Τρίτη 6 Μαΐου 2014

HYPOTHERMIA (2010)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον James Felix McKenney ( CANNIBALLISTIC! , SATAN HATES YOU ) .
Στην προσπάθεια του να χαρεί την χειμερινή φύση , ο Ray Pelletier ( Michael Rooker - ο Henry στο HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER , αυτός που πετάει εξυπνάδα στον Seagal όταν μπαίνει στο μπαρ για να βρει μια ανήλικη συγγενή του στο ABOVE THE LAW , ο Merle του THE WALKING DEAD ) και η οικογένεια του (γυναίκα , γιος και η κοπέλα του) πάνε στο εξοχικό που έχουν στο χιονισμένο δάσος . Η χαρά τους θα κρατήσει για λίγο , καθώς άλλη μια οικογένεια (πατέρας και γιος) έρχονται στο ίδιο μέρος με τζιπάρα και άνετο τρέηλερ στον κοτσαδόρο με σκοπό το αντρίκιο δέσιμο με ψάρεμα στην τεράστια παγωμένη λίμνη ! Οι απρόσκλητοι γείτονες έχουν στη διαπασών την μουσική και φαίνεται να αδιαφορούν για την γαλήνη που μπορεί να προσφέρει η φύση μακριά από τα υλικά αγαθά της πόλης (καθώς τα έχουν κουβαλήσει μαζί τους) . Οι καγκουριές με τα χιονο-τζέτς πάνω στην παγωμένη λίμνη είναι η τέλεια εισαγωγή των χαρακτήρων τους στη δομή της ιστορίας .
Οι δύο οικογένειες θα χρειαστεί να βάλουν σύντομα τις φιλοσοφικές διαφορές τους στην άκρη , καθώς προϊστορικό τέρας που κολυμπάει κάτω από τους πάγους διψάει για αίμα !
ΤΟ ΤΕΡΑΣ :
Το "Πλάσμα Από Την Παγωμένη Λίμνη" δεν το βλέπουμε ιδιαίτερα αν ανοιγοκλείνουμε συχνά τα μάτια μας , αλλά την στιγμή που φανερώνεται , θα έπρεπε κάποιος από την Universal να στείλει εξώδικο με άμεσο φαξ στον δημιουργό του . Ο Αυτοδύτης Νυχτεριδοκαρχαριάνθρωπος είναι ικανός να ξενερώσει ακόμη και τους πιο συγκαταβατικούς ! Ο σκηνοθέτης θα μπορούσε να έχει αρκεστεί στην απόλυτη φρίκη της αόρατης απειλής ενός αρπακτικού το οποίο θα δήλωνε παρόν μόνο μέσα από ξαφνικές επιθέσεις , καλυμμένο από σκιές και να μην δείξει ποτέ αυτό το πράγμα ... Το έκανε όμως και γκρέμισε ότι είχε χτίσει σε ότι αφορά την ατμόσφαιρα . Έχεις απομόνωση , έχεις εχθρικό περιβάλλον , έχεις δυνατούς ηθοποιούς , έχεις και τον κέβλαρ νυχτεριδοκαρχαριάνθρωπο να σε κυνηγάει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.