Τρίτη 27 Μαΐου 2014

AIRPLANE VS VOLCANO (2014)


Μετά τις κρυπτοζωικές υπερβολές που μας είχε συνηθίσει τόσα χρόνια , η Asylum αποφάσισε να μας κακομάθει ακόμη περισσότερο , θέτοντας τις διαμάχες των ταινιών της μέσα σε πιο αληθοφανή πλαίσια : Το "Αεροπλάνο Εναντίον Ηφαίστειο" είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία , γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους Asylum-ικούς αδελφούς James και Jon Kondelik ( AMERICAN BATTLESHIP , NAZIS AT THE CENTER OF THE EARTH , ZOMBIE APOCALYPSE , ABRAHAM LINCOLN VS ZOMBIES , RISE OF THE ZOMBIES ) .
Δεν ξέρω σε πια πτήση ακριβώς συνέβει , αλλά στην συγκεκριμένη Πτήση 7389 του τρόμου προς Χαβάη , δεκάδες ηφαίστεια που έχουν εμφανιστεί από την θάλασσα σαν τεράστια νησιά , αρχίζουν να ενεργοποιούνται και να περικλείουν μέσα σε έναν θανατηφόρο κλοιό ψηφιακής φωτιάς/λάβας/στάχτης το άτυχο αεροπλάνο (γνωστός και ως "7ος Κύκλος της Κολάσεως" σύμφωνα με τον στρατό) ! Η επίθεση είναι βάναυση και ο αυτόματος πιλότος είναι ο πρώτος που χάνεται μετά την ψυχραιμία του κυβερνήτη ...
Οι επιβάτες θα πρέπει να θέσουν τις διαφορές τους στην άκρη και να λειτουργήσουν ομαδικά αν δεν θέλουν να ψηθούν ζωντανοί μέσα στο ιπτάμενο ατσαλένιο φέρετρο !
Την στιγμή που οι πάντες αγωνιούν μέσα στο αεροπλάνο , έξω από αυτό η κόλαση μοιάζει πραγματικότητα με την ηφαιστειακή στάχτη να κάνει κάρβουνο τους λουόμενους κοντινού νησιού αλα Πομπηία (βλέπε και το APOCALYPSE POMPEII (2014) που συμβαίνει ταυτόχρονα με τα γεγονότα - οι δύο παραγωγές τις Asylum ενώνονται) , καθώς ο στρατός έχει τα δικά του προβλήματα ηθοποιίας στο πάντα έτοιμο για αντιμετώπιση κρίσεων τέτοιου μεγέθους , κέντρο επιχειρήσεων .
O Dean Cain ( ο Λατίνος Σούπερμαν του LOIS & CLARK: THE NEW ADVENTURES OF SUPERMAN ) είναι ο ηρωικός Rick Pierce . Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όταν ο πιλότος τραυματιστεί από κενό αέρος/σύγκρουση με ιπτάμενο κομμάτι λάβας και χάσει τις αισθήσεις του . Έχει εμπειρία πιλότου μικρότερων αεροπλάνων , αλλά είναι έτοιμος να τα δώσει όλα . Αράζει για το υπόλοιπο της ταινίας μέσα στο κόντρα πλακέ πιλοτήριο . Έχει θέματα , καθώς φαίνεται να έχει χάσει την οικογένεια του ...
Ο Lawrence Hilton-Jacobs ( SUBLIME ) είναι ο Μαρσαλ Αέρος , Jim Kirkland . Κάτι σαν τον Liam Neeson στο NON-STOP (2014) , αλλά χωρίς το φέσι των ηφαιστείων .
Στο NON-STOP (2014) , δεν είχε θεαματικά διλλήματα τύπου "κάποιος χρειάζεται να βγει έξω δεμένος με τις ζώνες ασφαλείας από τις θέσεις , επειδή κάτι έχει κολλήσει στον κινητήρα" ...
Η Robin Givens ( BOOMERANG , HEAD OF STATE ) είναι η όμορφη σεισμολόγος/ηφαιστειολόγος Lisa Whitmore . Είναι η καλύτερη στον τομέα της και το ξέρει . Δίνει τα φώτα της στους επιβάτες του αεροπλάνου από το κέντρο επιχειρήσεων του στρατού . Υπάρχει επαφή με ασύρματο . Η Lisa είναι ικανή να προβλέψει τις επόμενες εκρήξεις/συμπεριφορά των ηφαιστείων με την βοήθεια ειδικών μηχανημάτων .
Την κατάσταση θα την σώσει η αεροπορία όμως , με αυταπάρνηση και μπόλικα ψηφιακά εφέ (η Asylum ξεπέρασε τον εαυτό της αυτή τη φορά) .
Ο David Vega είναι ο Carlos Crieger (το επίθετο και μόνο φέρνει στον νου Λατινοαμερικάνικη Odessa) , ίσως ο πιο φεσο-κακός με στοιχεία εθνικότητας από Μέση Ανατολή που έχει περάσει ποτέ από την ιστορία της dtv περιπέτειας . Στην αρχή παρουσιάζεται ως ο αγοραφοβικός επιβάτης που αλλάζει εσώρουχο σε κάθε ταρακούνημα του αεροπλάνου και στην συνέχεια ηγείται εξέγερσης που θέλει να πετάξει από την πόρτα του αεροπλάνου τον Dean Cain ! Και όλα αυτά υπό την απειλή σπασμένων μπουκαλιών αλκοόλ (έχει τρία μέσα στην γροθιά του , γιατί είναι από τα μικρά μπουκαλάκια που έχουν στα αεροπλάνα/ξενοδοχεία κτλ - ίσως να γνωρίζει πολεμικές τέχνες και να είναι άκρως επικίνδυνος με αυτά) !
---------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Ο Σαούλ Τι Δουλεία Έχει Εδώ (;) , πάει :
Στον κύριο με το μωβ πουλόβερ που κάθεται παράθυρο (όσοι ξέρουν από HOMELAND , θα το πιάσουν) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.