Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

TENET (2020)

 











"Μην προσπαθήσεις να το καταλάβεις , νιώσε το .."

Χωροχρονικό κατασκοπικό δράμα για γερά νεύρα , γραμμένο και σκηνοθετημένο ως γάτα του Schrodinger θυμούμενη τις ταινίες του James Bond από τον Christopher Nolan ( Christian Bale BATMAN TRILOGY , INCEPTION , INTERSTELLAR , DUNKIRK ) . Βλέποντας την συγκεκριμένη ταινία μου έλειψαν οι μέρες που μπορούσα να παριστάνω τον διανοούμενο χωρίς να έχω πτυχίο στην κβαντική φυσική . Έμεινα με την γεύση πως πριν προλάβω να δω την ταινία έχω ήδη γράψει για αυτή . Τα 205 εκατομμύρια δολάρια κόστους της παραγωγής βέβαια μετατράπηκαν σε 357 εκατομμύρια δολάρια πλανητικών εσόδων (57 από τα οποία ήταν μόνο από τις αίθουσες (;) της Αμερικής) .

O ανερχόμενος John David Washington ( BALLERS , THE BLACK CLANSMAN , γιός του Denzel ) είναι ο "Πρωταγωνιστής" , πρώην πράκτορας της CIA , ο οποίος στρατολογείται από μια άλλη "μυστική υπηρεσία" που ακούει στην παλίνδρομη ονομασία "TENET" . Ο Πρωταγωνιστής σκοπεύει να ταξιδέψει στον τεμαχισμένο χρόνο της αποστολής που του έχει ανατεθεί προσπαθώντας να σταματήσει την απόλυτο σχέδιο καταστροφής των ανθρώπων με τις ευλογίες του μέλλοντος . Κάποιοι θέλουν να ξεπαστρέψουν τους προγόνους τους για να γλυτώσουν έναν ήδη επιβαρυμένο πλανήτη και στέλνουν πίσω στον χρόνο αντικείμενα τα οποία λειτουργούν αντίστροφα (;) δημιουργώντας παράδοξες περιοχές όπου όλα κυλούν ανάποδα (με τις σκηνές δράσης να είναι γυρισμένες δύο φορές , μια κανονικά και μια αντίστροφα , εντυπωσιακά κινηματογραφημένες χωρίς χρήση ειδικών εφέ από υπολογιστή) .

O Robert Pattinson ( THE TWILIGHT SAGA , LIGHTHOUSE ) είναι ο Neil , o Βρετανός πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας . Συνεργάζεται με τον πρωταγωνιστή και φέρνει εις πέραν την αποστολή δημιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά για την σχέση τους . Θα τα ξαναπούνε στην αρχή .

Η Elizabeth Debicki ( EVEREST , THE CLOVERFIELD PARADOX , GUARDIANS OF THE GALAXY VOL.2 , Πριγκίπισσα Diana στο THE CROWN ) είναι η Kat . Συντηρήτρια έργων τέχνης , πρώην σύζυγος του αντίπαλου δέους , χαρακτήρας κλειδί στις εξελίξεις - και νεκρή και ζωντανή .

Ο Ιρλανδός Kenneth Branagh ( MARY SHELLEY'S FRANKENSTEIN , WILD WILD WEST , HARRY POTTER AND THE CHAMBER OF SECRETS , DUNKIRK ) είναι ο Andrei Sator , Ρώσος ολιγάρχης με επιθετικό καρκίνο στο πάγκρεας από τα πάρε-δώσε συμβόλαια αγοραπωλησία πλουτωνίου που του έφτιαξαν την περιουσία . Φαίνεται πως η μεταφυσική (;) επαφή του με ανθρώπους του μέλλοντος τον έκαναν το αξεπέραστα απόλυτο κάθαρμα στις ταινίες του είδους το οποίο θα πεθάνει και θα πάρει και τον κόσμο μαζί του αφού έχει συνδεδεμένο με τα ζωτικά του συστήματα τον καταστροφικό αλγόριθμο της χρονικής αντιστροφής (;) που κατά τα άλλα θα σώσει τον πλανήτη . 

Δεν προτείνεται για χαλαρές απολαύσεις και κυρίως όχι για πιασοκωλίδι δυόμιση ωρών σε σινεμά , αλλά για επανάληψη στην άνεση του σπιτιού σου μέχρι την μερική της κατανόηση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.