Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

FURIOUS 7 (2015)


Γραμμένο σε απλά κατανοητά party-all-the-time αγγλικά από τον Chris Morgan ( έχει αναλάβει τα σενάρια από το TOKYO DRIFT και μετά , WANTED , 47 RONIN ) και σκηνοθετημένο με διάθεση για εξωφρενική δράση από τον James Wan ( SAW , DEAD SILENCE , INCIDIOUS 1&2 , THE CONJURING 1&2 ) ο οποίος κατάφερε να κρατήσει την φούρια των τελευταίων 2 ταινιών της σειράς στα ίδια επίπεδα .
Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία της Universal μέχρι στιγμής και για το μακροβιότερο franchise ταινιών δράσης με την τελευταία προσθήκη να γίνεται η 7η επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία όλων των εποχών .
Ο Deckard Shaw ζητάει ματωμένη εκδίκηση για την κωματώδη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο αδελφός του Owen μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην προηγούμενη ταινία . Οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν με τις ζωές τους αν είναι δυνατόν και στην περίπτωση αυτή είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα έμενε κανείς αν δεν ήθελαν να συνεχίσουν την επιτυχημένη εισπρακτικά πορεία του franchise .
Ο Vin Diesel ( THE PACIFIER ) είναι ο Dominic Torreto . Το γρέζι στην φωνή παραμένει σταθερό και ίσως θα έπρεπε να το ψάξει λίγο για καρκίνο στις φωνητικές χορδές . Σε αυτή τη ταινία τα δίνει όλα για την οικογένεια του , γιατί η ψυχή του ανήκει στους δρόμους και οι δρόμοι είναι αληθινοί . Βοηθάει την γυναίκα του Letty ( Michelle Rodriguez - RESIDENT EVIL ) να ξαναβρεί σταδιακά την μνήμη της φτάνοντας στην πόρτα του θανάτου μετά από ιπτάμενο κόλπο εναντίον πολεμικού ελικοπτέρου με το αυτοκίνητο του . Μονομαχεί με τον Statham μετά από δύο μετωπικές συγκρούσεις με αυτοκίνητα κρατώντας σίδερα . Δεν καταφέρνει να τον σκοτώσει , γιατί υπάρχουν και όρια στην δημιουργική φαντασία του σεναριογράφου , καθώς θα γελούσε ολόκληρος ο πλανήτης αν ο άνθρωπος που δεν κατάφεραν να εξοντώσουν οι σούπερ μυστικές υπηρεσίες έπεφτε νεκρός από τα χέρια του φουσκωμένου κάγκουρα .
O Paul Walker ( BRICK MANSIONS ) είναι ο Brian O'Conner . Ευτυχισμένος με την σύζυγο του και αδελφή του Torreto , Mia ( Jordana Brewster - D.E.B.S. ) ζει το μικροαστικό όνειρο του σπιτιού με τον λευκό φράκτη . Του λείπουν όμως οι σφαίρες και η αδρεναλίνη της καταδίωξης , κάτι που θα βιώσει στο πετσί του για μια τελευταία φορά εκπέποντας τον απαραίτητο συναισθηματισμό στο δακρύβρεχτο τέλος του αποχαιρετισμού των δύο "αδελφών" (ο αντικαταστάτης για το 8 θα είναι ο μικρότερος αδελφός του Paul στην αληθινή ζωή , Cody) . Το 10λεπτο κινηματογραφικό μετα-αντίο στον ηθοποιό κατάφερε να απομακρύνει το ζαλισμένο μυαλό του θεατή από τα παρανοϊκά ψηφιακά-κασκαντεριλίκια των αυτοκινήτων που πηδάνε από μεταγωγικά αεροπλάνα , κατεβαίνουν βουνά , πετάνε από ουρανοξύστη σε ουρανοξύστη και επιτίθενται σε πολεμικά ελικόπτερα !
O Dwayne "The ROCK" Johnson ( THE SCORPION KING ) είναι ο Hobbs , γνωστός και ως "Το Ιππικό" . Μετά την ατυχή αρχική του συνάντηση με τον Deckard Shaw στα πρώτα λεπτά της ταινίας (από τις καλύτερες "μονομαχίες" της ταινίας με σκηνοθετικό δανεισμό από Gareth Evans - βλέπε κάμερα που "πέφτει" μαζί με τον παθόντα στο πάτωμα) , παραμένει καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου αλα Terry Crews στο THE EXPENDABLES 3 (2014) . Δεν την βγάζει ξάπλα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας και σηκώνεται σφίγγοντας μπράτσο και σπάζοντας το γύψο στο χέρι του για να πιάσει το απαραίτητο αποκολλημένο mini-gun ενός κατεστραμμένου drone που χρειαζόταν για να κάνει θεαματική επανένταξη στην δράση της τελευταίας πράξης .
Ο Tyrese Gibson ( TRANSFORMERS , DEATH RACE ) είναι ο Roman - φαφλατίζει μια από τα ίδια με τις προηγούμενες ταινίες , καλύπτει το δημογραφικό της "γειτονιάς" .
O Ludacris ( MAX PAYNE , GAMER ) είναι ο Tej . Ειδικός σε θέματα τεχνολογίας , το έτερον ήμισυ στο δίδυμο της σαχλαμάρας με τον Roman . Μοστράρει για πρώτη φορά κόμπο πολεμικών τεχνών αφοπλίζοντας/εξουδετερώνοντας κακοποιό με συνδυασμό σφαλιάρων , αλλά το έχω ξεχάσει ήδη μια μέρα αργότερα .
