το ένα παράσιτο θα σταλεί για να εξουδετερώσει/μειώσει δραματικά τον αριθμό του άλλου) , ο Izumi ήταν τυχερός γιατί φορούσε ακουστικά στο κρεβάτι του και λαγοκοιμόταν . Ο οργανισμός αντί να μπει από το αυτί του και να αντικαταστήσει τον εγκέφαλο του νεαρού , έγινε ένα με το χέρι του και αναπτύχθηκε μονάχα σε εκείνο το σημείο του σώματός του . Σταδιακά ο άγνωστος οργανισμός θα αποκτήσει συνείδηση ικανή να επικοινωνήσει με τον ανθρώπινο ξενιστή του και θα αποκτήσει με γεωμετρικό ρυθμό της συνήθειες και τις γνώσεις της Ιαπωνικής κοινωνίας - από τις διαδικασίες αναπαραγωγής , μέχρι την μάθηση πολεμικών τεχνών . Οι δύο άσπονδοι φίλοι (ο οργανισμός δεν μπορεί να αποκοπεί από τον άνθρωπο γιατί θα πεθάνει) θα προσπαθήσουν να συνηθίσουν τις νέες παραμέτρους της συμβιοτικής τους επιβίωσης και να βγάλουν ταυτόχρονα μια άκρη με τους υπόλοιπους παρασιτικούς εισβολείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ανοιχτό κυνήγι εναντίον της ανθρωπότητας και προσπαθούν να ικανοποιήσουν το ένστικτο της επιβίωσης τους καταναλώνοντας όποιον βρεθεί μπροστά τους . Ο παρθένος έφηβος και ο νέος του φίλος , Mickey/Migi ( φωνή του Sadao Abe - UZUMAKI , KAMIKAZE GIRLS , YATTERMAN ) , θα κληθούν να σώσουν τον κόσμο .
Η Eri Fukatsu είναι η ανέκφραστη Ryoko Tamiya . Είναι πιο μεθοδική στις πράξεις της και ζει την παράσταση της κανονικότητας ως καθηγήτρια στο σχολείο του Izumi . Προσπαθεί να μιμηθεί τις ανθρώπινες συνήθειες και τρώει μαγειρεμένο φαγητό , ενώ έχοντας κάνει σεξ με άλλο παράσιτο (στα ανθρώπινα κοστούμια τους) έχει μείνει έγκυος περιμένοντας ένα καθόλα φυσιολογικό παιδί . Το γεγονός αυτό από μόνο του θα αμβλύνει την πρωταρχική της λειτουργία ως αδίστακτο κυνηγό και θα την οδηγήσει σε ατραπούς ειρηνικής λύσης για συνύπαρξη μεταξύ των δύο ειδών . Κάτι το οποίο θα ανατραπεί από την γενετικά βίαιη φύση των παράσιτων μετά την δολοφονική έκρηξη του παρατηρητή Hideo Shimada ( Masahiro Higashide - GONIN SAGA ) μέσα στο σχολείο .
O Kazuki Kitamura ( FULL METAL YAKUZA , AZUMI , SKY HIGH , KILL BILL VOL.1&2 , THE RAID 2 , KILLERS ) είναι ο παρασιτικός οργανισμός που φοράει την μουτσούνα του πολιτικού Takeshi Hirokawa . Θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων , ώστε να μην ασχολούνται πολύ με τις άλλες του γαστρονομικές συνήθειες .
O Tabanobu Asano ( ICHI THE KILLER , MONGOL , THOR 1&2 , 47 RONIN ) είναι ο Goto , το μυστήριο παράσιτο που εμφανίζεται προς το τέλος της ταινίας . Απολαμβάνει τις ανέσεις που προσφέρει η διπλή ζωή και τρώει ψητούς ανθρώπους , στηρίζοντας το όραμα του Hirokawa - περισσότερα για τον ρόλο του θα μάθουμε μάλλον στην επόμενη ταινία ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.