Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

WHAT LIES BELOW (2020)

 












Γραμμένο ως ερωτικό δράμα και σκηνοθετημένο ως young adult creature feature θρίλερ από τον θεωρητικό κινηματογράφου Braden R. Duemmler - αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του .

Η 26χρονη Ema Horvath ( THE GALLOWS ACT II , DON'T LOOK DEEPER , THE LORD OF THE RINGS TV SERIES ) παριστάνει την 16χρονη Liberty . Μοναχική και λιγομίλητη , πέρασε το καλοκαίρι της σε επιστημονική κατασκήνωση με πολύ μικρότερα από αυτήν παιδιά . Της αρέσει η επιστήμη και θέλει να σπουδάσει αρχαιολόγος . Είναι έτοιμη για διακοπές πριν το πανεπιστήμιο και γονιμοποίηση από άγνωστο είδος .

H Mena Suvari ( AMERICAN BEAUTY , AMERICAN PIE ) είναι η 42χρονη μητέρα της Liberty , Michelle Wells . Συγγραφέας ερωτικών ιστοριών η οποία αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα - οι ιστορίες της δεν πουλούν όπως παλιά . Δεν είναι χρόνια μαζί με τον πατέρα της Liberty και οι σχέσεις τις είναι περιστασιακές . Το καλοκαίρι που πέρασε , γνώρισε τον άντρα της ζωής της εντελώς ξαφνικά μια μέρα που έγραφε μπροστά την λίμνη του σπιτιού της και σκοπεύει να τον παντρευτεί . Με το που πηγαίνει την κόρη της στο παραμυθένιο σπίτι τους ξεκινάει η ερωτική ένταση και δημιουργείται ένα ενεργειακό τρίγωνο που θα μπορούσε να θέσει σε διαφορετική τροχιά την ηφή της ιστορίας . Η μητέρα είναι τρελή για τον αρραβωνιάρη και η μικρή τον σκέφτεται και τρίβεται τις νύχτες . Η πικάντικη ατμόσφαιρα θα ανατραπεί όταν αποκαλυφθεί το πραγματικό σχέδιο του ευαίσθητου οικολόγου που έβαλαν μέσα στο σπίτι τους .

Ο Trey Tucker είναι ο John Smith . Ο Ατλάντιος 30χρονος επιστήμονας ο οποίος θα μπορούσε άνετα να είναι και μοντέλο εσωρούχων . Εμφανίστηκε ξαφνικά στην ζωή της Michelle λες και βγήκε υγρός και χωρίς μπλουζάκι από κάποια ιστορία των ρομαντικών/ερωτικών βιβλίων της . Ισχυρίζεται πως προσπαθεί να σώσει τα θαλάσσια είδη του γλυκού νερού τα οποία ζουν στην λίμνη γιατί αλατίζονται επικίνδυνα τα νερά του πλανήτη , αλλά στην πραγματικότητα θέλει απλά να βοηθήσει το είδος του να επιβιώσει γονιμοποιώντας τα θηλυκά της μικρή πόλης (μαζί με τους πανομοιότυπους κλώνους του οι οποίοι κυκλοφορούν στην γύρω περιοχή έχοντας άλλες ταυτότητες) . Όταν μαθαίνει την μη-παραγωγική ηλικία της μητέρας , στρέφει την προσοχή του στην κόρη ολοκληρώνοντας δυσοίωνα το sci-fi δράμα .

Ο Άγνωστος της λίμνης :  Δεν βλέπουμε ποτέ το πραγματικό πρόσωπο , είτε του John , είτε κάποιου άλλου της καθ' ομοίωση παρέας του και δεν θα μάθουμε με τι μοιάζει το είδος του - ίσως να είναι η φυσική εξέλιξη των Πετρομιζοντόμορφων ψαριών της λίμνης (lampreys) με το πέρασμα των εκατομμυρίων χρόνων σε ανθρωποειδή υβρίδια που να αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν λόγω της κατάστασης του πλανήτη τα θηλυκά των ανθρώπων για πιο ασφαλείς/αφελείς ξενιστές . Τα καμουφλαρισμένα ανθρωποειδή έχουν ανεπτυγμένη ευφυία , κρυφό πολιτισμό παράλληλο με τους ανθρώπους και θέληση για επιβίωση και αναπαραγωγή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.