Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

AMULET (2020)

 












Γραμμένο και σκηνοθετημένο με arthouse φεμινιστική φαντασμαγορία περισσότερο , παρά εκπλήρωση ιδεών και σεναριακής ροής (100 λεπτά που μερικές φορές βασανίζουν) υπό την σκέπη φόρμουλας γοτθικού τρόμου από την Βρετανίδα ηθοποιό Romola Garai ( DIRTY DANCING: HAVANA NIGHTS ) .

Ο Tomas ( Alec Secareanu ) είναι άστεγος πρώην στρατιώτης (ίσως και εγκληματίας πολέμου σε κάποιο δασώδες μέτωπο της Ανατολικής Ευρώπης) κάπου στο Λονδίνο , ο οποίος δέχεται την πρόσκληση της Magda ( Carla Juri - BLADE RUNNER 2049 ) , μιας νεαρής γυναίκας να μείνει μαζί της στο υπό κατάρρευση σπίτι της στην επαρχία μαζί με την επίσης καταρρέουσα και υπό κράτηση στη σοφίτα μητέρα της . Στο συγκεκριμένο σπίτι ζούσε μια άλλη οικογένεια που έφυγε αφήνοντας τα πράγματά τους άρον-άρον . Σημείο επαφής των δύο αγνώστων είναι η καθολική καλόγρια , Αδελφή Claire ( Imelda Stauton - HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 1 ) η οποία προσέφερε στον Tomas την δουλειά του φιλοξενούμενου επιστάτη και προς το τέλος αποκαλύπτει την πραγματική της ιδιότητα . Οι μέρες περνούν ευχάριστα με μπόλικο κρέας στην καθημερινή δίαιτα των ενοίκων . Σιγά σιγά o Tomas αρχίζει να ερωτεύεται την Magda , αλλά και να παρατηρεί περίεργα φαινόμενα στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού . Η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει μόλις καταλάβει τι συμβαίνει εκεί είναι πέρα από κάθε φαντασία καθώς πέφτει θύμα μιας άγνωστης θεότητας που τιμωρεί/εκδικείται άντρες με το να τους κάνει να αλλάζουν φύλλο (;) και να γενούν ανόσια υβριδικά όντα που θυμίζουν νυχτερίδες .

Η Αγγελική Παπούλια ( ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ ) είναι η Miriam , η γυναίκα που σώζει με δεύτερες σκέψεις ο Tomas στην αρχή της ιστορίας και φιλοξενεί στην καμπίνα του έχοντας ίσως πονηρές βλέψεις (;) γιατί είναι άντρας , άρα κάθαρμα . Της δίνει ένα φυλαχτό ομοίωμα θεότητας που βρήκε στο δάσος . Αυτή είναι η μοναδική αναφορά στον τίτλο της ταινίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.