Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ROBOCOP (2014)



"Τι είναι μεγαλύτερο από έναν ήρωα ;
- Ένας νεκρός ήρωας .."

Γραμμένο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αφυπνίσει τις μάζες από τον Joshua Zetumrer και σκηνοθετημένο με μηδαμινή εμπιστοσύνη εκ μέρους της εταιρίας παραγωγής από τον Jose Padilha ( ELITE SQUAD 1&2 ) - από τις 10 ιδέες που είχε για την ταινία , απέρριπταν τις 9 .
Ο Joel Kinnaman ( THE KILLING ) είναι ο Alex Murphy , τίμιος αστυνομικός γνωστός και ως Robocop μετά την απόπειρα δολοφονίας του (του Murphy του έχει απομείνει ένα κεφάλι , ένα πλεμόνι , ένα χέρι και ένα αρχ*&ι) από αδίστακτους εγκληματίες του μέλλοντος !
Αρχικά ήθελαν τους Michael Fassbender και Russell Crowe (αυτό "θα το αγόραζα για ένα δολάριο") για τον ρόλο !
O Gary Oldman ( THE DARK KNIGHT ) είναι ο Δόκτωρ Dennett Norton , ο ηθικός επιστήμονας που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του Robocop και την μη-τραυματική μετάβαση του στην νέα πραγματικότητα της ύπαρξης του μέσα σε μηχανικό σώμα .
O Samuel Mothaf*ckin Jackson ( SNAKES ON A MOTHAF*CKIN PLANE , STAR WARS MOTHAF*CKIN EPISODES I , II & III , MOTHAF*CKIN AVENGERS ) είναι ο Pat Novak . Ο Jackson είναι ο Νταβάς Narrator που χρειάζεται να υπάρχει σε κάθε ταινία δράσης και στην ζωή γενικότερα . Εδώ λειτουργεί περισσότερο ως η βροντερή δημοσιογραφική φωνή ενός ανήθικου μέλλοντος σε ότι αφορά την Δικαιοσύνη στην Αμερική και τις γύρω περιοχές , αντικαθιστώντας τις ευχάριστες διαφημίσεις που βλέπαμε στην ταινία του Verhoeven .
Ο Michael Keaton ( BEETLEJUICE ) είναι ο εκκεντρικός πολυδισεκατομμυριούχος συλλέκτης τέχνης Raymond Sellars και αδίστακτος CEO της ακόμη πιο αδίστακτης πολυεθνικής Omnicorp . Δημιουργός της ιδέας του μηχανικού αστυνόμου που θα περιφρουρεί με αλάνθαστο cyborg γνώμονα τις μεγαλουπόλεις του μέλλοντος και που θα αποφέρει ακόμη περισσότερα δισεκατομμύρια στα ταμεία από τους εκτασιασμένους μετόχους . Η εταιρία του φτιάχνει υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα και έχει πολύχρονη εμπειρία στον εκδημοκρατισμό χωρών της Μέσης Ανατολής (βρισκόμαστε στο 2028 , η τεχνολογία έχει κάνει άλματα αιώνων και εκεί ακόμη να βάλουν μυαλό) .
Ο Jackie Earle Haley ( WATCHMEN , A NIGHTMARE ON ELM STREET ) είναι ο Rick Madox , το πρωτοπαλίκαρο του Sellars , υπεύθυνος για τις βρώμικες δουλειές του αφεντικού του . Παίρνει ρητή εντολή να τερματίσει τον Robocop και να δημιουργήσει τον "νεκρό ήρωα" που χρειάζεται η πόλη .
-----------------------------------------
Από τα σχεδόν 120 εκατομμύρια που χρειάστηκαν για να γυριστεί , τα 58 επέστρεψαν στα ταμεία . Τα υπόλοιπα αγνοούνται ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.