Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

BIRDEMIC 2: THE RESURRECTION (2013)

Η Moviehead Pictures και η I Got A Fish Productions παρουσιάζουν .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον James Nguyen ( REPLICA , BIRDEMIC: SHOCK AND TERROR ) .
Σμήνη γυπαετών και άλλων ψηφιακών αρπακτικών κάνουν ύπουλη αεροπορική εισβολή σε ανυποψίαστους πολίτες , αυτή τη φορά στο κοσμοπολίτικο Hollywood (την πρώτη φορά ήταν σε μικρή επαρχιακή πόλη) , καθώς νεαρός σκηνοθέτης με ιδιαίτερη αφοσίωση στις ταινίες του Hitchcock και πολλά στοιχεία από την ζωή του σκηνοθέτη της ταινίας (γνωστό και ως "ταινία έξω από την ταινία") προσπαθεί να γυρίσει την πρώτη του ταινία !
Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η αιτία ...
Δεν είναι συμβολισμός , είναι βιντεο-πραγματικότητα του τρόμου (προς το τέλος της ταινίας βγαίνουν και ζόμπι από τους τάφους τους , έτσι για να έχουμε μπούγιο) !
Οι χαρακτήρες δεν υποστηρίζονται από την άνοστα στημένη ηθοποιία (φαντάσου συνάντηση Keanu Reeves και Nicolas Cage σε ταινία κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '90) , οι στημένοι διάλογοι δεν υποστηρίζουν τους ηθοποιούς , η κάμερα υποστηρίζει ταινίες που δεν χρειάζονται ρούχα για να εξελιχθούν σε ιστορίες , το "χώσιμο" στο άψυχο Hollywood που δεν καταλαβαίνει τους τίμιους κινηματογραφιστές (που για άγνωστο λόγο καταλήγουν όλοι στη Troma) δεν πείθει κανέναν (προσωπικά ένιωσα να εισακούονται εν μέρη οι προσευχές μου όταν οι ιπτάμενοι δολοφόνοι άρχισαν να ξεριζώνουν μάτια - δυστυχώς όχι και τα δικά μου) , τα ψηφιακά εφέ και ο ήχος του ανοιχτού μικροφωνικού περιβάλλοντος (φυσάει πολύ στις παραλίες) δεν υποστηρίζονται από κανέναν !
-------------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , πάει :
Ισορρόπησε κάπως η διάθεση μετά από αυτή τη σκηνή !
-Βραβείο Ειδικά Εφέ ΔΕΝ ΠΑΕΙ , στο :
Επειδή η αγωνία δεν υπάρχει μόνο στον αέρα , θανατηφόρα "Γιγαντιαία Τζάμπο Τσούχτρα" (όπως την αποκαλούν) κυκλοφορεί ελεύθερη στα νερά των παράλιων της California !
Οι λιγότερο μυημένοι θα πάταγαν το stop κάπου εδώ . Πιθανότατα να έκαιγαν και το dvd Player τους .
Όσοι δεν το έκαναν , είχαν την τύχη να δουν και αυτή τη σκηνή , με το ψηφιακό ασθενοφόρο να απομακρύνεται από τα μάτια των ηθοποιών , αλλά να μένει για πάντα στις αναμνήσεις μας καθώς το βλέπουμε να χάνεται με μαγικό τρόπο μέσα στο δάσος που έχει στην άκρη του δρόμου ..
... και κάπου εδώ έρχεται η στιγμή που αναρωτιέται κανείς τους λόγους για τους οποίους ασχολείται με μερικά πράγματα , και αν όντως είναι άξια συνέχειας μια τέτοια ζωή . Μόλις έχει βρέξει ΑΙΜΑ , και διατηρημένα προϊστορικά πτηνά βγαίνουν μέσα από την λίμνη πίσσας που υπάρχει κοντά στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας ! Νομίζω θα ένιωθα λιγότερο αμήχανα αν χεζόμουν μέσα στο μετρό ..
 
Νεκροζώντανος "βγαίνει" από τάφο ενώ "βρέχει" αίμα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.