Κυριακή 4 Μαΐου 2014

PIRANHACONDA (2012)


Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα του J. Brad  Wilke ( CAMEL SPIDERS ) και γραμμένο με κρυπτοζωολογικό σθένος από τον Mike Maclean ( DINOCROC VS SUPERGATOR , SHARKTOPUS , ATTACK OF THE 50ft CHEERLEADER ) . Σκηνοθετημένο για την τηλεόραση από τον βετεράνο του Β-Βίντεο ολοκαυτώματος Jim Wynorski !
Παραγωγή του πρωτομάστορα του βιντεοτρόμιου των παιδικών μας χρόνων , Roger Corman .
Η ταινία αποτελεί την άτυπη συνέχεια του SHARKTOPUS ( 2010) , μόνο που αυτή τη φορά αντί για Καρχαριοχταπόδι , οι ήρωες της ιστορίας έχουν να αντιμετωπίσουν Πιρανχακόντες !
Οι Πιρανχακόντες σκορπούν τρόμο και πανικό σε ένα τροπικό νησί , καθώς ψάχνουν για το κλεμμένο τους αυγό ! Λειτουργεί δηλαδή το μητρικό ένστικτο των τεράτων όπου μεταφράζεται σε μανιασμένη σφαγή οποιουδήποτε βρεθεί στον δρόμο τους !
Ο Michael Madsen ( RESERVOIR DOGS ) είναι ο Καθηγητής Ερπετολογίας Lovegrove από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης . Ο καθηγητής είναι ο άνθρωπος που έκλεψε το αυγό των Πιρανχακόντων με υποτιθέμενο σκοπό την έρευνα και την αναγνώριση στην επιστημονική κοινότητα από την μεγάλη του ανακάλυψη . Το σήμα κατατεθέν καουμπόικο καπέλο έχει αντικατασταθεί από ψάθινο καπέλο φυσιοδίφη συνδυασμένο με γκλάμ ροκ μπαντάνα και ανάλογο γιλέκο εξερεύνησης . Ο καθηγητής θα γλυτώσει από την επίθεση της στραβωμένης Πιρανχακόντας , κάτι που δεν το καταφέρνουν οι υπόλοιποι της ομάδας του και το ελικόπτερο που τους μετέφερε στο τροπικό νησί ! Στην προσπάθεια του να βρει έναν τρόπο διαφυγής , θα πέσει πάνω σε κάτι σκοτεινούς παραστρατιωτικούς τύπους που θα τον απαγάγουν με σκοπό τα λίτρα (;) ! Είναι από πλούσια οικογένεια και το ξέρουν !
Ταυτόχρονα ένα κινηματογραφικό συνεργείο που γυρίζει μια ταινία τρόμου (το HEAD CHOPPER 2) στην γύρω περιοχή , χαλαρώνει σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο του νησιού .
Ηθοποιοί , σκηνοθέτης και λοιποί συντελεστές , απαγάγονται από ΔΕΥΤΕΡΗ ομάδα παραστρατιωτικών με σκοπό τα λύτρα , καθώς η εταιρία παραγωγής (η οποία ανήκει στην MGM σύμφωνα με τον σκηνοθέτη) θα βρει χρήμα για να πληρώσει ! Οι παραστρατιωτικοί έχουν τον ίδιο αρχηγό και ετοιμάζονται να μαζέψουν λεφτά από παντού με το μεγάλο σχέδιο απαγωγών που έχουν θέσει σε εφαρμογή !
Σε άλλο σημείο του νησιού , ζουμερά γκομενάκια κολεγίου ψάχνουν μυθική φεσο-ορχιδέα με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες , έτσι για να σπάσει λίγο η δράση ...
Ο τρόμος θα αποκτήσει διαστάσεις αγωνιώδους επιβίωσης μέσα στη ζούγκλα και τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια (που φαίνεται να υπάρχουν παντού εκεί έξω) , με τα ψηφιακά τέρατα να μειώνουν τους αριθμούς των χαρακτήρων που περιφέρονται στο τροπικό θέρετρο ...
Μετά τα KILL BILL VOL.1&2 o Michael υποθέτω πως παίρνει δουλειές γκέστ στάρ ανάλογα με το πόση μπύρα θα υπάρχει ανάμεσα και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων !
Δίνει έναν Σηγκαλικό χαρακτήρα στην ερμηνεία του , καθώς κάθε του κίνηση αποπνέει ένα είδος ήρεμης απειλής . Θα μπορούσε να είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαβάης και πρώην Πράκτορας της CIA με ειδικότητα στα εκρηκτικά (πέρα των ερπετών) και μαύρη ζώνη στο Αϊκίντο !
Ο Rib Hillis ( DINOCROC VS SUPERGATOR , SORRORITY PARTY MASSACRE , 616: PARANORMAL INCIDENT , COWBOYS VS DINOSAURS ) είναι ο Jack , ο γυμνασμένος κασκαντέρ που κάνει τον μασκοφόρο δολοφόνο Chopper στην ταινία που γυρίζεται μέσα στην ταινία . Το ηρώικο στοιχείο του χαρακτήρα του θα αναδειχθεί σύντομα μέσα στην πλοκή .
Ο Michael Swan ( JASON LIVES: FRIDAY THE 13th PART VI , THE BOLD AND THE BEAUTIFUL , DINOCROC VS SUPERGATOR , CAMEL SPIDERS ) είναι ο κακός της ιστορίας , ο άνθρωπος με το μεγάλο σχέδιο των μαζικών απαγωγών , Pike . Το Μεφιστοφελικό μουσάκι του είναι αρκετό για να μας πείσει για την σαπουνοπερατική σοβαρότητα των πράξεων του . Ευτυχώς που δεν γελάει σατανικά . Απαγάγει τους πάντες και το αυγό της Πιρανχακόντας , φέρνοντας τον εαυτό του και την βαριά οπλισμένη ομάδα του πιο κοντά στον θάνατο ...
ΤΟ ΤΕΡΑΣ :
Οι Πιρανχακόντες είναι εφάμιλλες του Καρχαριοχταποδιού , καθώς το εκατομμύριο που έπεσε στην παραγωγή , κατάφερε να δημιουργήσει καταπληκτικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τα ψηφιακά εφέ ! Το όνομα αναφέρεται σε μορφή αστεϊσμού στα 41:54 λεπτά της ταινίας , καθώς νωρίτερα όσοι αναφέρονται στο τέρας το λένε "Δαίμονα του Ποταμιού" . Τα θύματα των τεράτων γίνονται μια μπουκιά και αφήνουν να πλανάται μια κόκκινη ομίχλη αίματος στην βίαιη έξοδο τους από το πλάνο του σκηνοθέτη ...
Το κίτρινο χρώμα του σώματος θα μπορούσε άνετα να παραπέμψει και σε μια μελλοντική παραγωγή με Μελισσοκόντα , ή Σφηκοπιράνχα , ή κάποιον ανάλογο συνδυασμό λέξεων κοτσάροντας μεμβρανοειδή φτερά εντόμου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.