Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

CASTLE FREAK (2020)

 











Δυνατό remake του ομώνυμου έπους του 1995 σκηνοθετημένο από τον Stuart Gordon , γραμμένο από την Kathy Charles και σκηνοθετημένο με ατμόσφαιρα Γοτθικού τρόμου από τον ειδικό εφετζή Tate Steinsiek ( THE AMAZING SPIDERMAN , OCULUS , DRAGGED ACROSS CONCRETE ) . Ελαφρώς βασισμένο στη μικρή ιστορία του H.P. Lovecraft , The Outsider . Το FANGORIA υπερήφανα παρουσιάζει και το SHUDDER στριμάρει .

Η Rebecca ( Clair Catherine ) είναι μια νεαρή κοπέλα η οποία παρτάρει σαν να μην υπάρχει αύριο μαζί με την παρέα των απροσάρμοστων που την πλαισιώνουν . Μετά από μια νύχτα αχαλίνωτης χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ καταλήγει να χάσει την όρασή της μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα . Μερικούς μήνες μετά ταξιδεύει στην κοσμοπολίτικη Αλβανία (γεμάτο βόρειο-ηπειρώτικες φάτσες το casting των μπαρμπάδων χωρικών/θυμωμένου όχλου/αιρετικών) για να πουλήσει το κάστρο το οποίο κληρονόμησε από την μητέρα της , Lavinia Whateley . Έχοντας την υποστήριξη του πρεζάκια αρραβωνιαστικού της John και την βοήθεια των υπολοίπων ποινικών χαβαλέδων/αρχετυπικών β' συμπληρωματικών χαρακτήρων (η ξανθιά αντίζηλος που θα πάρει ότι της αξίζει , ο μαύρος τοποθέτηση προϊόντος , ο "καθηγητής" με τα γυαλιά ξερόλας φοιτητής του Πανεπιστημίου Miscatonic που ψάχνει την απόλυτη γνώση και ο λατίνος/ινδιάνος συνωμοσιολόγος με το άσθμα) οι οποίοι ταξιδεύουν από Αμερική για να βοηθήσουν στην μεταφορά και καταγραφή των αντικειμένων που είναι για πώληση , θα βρεθεί αντιμέτωπη με το παρελθόν της , την αληθινή της κληρονομιά και το ανόσιο φρικιό του κάστρου ...

Το Φρικιό : Το τέρας του τίτλου είναι η μια κόρη της Lavinia Whateley , η δύσμορφη "δίδυμη" της Rebecca , προϊόν αιμομιξίας (;) με τον παππού/πατέρα/Κθούλου Τελετάρχη . Σπορά του κακού των Μεγάλων Αρχαίων Θεών . Ζει πίσω από τους τοίχους του κάστρου και κυκλοφορεί στους μυστικούς διαδρόμους έχοντας άμεση πρόσβαση παντού . Διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις και τρέφεται από ανθρώπους όποτε δεν την συνετίζουν με τον βούρδουλα . Μετά τον θάνατο της μητέρας της , σταμάτησε να δέχεται την χριστιανική πειθαρχία της και ήρθε πιο κοντά στην εκπλήρωση της νέας πραγματικότητας του πατέρα της , Yog-Sothoth . O Tate δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να πείσει για το ταλέντο του στο ειδικό make-up , καθώς έχει κάνει το φρικιό ακόμη χειρότερο μίασμα από την πρώτη ταινία .

Αν δεν υπήρχε η ατμόσφαιρα καλογυρισμένου Ιταλικού πορνό με υπόθεση (βλέπε Salieri) , θα ήταν διαφορετικά ερεθισμένα τα συναισθήματα μετά την πρώτη θέαση - αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα υποβάθμιση του θεάματος , απλά είναι μια στιγμιαία σύγκριση/αναγνώριση στην άρτια σεξουαλική αισθητική που προσφέρθηκε . Συνολικά καθόλα ευχάριστη και απολαυστική ως μελλοντικό μέρος της bluray συλλογής μου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.