Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

THE ZOMBINATOR (2012)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ντοκιμαντεριστικό Sergio Myers .
Η ταινία υποτίθεται πως είναι ένα ντοκιμαντέρ φοιτητών του Πανεπιστημίου του Youngstown , Ohio σχετικό με την διασκεδαστική ζωή μιας μπλόγκερ μόδας , της Joanne . Η καταγραφή της καθημερινότητας της κάποια στιγμή περνάει στην σφαίρα του αστικού μύθου , καθώς στην περιοχή όπου ζει η κοπέλα γίνονται συχνά πυκνά φόνοι με τον δράστη να παραμένει ασύλληπτος και καλυμμένος από ένα πέπλο μυστηρίου . Η μόδα κάποια στιγμή θα πάει περίπατο , καθώς η Joanne και η φίλοι της θα βρεθούν σε μια αγρυπνία ενός τοπικού ήρωα πολέμου . Ο Bobby ήταν παλιός τους συμμαθητής και επέστρεψε από την Μέση Ανατολή μέσα σε σταχτοδοχείο . Η ατμόσφαιρα θα δυναμιτιστεί από την αλαφράδα των μοδάτων νεαρών μέχρι το γύρισμα να ξεφεύγει εκτός ελέγχου και να εξελιχθεί σε ανεπίσημη ταινία με ζόμπι (;)! Βεβιασμένο τρεχαλητό , κάμερα που είναι έτοιμη να πέσει μαζί με τα σκισμένα παντελόνια των αγχωμένων θαμώνων του πάρτι και λοιπές καφρίλες με τους πάντα αργόσυρτους σε σημείο συγκάματος νεκροζώντανους να παριστάνουν τους ταλαίπωρους κομπάρσους (ή και το αντίστροφο) .
Στα καταραμένα POV χνάρια του CLOVERFIELD (2008) , η παρέα βρίσκεται σε κάτι σατανο-υπόγεια (που δεν είχαν προσέξει ποτέ πριν , ακριβώς κάτω από το παλιό τους λύκειο) προσπαθώντας να βγάλει μια άκρη τόσο στο πως έφτασαν ως εκεί , όσο και στον αυτοσχεδιασμό υπό πίεση που υποφέρουν όλοι μαζί μπροστά στα φώτα της κάμερας που πέφτουν μέσα στα μάτια τους .
Δεύτερη ομάδα ανθρώπων με κάμερες , οι οποίοι κάνουν "μεταφυσική" έρευνα στο υπόγειο , συναντάται με την παρέα και οι κάμερες μπερδεύουν τα φώτα τους ...
O Joseph Aviel είναι ο "Ζομπολοθρευτής" του τίτλου ! Πρώην στρατιώτης ο οποίος αυτοανακηρύσσεται προστάτης/υπερασπιστής της ανθρωπότητας . Έρχεται από το βάθος της εικόνας πυροβολώντας εκτός εστίασης με την καραμπίνα του . Φοράει μαύρη δερμάτινη καπαρντίνα και μαύρα γυαλιά ηλίου μέσα στη νύχτα . Αποκαλύπτει στην παρέα πως ο Αμερικανικός στρατός έκανε πειράματα με νεκροζώντανους στο Αφγανιστάν , αντί να μοιράζει δημοκρατία . Η αρρώστια έχει επιστρέψει σπίτι και οι φαρμακοβιομηχανίες θα βγάλουν δισεκατομμύρια πουλώντας το αντίδοτο στους μολυσμένους !
Τον Aviel τον ξαναείδαμε με γυροσκοπικό μασίφ μούσι στο PAIN & GAIN (2013) . Ήταν ένας από τους δεκάδες μπιλντεράδες που δεν αναφέρονται καν στους τίτλους τέλους . Εμφανίζεται επίσης ως "δεσμοφύλακας" στο ESCAPE PLAN (2013) και κάνει τον Arnold Schwarzenegger στο σαχλογελάμε-με-γνωστή-ταινία , THE STARVING GAMES (2013) .
O Patrick Kilpatrick ( THE TOXIC AVENGER , CLASS OF 1999 ) είναι ο "Λοχαγός" , ο μισθοφόρος με την κρυφή ατζέντα , καθώς δουλεύει για εταιρία που έχει αναπτύξει πειραματικό ζομπο-ζωμό (και το αντίδοτο για τις μαζικές πωλήσεις που θα ακολουθήσουν της πανδημίας) . Βρίσκεται στο πάρτι ως τιμώμενο πρόσωπο , αφού είναι ο άνθρωπος που έφερε τις στάχτες του Bobby πίσω στη πατρίδα ! Είναι παλιός γνώριμος με τον Ζομπολοθρευτή . Υπήρξαν συμπολεμιστές στον βρώμικο , όπως αποδείχτηκε , πόλεμο του Αφγανιστάν .
Μετά την προβολή , έχω σοβαρές υποψίες πως το ξεδιάντροπο εξώφυλλο αναφορά στο κλασικό cyborg έπος CLASS OF 1999 (1990) είναι απλά το δόλωμα για να σε κάνει να πιστέψεις πως η ταινία έχει μέσα δολοφονικά ανδροειδή ! Cyborgs δεν εμφανίζονται ποτέ , εκτός αν εξαιρέσεις την ερμηνεία του πέτσινου Aviel και το ότι του λένε σε ανύποπτο χρόνο : "ξέρεις ότι μοιάζεις με τον Terminator ;" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.