Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

JIU JITSU (2020)

 












Γραμμένο και σκηνοθετημένο ως κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια από τον Ντιμίτρι Λογκοθέτης , σκηνοθέτη των SLAUGHTERHOUSE ROCK (1988) και KICKBOXER: RETALIATION (2018) . Ο Λογοθέτης είναι χρόνια παραγωγός (από την δεκαετία του '80) αλλά τελευταία το έχει γυρίσει στις πολεμικές τέχνες (ήδη έχει βάλει λεφτά για την τρίτη KICKBOXER ταινία) . Η συγκεκριμένη παραγωγή μπορεί να είναι ιλαρή ως σύνολο αλλά ελληνικότατη με τους περισσότερους συντελεστές να έχουν 5-φθογγα επίθετα που θυμίζουν πατρίδα , ή μάλλον Κύπρο , γιατί εκεί έγιναν τα γυρίσματα για 6 εβδομάδες .

Ο Nicolas Cage πλέον δέχεται όποιον ρόλο του δοθεί για να ξεχρεώσει , οπότε εμφανίζεται εδώ ως εκκεντρικός Jiu Jitsu μάστορας , Wylie - (κάτι σαν συνδυασμός Steven Seagal στις μετά το 2000 ταινίες του και Raiden του MORTAL KOMBAT αλλά χωρίς την ψευδή προφορά και τις δυνάμεις της αστραπής) . Ζει κυριολεχτικά μέσα σε μια τρύπα στο έδαφος της ζούγκλας και περιμένει να ολοκληρωθεί άλλος ένας κύκλος ματωμένων αγώνων επιβίωσης με τον ξαναμμένο για βία εξωγήινο Brax (τον οποίο ενσαρκώνει μέσα στην στενή του guyver στολή ο stuntman Ryan Tarran) . Κάθε έξι χρόνια ένας κομήτης που περνάει κοντά στην Γη ενεργοποιεί μια αστρική πύλη από όπου και είχε πρωτοέρθει ο εξωγήινος 2000 χρόνια πριν . Αν δεν αντιμετωπίσει 9 άξιους μαχητές (φρόντισε πρώτα να μάθει στους ανθρώπους την πολεμική τέχνη του Jiu Jitsu , καταστρέφει ότι βρεθεί στο πέρασμά του) . O Wylie είναι παλιός γνώριμος του αστρικού μονομάχου καθώς σε μια προηγούμενη επίσκεψη τον είχε παρακαλέσει για την ζωή του . Αυτό στην εξωγήινη τιμή θεωρείται απόλυτη δειλία όποτε τον άφησε να ζήσει ως τρελό του χωριού . Εφέτος σκοπεύει να θυσιαστεί για να εξιλεωθεί . Δεν έχει αφήσει μακρύ μαλλί για τον ρόλο και οι τρέσες φαίνονται .

Ο stuntman πρωταθλητής Alain Moussi ( πρωταγωνιστής των KICKBOXER: VENGEANCE , RETALIATION & ARMAGEDDON ) είναι ο κεντρικός ήρωας , Jake Barnes . Εκπαιδευμένος στην τέχνη του Jiu Jitsu περιμένει την μέρα της κρίσης . Μας παρουσιάζεται αρχικά ως κυνηγημένος που χάνει την μνήμη του μετά από μια άσχημη πτώση στη θάλασσα . Οι Αμερικανοί που τον βρίσκουν τον θεωρούν κατάσκοπο που ενδιαφέρεται για το ουράνιο της περιοχής . Η υπο-υπόθεση αυτή ξεχνιέται όταν τον σώσει ο φίλος του Kueng και σιγά σιγά επανέλθει στον αρχικό του χαρακτήρα . Επειδή έτρεξε να γλυτώσει , ο Brax τον θεωρεί δειλό και θέλει να παίξει με το μυαλό του , σύμφωνα πάντα με την λογική του Wylie (που είναι και πατέρας του , αλλά δεν του το φανερώνει ποτέ - ίσως επειδή έκατσε μόλις τρεις μέρες στις 6 εβδομάδες των γυρισμάτων για να εμβαθύνουμε σε ερμηνείες και χαρακτήρες) .

Ο Tony Jaa ( TRIPLE THREAT , FAST & FURIOUS 7 , XXX: RETURN OF XANDER CAGE ) είναι ο Kueng , μέλος της ομάδας αυτοκτονίας που έχει αναλάβει να αντιμετωπίσει τον εξωγήινο . Έχει μπόλικες σκηνές δράσης οι οποίες δεν θυμίζουν σε τίποτε τις παλιές του Ong Bak δόξες , κάτι το οποίο χρεώνεται καθαρά στον σκηνοθέτη . Οι τοποθεσίες που υποτίθεται πως είναι στις ζούγκλες της Burma ουρλιάζουν από μακριά το ηλιόλουστο Μεσογειακό κλίμα καθώς το στρατόπεδο των Αμερικανών είναι μέσα στις ελιές !

Ο Frank Grillo ( BEYOND SKYLINE ) είναι ο Harrigan . Θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής της ιστορίας αν ήταν μεγαλύτερη η διαφορά ηλικίας του με τον Cage . Κερνάει ηρωικό κωλοδάχτυλο τον εξωγήινο λίγο πριν το τελικό του χτύπημα . Πεθαίνει σαν action ήρωας .

H Marie Avgeropoulos ( DEAD RISING: ENDGAME , THE 100 ) είναι η Myra . Ειδική Πράκτορας κάποιας μυστικής αμερικάνικης υπηρεσίας . Δεν λειτουργεί ως ρομαντικό αντικείμενο του πόθου για τον ήρωά μας όποτε δεν φτάνει μέχρι την τελική αναμέτρηση - τον συγκεκριμένο ρόλο έχει αναλάβει η Juju Chan ( SAVAGE DOG , WU ASSASSINS ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.