Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

PARKER (2013)


Βασισμένο στον ηρωικό χαρακτήρα των βιβλίων του Donald E. Westlake , γραμμένο από τον John J. McLaughlin ( DEATH COLLECTOR , BLACK SWAN ) και σκηνοθετημένο από τον Taylor Hackford ( AN OFFICER AND A GENTLEMAN ) .
Ο Jason Statham ( THE EXPENDABLES ) είναι ο Parker (γνωστός και ως Πάρκα σε όσους δεν γουστάρουν αγγλικά τύπου Game Of Thrones , αλλά The Drag Queens of London) , ο διεθνής γοητευτικός κλέφτης με τον ατσαλένιο κώδικα δεοντολογίας και την SAS εκπαίδευση .
Μετά από τρεις πυροβολισμούς στο σώμα , επιστρέφει στη ζωή αλα HARD TO KILL (χωρίς όμως να αφήσει περιποιημένο μούσι για 7 χρόνια στον θάλαμο της εντατικής και χωρίς την επαναφορά μέσω βελονισμού και την σκληρή προπόνηση μερικές μέρες αργότερα - είναι θέμα μερικών μόλις ωρών για αυτόν) με σκοπό να βάλει τα πράγματα στην θέση τους , δηλαδή να σπάσει/μαχαιρώσει τον σβέρκο όλων όσων τον πρόδωσαν και προσπάθησαν να τον σκοτώσουν !
Ο Μιχάλης Τσιχλής - Μάικλ Τσίκλες για τους ομογενείς ( FANTASTIC FOUR ) είναι ο Melander , η ηγετική μορφή της εγκληματικής ομάδας που κάνει την ριψοκίνδυνη ληστεία υπό την κάληψη εκρήξεων σε πανηγύρι με παιδάκια στην αρχή της ταινίας , νομίζει πως σκοτώνει τον Statham μετά από λίγο και συνεχίζει ακάθεκτη για ακόμη μεγαλύτερη μπάζα (διαμάντια πλούσιας θανούσας σε έκθεση) . Η κατάληξη του είναι από τις πιο επώδυνες και μνημειώδεις που έχει επιφυλάξει ποτέ ο βρετανός για αντίπαλο του . Η κίνηση/χορογραφία "καρφωμένος-γεμιστήρας-όπλου-στον-δελτοειδή-σε-συνδυασμό-με-στρίψημο-χεριού-180-μήρες-και-σπάσιμο-σβέρκου-με-κάθισμα-ολοκληρωμένο-με-επαναφορά-σε-όρθια-στάση-από-πυροβολισμό-στο-κεφάλι" ήταν τελεσίδικη και θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές αυτοάμυνας και χορού ...
O Daniel Bernhardt ( BLOODSPORT II , BLOODSPORT III , FUTURE WAR , BLOODSPORT: THE DARK KUMITE , MORTAL KOMBAT: CONQUEST ) είναι ο Kroll , ο αδίστακτος δολοφόνος (με ψαρωτικό όνομα βγαλμένο κατευθείαν από την dtv εποχή της δεκαετίας του '90) που στέλνουν οι πρώην συνάδελφοι του Πάρκα για να του κλείσουν το στόμα μια για πάντα . Καταφέρνει μερικές καλές στον Statham , αλλά μαθαίνει μετά από μια εντυπωσιακά επίπονη αναδιαρρύθμιση δωματίου ξενοδοχείου πως η βαρύτητα σκοτώνει .
H Jennifer Lopez ( ANAKONDA ) είναι η μεσίτρια Leslie Rogers . Χωρισμένη σαραντάρα που μένει με την μάνα της και χρωστάει λεφτά - παρόλα αυτά φαίνεται σαν να είναι χορεύτρια πολλά χρόνια με επιτυχημένη παγκόσμια καριέρα τραγουδίστριας που έχει ασφαλίσει για μερικά εκατομμύρια τα οπίσθια της . Δεν καταφέρνει να κλείσει κάποια καλή δουλειά και κινδυνεύει να χάσει τα πάντα από τα χρέη . Μέχρι που γνωρίζει τον γοητευτικό Τεξανό με την αμιγώς καλυμμένη αγγλική προφορά ...
Ο Nick Nolte ( 48 HRS , ANOTHER 48 HRS ) είναι ο Hurley . Η φωνή του δεν κατάλαβα αν ήταν επίτηδες τόσο βραχνή σε μια προσπάθεια να κάνει τον Νονό , ή αν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα . Είναι ο πατέρας της αγαπημένης του Πάρκα . Είχα την εντύπωση πως είναι κάτι σαν ηγετική μορφή της νύχτας που κινεί να νήματα , αλλά δεν το εξακρίβωσα εντελώς μέχρι το τέλος της ταινίας .
Ένας Λατίνος Συμμορίτης Ήρθε Απόψε Απ'Τα Παλιά :
Οι Carlos Carrasco ( BLOOD IN BLOOD OUT ) και Clifton Collins Jr. ( MENACE II SOCIETY ) είναι βασικοί χαρακτήρες που χάνουν την ζωή τους με σεξπιρικό τρόπο στο βίαιο δράμα (μαχαιριά στην καρδιά για τον πρώτο και μαχαιριά στον σβέρκο για τον δεύτερο) .
Έτσι και δεν είχε γίνει τόσο Β-Φίρμα ο Trejo , μπορεί να τον βλέπαμε και αυτόν ...
----------------------------------------------
Η προσθήκη της Lopez στο καστ , δεν κάνει την ταινία GIGLI (2003) , κάτι που δεν ξέρω αν θα καταφέρει να το πετύχει ο Affleck στο καινούργιο BATMAN VS SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE (2016) - και BATMAN VS SUPERMAN: ABOVE THE LAW θα κόλλαγε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.