Λοιποί Βοηθητικοί Χαρακτήρες :
Η Nathalie Emmanuel ( GAME OF THRONES ) είναι η σέξι χάκερ/profiler , Ramsey . Η παρέα/οικογένεια την σώζει από τα χέρια διεθνούς τρομοκράτη με σκοπό να βοηθήσει στην απόκτηση ενός σούπερ προγράμματος παρακολούθησης . Η αγγλική της προφορά μεταδίδει για άλλη μια φορά την επική ατμόσφαιρα που έχουμε σιχαθεί εδώ και 5 σεζόν RPG παραμύθας . Λειτουργεί περισσότερο ως πανικόβλητη συνοδηγός στα πρόθυρα καρδιακής προσβολής με οδηγό τον Vin Diesel και ως μοντέλο για μπικίνι που βγαίνει σε αργή κίνηση από την θάλασσα .
Ο Kurt Russell ( THE THING , ESCAPE FROM NEW YORK ) είναι ο Κύριος Nobody - πιθανόν πράκτορας της CIA ή μέλος κάποιου άλλου Black Ops μυστικού παρακλαδιού . Συστήνεται έτσι στον Torreto όταν τον στρατολογεί στον πόλεμο εναντίον των σκιών που είναι εχθρός . Ο "Κύριος Κανείς" έχει στην διάθεση του στρατό και υπερτεχνολογία ικανή να παρακολουθήσει και να εντοπίσει άμεσα το φάντασμα που ακούει στο όνομα Deckard Shaw (συν έξτρα παγωμένες Corona σε επίσημο Corona κουβά για την χαλαρή απόλαυση του Dominic στην μυστική βάση επιχειρήσεων) . Αν κατάφεραν να εντοπίσουν τον Osama Bin Laden μέτα από 10 χρόνια , με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο Κανείς μπορούν να πιάσουν το στίγμα το Shaw μέσα σε λίγες ώρες ! Βοηθάει την οικογένεια του Torreto παρέχοντας τεχνολογική υποστήριξη και άμεση πρόσβαση σε κάθε γωνιά του πλανήτη . Συμμετέχει και ο ίδιος σε μια σκηνή δράσης βγάζοντας δύο πιστόλια John Woo-style .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Tony Jaa ( ONG BAK ) είναι ο Kiet , Ταυλανδός μισθοφόρος στην δούλεψη τρομοκράτη/ειδικός στις πολεμικές τέχνες που χάνει άνανδρα από την εξυπνάδα του σεναριογράφου να τον βάλει να παλέψει 2 φορές με τον Paul Walker . Στην αληθινή ζωή τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά .
Η Ronda Rousay ( THE EXPENDABLES 3 ) είναι η MMA Σωματοφύλακας του Πρίγκιπα της Ιορδανίας που παλεύει με την Michelle Rodriguez στο ρετιρέ πάρτι στο υπέρλαμπρο Abu Dhabi . Τα πράγματα πάλι θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά στην αληθινή ζωή .
O Djimon Hounsou ( STARGATE , DEEP RISING , CONSTANTINE , GUARDIANS OF THE GALAXY , SEVENTH SON ) είναι ο Αφρικανός Πολέμαρχος/Έμπορος όπλων/Διεθνής τρομοκράτης Jakande . Κυνηγάει την παρέα του Torreto μέσα στην πόλη με πολεμικό ελικόπτερο σαν να μην συμβαίνει τίποτα .
Ο Jason Statham ( THE TRANSPORTER ) είναι ο Deckard Shaw . Πρώην Ειδικές Δυνάμεις/Black Ops , καταζητούμενος από το Στέητ Ντιπάρτμεντ . Είχε αρχίσει να γνωρίζει πολλά για τις βρωμοδουλειές που αναλάμβανε για την Αυτού Μεγαλειότητα και στην προσπάθεια να τον συνταξιοδοτήσουν πρόωρα πήρε μαζί του 20 ειδικά εκπαιδευμένους πράκτορες . Από το 2008 θεωρείται νεκρός και κυκλοφορεί εκτός δικτύου ως "Φάντασμα" (βλέπε τα Σηγκαλογικά άρθρα του μπλογκ για περισσότερες λεπτομέριες σε ότι αφορά τα φαντάσματα των μυστικών υπηρεσιών και την δράση τους στον κατευθείαν-σε-dvd κόσμο) , ζώντας με τους δικούς του βίαιους κανόνες . Επιστρέφει στην ενεργώ δράση όταν μαθαίνει πως ο εγκληματίας αδελφός του Owen Shaw ( Luke Evans - NO ONE LIVES ) έχει πέσει σε κώμα και ορκίζεται ματωμένη εκδίκηση εναντίον των δραστών που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση . Αρχίζει να σκοτώνει μέλη της "Γρήγορης & Φουριώζας" παρέας του Dominic Torreto , ξεκινώντας από τον Han - κάτι που είχαμε δει μετά τους τίτλους τέλους της προηγούμενης ταινίας και είχαμε δακρύσει από τα ρίγη συγκίνησης . Ο Deckart έχοντας την ιδιότητα του black ops φαντάσματος βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά και στέλνει εκρηκτικά πακέτα στην οικογένεια του Torreto , προκαλώντας πανικό και σπέρνοντας ανησυχία (το σπίτι που είχαν αποκτήσει οι Torretos με τόσο κόπο δύο ταινίες νωρίτερα είχε αποπληρωθεί;) . Δεν παίζει με τους κανόνες του δρόμου που έχει συνηθίσει ο Diesel , κάτι που τον κάνει έξτρα επικίνδυνο .
Ο Statham έδωσε την έξτρα ώθηση που χρειαζόταν η σειρά στο να αρχίσει να αποκτά κακοποιούς μεγάλου ειδικού βάρους σε κάθε ταινία , ξεκινώντας έτσι μια JamesBond-ική σταθερά στην δομή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.