Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ANYTHING FOR JACKSON (2020)

 












Γραμμένο από τον ειδικό εφετζή Keith Cooper ( FANTASTIC FOUR , SILENT HILL , POSEIDON , THE FOUNTAIN ) και σκηνοθετημένο εκτός φόρμας από τον εμετικά γιορτινό Justin G. Dyck (αυτή είναι η πρώτη του ταινία η οποία δεν έχει να κάνει σε οτιδήποτε με Χριστούγεννα , γιατί έχει γυρίσει γύρω στις 16! εποχιακές κωμεντί για την τηλεόραση) .

Καταρχάς να παραθέσω πως οι "σατανιστές" παρουσιάζονται σαν καρικατούρες ανθρώπων οι οποίοι συναντιούνται στην τοπική βιβλιοθήκη για να "λατρέψουν" τον σκοτεινό τους άρχοντα . Πέρα από το ζευγάρι των ηλικιωμένων που μας απασχολεί , βλέπουμε ένα γκόθ/μέταλ ζευγάρι και έναν λιπόσαρκο καραφλοχετά ασπρουλιάρη-από-την-έλλειψη-ήλιου 40άρη ο οποίος ζει στο υπόγειο του σπιτιού του μαζί με την μάνα του (αλλά είναι ο μοναδικός στο "coven" που ξέρει από αποκρυφιστικά βιβλία και τελετές) . Από εκεί και πέρα , προσπάθησε να απομακρύνεις την κωμωδία χαρακτήρων που σου πλασάρει σεναριακά ο Cooper και απόλαυσε την τραγικότητα των γεγονότων που ξεδιπλώνει ο Dyck όπως οι σάρκες των καταραμένων στο φανταστικό καθαρτήριο των ψυχών .

Η Aubrey ( Sheila McCarthy - DIE HARD 2 , THE DAY AFTER TOMORROW , THE UMBRELLA ACADEMY ) και ο Henry Walsh ( Julian Richings - WAR OF THE WORLDS , NAKED LUNCH , CUBE , WRONG TURN ) είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων οι οποίοι των ελεύθερο χρόνο τους είναι σατανιστές . Ο Henry λειτουργεί ακόμη το γυναικολογικό ιατρείο του όπου και περιποιείται τις κυρίες της περιοχής . Έχοντας χάσει το εγγόνι τους σε αυτοκινητιστικό ατύχημα , οι Walsh προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να μετενσαρκώσουν την ψυχή του αγαπημένου τους Jackson σε κάποιο καινούργιο μέσο . Θα κάνουν τα πάντα για εκείνον , όπως αναφέρει ο τίτλος . Η νεαρή Shannon Becker ( Κωνσταντίνα Μαντέλος ) είναι η μοναδική υποψήφια η οποία μπορεί να τους βοηθήσει (χωρίς την θέλησή της) . Ο Henry την γνωρίζει προσωπικά επειδή είναι ασθενής του . Η νεαρή γυναίκα ζει μόνη της σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους και δεν έχει επαφή με τον πατέρα του μωρού , οπότε είναι το τέλειο θύμα . Απαγάγωντάς την και κλειδώνοντάς την στην ειδικά διαμορφωμένη για το ξόρκι μεταφοράς σοφίτα του σπιτιού , οι διαδικασίες της τελετής ξεκινούν άμεσα , με τις καταστροφικές συνέπειες . Μπορεί να κατάφεραν να ανοίξουν τις "πύλες" του όποιου κολασμένου προθάλαμου μεταθανάτιας ύπαρξης έχουμε συνηθίσει να ελπίζουμε πως υπάρχει κάπου εκεί έξω , αλλά οι ψυχές των καταραμένων οσφρήστηκαν φρέσκο αίμα και έτρεξαν να προλάβουν θέση μέσα στην νωπή σάρκα που ουρλιάζει αβοήθητη ως πομπός στο σκοτάδι της νέας της ζωής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.