Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

SAN ANDREAS QUAKE (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον John Baumgartner ( HARD PILL ) .
Πρόκειται για την άμεση αντίδραση της Asylum η οποία κυκλοφόρησε την δικιά της version κατευθείαν σε dvd 5 μέρες πριν βγει στους κινηματογράφους η κανονική ταινία με πρωταγωνιστή τον The Rock ( SAN ANDREAS ).
Σεισμολόγος που έχει χάσει το κύρος της στην επιστημονική κοινότητα μετά από άκυρη πρόβλεψη σεισμού το 2008 , προσπαθεί μάταια να πείσει τις αρχές του Λος Άντζελες πως πρόκειται να γίνει σεισμός 12,7 της Κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος θα αποκολλήσει με ψηφιακό τρόπο την πόλη από την υπόλοιπη ήπειρο και θα την βυθίσει στη θάλασσα .
Η Jhey Castles ( APOCALYPSE POMPEII , HANSEL VS GRETEL ) είναι η εν λόγω σεισμολόγος Molly Dunn , η οποία προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να προειδοποιήσει τον κόσμο . Έχει αναπτύξει ένα πρότυπο μοντέλο πρόβλεψης σεισμών , τοποθετώντας 19 αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας κατά μήκος του Ρήγματος του San Andreas στην ευρύτερη περιοχή της California . Ταυτόχρονα διδάσκει σε πανεπιστήμιο .
Βλέποντας πως δεν έχουν αποτέλεσμα οι κραυγές αγωνίας της , θα προσπαθήσει να σώσει την οικογένεια της , ξεκινώντας με την κόρη της . Μαζί της το αγόρι της κόρης της , Nick ο οποίος είναι και μαθητής της . Περιμένοντας να χτυπήσει ο μεγάλος σεισμός μέσα στα επόμενα 60 λεπτά αγωνίας , οι κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί και προσπαθούν να φύγουν όπως όπως , ενώ έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος ο οποίος απαγορεύει την είσοδο στην πόλη .
Η 19χρονη κόρη του Casper Van Dien , Grace ( SLEEPING BEAUTY ) είναι η κόρη της Molly , Ali . Σκοπεύει να μετακομίσει στην Νέα Υόρκη μαζί με τον Nick , αλλά δεν έχει πει τίποτε στους γονείς της . Την στιγμή των αρχικών σεισμών βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα σε ένα ασανσέρ μαζί με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και έναν κλειστοφοβικό γιάπη . Με το που καταφέρνει να βγει , μαθαίνει από τα νέα της τηλεόρασης πως επίκειται μεγάλος σεισμός που θα κατεδαφίσει ολόκληρη την πόλη . Στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου όπου βρίσκεται , συμβαίνουν άλλα δράματα με τον γιάπη να απειλεί κρατώντας όπλο . Ήθελε να βρίσκεται στο τελευταίο λεωφορείο και δεν τα κατάφερε επειδή βοηθούσε τους γέρους και άλλα τέτοια σκατόψυχα . Η επέμβαση της Molly και του Nick είναι σωτήρια .
Ο Lane Townsend ( AGE OF TOMMOROW ) είναι ο σύζυγος της Molly , Hank . Πιλοτάρει ελικόπτερο (δείχνοντας τα αξιοθέατα) και έχει μπράτσα , αλλά δεν κάνει τον The Rock , καθώς είναι δευτερεύοντας χαρακτήρας ο οποίος κάνει εμφάνιση την τελευταία κρίσιμη στιγμή . Βρίσκεται στην άλλη άκρη της πόλης και προσπαθεί και αυτός να βρεθεί με την οικογένεια του , έχοντας μαζί του ένα ζευγάρι τουριστών .
------------------------------------------
Κλασική Στιγμή Asylum :
Για να ανάψουν ακόμη περισσότερο τα πηγμένα αίματα της δράσης , ο σεναριογράφος έβαλε μέσα στην ροή της ιστορίας επίθεση από ψηφιακό ιπποπόταμο στο αυτοκίνητο του Nick και της Molly .
Δυστυχώς ο ιπποπόταμος δεν έχει πέσει σε ραδιενεργά χημικά ντελαπαρισμένης νταλίκας υποχθόνιας φαρμακευτικής εταιρίας και δεν γίνεται γίγαντας .
Επίσης δεν το σκάνε άλλα ζώα από τον ψηφιακό ζωολογικό κήπο για να σπείρουν τον πανικό στην χτυπημένη από τον εγκέλαδο πόλη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.