Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

MONSTERS OF MAN (2020)

 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο με τρομολαγνεία εναντίον της τεχνητής νοημοσύνης από τον Mark Toia. Αυτή είναι η πρώτη του ταινία και θυμίζει σε βαθμό εγκλήματος τα cyberpunk έπη του Neil Blomkamp, κυρίως από το πόσο αληθοφανή φαίνονται τα δολοφονικά ρομπότ.

Κάπου στις ζούγκλες της Καμπότζης η CIA αποφασίζει να δοκιμάσει το πόσο αποτελεσματικά είναι 4 πρωτότυπα στρατιωτικά ρομπότ. Με τις ευλογίες της εταιρίας που ετοίμασε το λογισμικό η αποστολή ξεκινά χωρίς όμως να υπολογιστεί η παράμετρος πως στην ίδια περιοχή βρίσκεται μια παρέα 6 άοπλων Αμερικανών πολιτών οι οποίοι είναι εθελοντές γιατροί χωρίς σύνορα και ο παράγοντας Χ του χαμένου πεζοναύτη των ειδικών δυνάμεων που προσπαθεί να εξιλεωθεί για το λάθος του που οδήγησε στον χαμό της ομάδας του.

Τα ρομπότ προσγειώνονται στο σημείο 0, οι τεχνικοί ελέγχουν το πρόγραμμά τους μέσω οθονών και άγχους για το αναλώσιμο της χρησιμότητάς τους την ίδια στιγμή που το αρχηγείο πίσω στην μαμά πατρίδα προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε μάρτυρα της παρουσίας τους σε ξένη χώρα. Στόχος ένα υπαίθριο εργοστάσιο κατασκευής ναρκωτικών και οι ηλιοκαμένοι ξυπόλυτοι με καλάσνικοφ που το λειτουργούν.

Ο Neal McDonough ( MINORITY REPORT , STREET FIGHTER: THE LEGEND OF CHUN-LI , THE MARINE 3: HOMEFRONT , FALCON RISING ) είναι ο διεφθαρμένος πράκτορας της CIA ο οποίος τρέχει την αποστολή χωρίς το ΟΚ των ανωτέρων του. Έχει συμφωνήσει με την εταιρία κατασκευής και το συμβόλαιο με τον στρατό θα είναι πολύ επικερδές για τον ίδιο μετά το επιτυχές πέρας της αποστολής. Αν είναι συνεργάσιμος. Τον βλέπουμε συνήθως πίσω από οθόνες στο γραφείο του να φωνάζει στους τεχνικούς, ή να μιλάει για προδοσία στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο Bret Tutor είναι ο Mason, πρώην Navy S.E.A.L.S.. Αράζει ατημέλητος στην ειδυλλιακή κομμουνιστική παραγκούπολη μέσα στη ζούγκλα και προσπαθεί να ονειρευτεί ένα καλύτερο αύριο με την ντόπια αγαπημένη του όταν οι 4 εξολοθρευτές πέσουν από τον ουρανό. Προσπαθεί να εξιλεωθεί για το παρελθόν του σώζοντας όποιον μπορεί και δίνοντας μέσα σε 130 λεπτά δράσης fortune coockies μαθήματα ανθρωπιάς και συνείδησης από-μια-πολεμική-μηχανή-σε-άλλη στο χαλασμένο ρομποτ, το νούμερο BR4. Είναι αντρίκιος άναρθρος ρόλος που θα μπορούσε να έχει δοθεί άνετα στον Gerard Butler αν η ταινία δεν είχε χρηματοδοτηθεί ανεξάρτητα από έρανο του indiegogo - επίσης μπορείς να τον φανταστείς στη θέση του με κλειστά τα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.