Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

BIG FREAKING RAT (2020)

 










Γραμμένο και σκηνοθετημένο ως creature-feature περιπέτεια παλαιάς κοπής στην νέα εποχή από τον ανεξάρτητο παραγωγό/σκηνοθέτη Thomas J. Churchill ( THE AMITYVILLE HARVEST , THE DAY OF THE LIVING DEAD , THE VAMPIRE SANTA CHRONICLES ) .

Κατά την διάρκεια μεταφοράς πυρηνικών/ραδιενεργών αποβλήτων μέσα σε δασώδη περιοχή της Αμερικανικής υπαίθρου , μεταλλαγμένος αρουραίος του αγρού με μέγεθος αρκούδας ξεκινά την δολοφονική του δράση σκορπώντας τον τρόμο στον γενικό πληθυσμό της περιοχής . Ο ηρωικός δασονόμος Brody ( Scott C. Roe - TRANSFORMERS 3 , MEGALODON , ALIEN WARFARE ) πάνω που ετοιμαζόταν να ανοίξει την κατασκήνωση στο δάσος για τουρισμό θα κληθεί να αντιμετωπίσει το μεταλλαγμένο φρικιό του τίτλου . Έχοντας τον millenial ανιψιό του Dylan ( Caleb Thomas - ZOOMBIES 2 , HANUKKAH ) υπό την προστασία του για το καλοκαίρι με σκοπό να του μάθει τα καίρια μυστικά της ζωής προσπαθεί να επικοινωνήσει/δεθεί μαζί του με αναχρονιστικές αναφορές τις οποίες δεν καταλαβαίνουν όσοι δεν έχουν γεννηθεί πριν το 2000 . Η εμφάνιση του αρκουδαραίου θα τους φέρει πιο κοντά ως οικογένεια αφού τίποτε δεν είναι πιο δυνατή εμπειρία από την αγωνία για επιβίωση . Η κωμική ανακούφιση με τους αμερικανο-ιταλιάνους γκάνγκστερ από το Jersey που έχουν νοικιάσει σπίτι μέσα στο δάσος και ανακρίνουν έναν "ποντικό" (πληροφοριοδότη/προδότη) στο υπόγειό του , απλά συμπλήρωσε τα 80 λεπτά της δράσης .

Το τεράστιο τρωκτικό δεν είναι ούτε σε μια σκηνή ψηφιακό τερατούργημα (παρόλο που οι εισαγωγικοί τίτλοι το παρουσιάζουν ως χαρακτήρα από παιχνίδι υπολογιστή δεκαετίας '90 - αλλά ευτυχώς ήταν απλά εισαγωγικός εντυπωσιασμός περιορισμένου προϋπολογισμού για την ραδιενεργή προέλευσή του) . Όπως στις ανάλογες ταινίες της δεκαετίας του '50 , δεν το βλέπουμε ποτέ ολόκληρο . Εμφανίζεται είτε το κεφάλι του (στο οποίο έχουν τοποθετήσει ψηφιακά μάτια για αληθοφάνεια την οποία και καταφέρνουν μέχρι να μεταφερθεί η προσοχή σε άλλο μέρος της λάτεξ ανατομίας) είτε τα μπροστινά του πόδια , είτε η ουρά του . Στις σκηνές αφανισμού είναι κλασική ανιματρονική μουτσούνα που προσπαθεί να καταπιεί τα θύματά του ως χαρακτήρας του Mappet Show .

Η Felissa Rose ( SLEEPAWAY CAMP , NIKOS THE IMPALER ) πέρα από συμπαραγωγός εμφανίζεται ως Maxine , η έμπειρη θεία . Η ανιψιά της θα δουλέψει στην κατασκήνωση που ξανανοίγει μετά το πέρας των οικολογικών προβλημάτων της περιοχής . Η εμπειρία της σε ανάλογες παραγωγές από το 2003 και μετά (135 τίτλοι στην φιλμογραφία της) από όπου και αναζωπυρώθηκε η καριέρα της στις ταινίες τρόμου , δεν την βοηθά να επιβιώσει την συνάντησή της με το τέρας . Λειτουργεί ως παραδοσιακό πέρασμα γνωστής φυσιογνωμίας για πιστοποίηση b-movie προθέσεων στο ανεξάρτητο κύκλωμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.