Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

APOSTATES OF HELL (2005)


To ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ είναι μια βιντεο-παραγωγή της Ahbu Ventures LTD , σε σκηνοθεσία του Obi Callys Obinali και σενάριο Tom Ogwuazor .
Αυτή τη φορά οι χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους είναι καθαρά καθολικοί και δεν υπάρχουν αποτρελαμένοι πάστορες να δίνουν ψηφιακές μάχες με φεσο-δαίμονες κάθε τρεις και λίγο .
Η Κυρία Clark ( Chioma Toplis ) γεννάει αγοράκι ( Chukwugozirim Onuora ) σε νοσοκομείο . Χαρά και προσευχές αντηχούν στους διαδρόμους με τον χαρούμενο πατέρα να κρατάει τον γιο στην αγκαλιά του ...
Η χαρά κρατάει για 5 μόλις λεπτά , αφού ξαφνικά το μωρό εμφανίζει έναν ανάποδο σταυρό στο κούτελο αλα Glen Benton !
Οι γονείς προσπερνούν χαλαρά το περίεργο γεγονός και πάνε για ύπνο (η μάνα στο νοσοκομείο , ο πατέρας σπίτι του γιατί έχει και δουλειές) .
Την επόμενη μέρα , η μητέρα ξυπνάει έντρομη και βλέπει μέσα στην κούνια ένα ψηφιακό φίδι που λαμπυρίζει ! Με τα ουρλιαχτά της , το φίδι εξαφανίζεται την ώρα που λιποθυμάει από το σοκ φωνάζοντας Ιησού !
Οι νοσοκόμες τρέχουν να δουν τι συμβαίνει και βλέπουν έναν σταυρό με την φιγούρα του Ιησού καρφωμένη ανάποδα και τα χέρια του σπασμένα ... Ο διευθυντής του νοσοκομείου αγχώνεται για την φήμη του νοσοκομείου του και καλούνται δύο αστυνομικοί για να λύσουν το μυστήριο ...
Οι Αστυνομικοί :
Το ντουέτο που καλείται να λύσει το μυστήριο αποτελείται από τον Επιθεωρητή Jim ( Ejike Asiegbu ) ο οποίος μιλάει σαν τον Shaggy (Mr. Bombastic) και τον βοηθό του τον Sam ( Digidi Dunhill ) ο οποίος είναι ο Νιγηριανός σωσίας του Wesley Snipes !
O Jim δεν πιστεύει αυτές τις μπαρούφες με τα φίδια και τις απαγωγές των βρεφών και δηλώνει ανοικτά πως είναι άθεος .
Ο Sam δεν λέει και πολλά , αλλά η παρουσία του είναι ισχυρή .
Δυνατό χαρτί των δύο αντρών είναι η χαρακτηριστική άνεση να την αράζουν σε καναπέδες .
Ο Ντεντέκτιβ Kevin :
O Ντετέκτιβ Kevin ( Charles Okafor - ο Chris στο END OF THE WICKED της Helen Ukpabio ) είναι αδελφός μιας από τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους στο ίδιο νοσοκομείο με τον ίδιο τρόπο στο πέρασμα των ημερών . Έναν μήνα μετά την πρώτη εξαφάνιση , αναλαμβάνει την υπόθεση στο τζαμπέ (προς μεγάλη ευχαρίστηση των τσίπιδων πατεράδων) και αρχίζει να ρωτάει το προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθώντας να βγάλει μια άκρη ... Δίνει μια πρωτοκλασάτη αίσθηση Σηγκαλικού δράματος στην ερμηνεία του .
Ο Ηρωικός Ιερέας :
Ο Αιδεσιμότατος Ref ( Zach Orji ) , προσεύχεται απ'το πρωί ως το βράδυ για την σωτηρία των βρεφών , αλλά όχι σε φάση εκστασιασμένου Πάστορα . Έχει γνώση πως μερικά παιδιά γεννιούνται για τον θεό και μερικά άλλα γεννιούνται για τον άλλο σκοτεινό τύπο (γνωστά και ως "Αποστάτες της Κολάσεως") . Η περίπτωση του ιερέα είναι βέβαια ιδιαίτερη , αφού σε μια του λειτουργία , την στιγμή που έπινε το κρασί της μετάληψης , ήπιε κανονικό αίμα το οποίο και έφτυσε πάνω στον άμβωνα . Τις νύχτες έχει πρόβλημα ύπνου , αφού τα σκυλιά που ουρλιάζουν έξω από το σπίτι του δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί (την επόμενη μέρα δεν βρίσκει όμως ίχνη από σκυλοπατούσες στην αυλή του)
Η Βασική Ύποπτη :
Η καυτή νοσοκόμα Ekans ( Georgina Onuoha ) είναι ύποπτη από την πρώτη στιγμή . Καταρχάς με τέτοια ομορφιά , είσαι ύποπτος για σατανισμό χωρίς να το θέλεις ! Αυτή βρισκόταν με τις μητέρες μέσα στο δωμάτιο λίγο πριν απαχθούν τα μωρά . Αυτή έκανε ενέσεις στις μητέρες για να τις "ηρεμήσει" ... Η ενοχή της ενισχύεται από το γεγονός πως προς το τέλος της ταινίας την πέφτει ξεδιάντροπα στο ιερέα της περιοχής , τον Αιδεσιμότατο Ref , και όταν εκείνος αρνείται τον έρωτα της , εκείνη φεύγει λέγοντας του πως σύντομα "θα την παρακαλάει ..." !
Η αγωνία αιωρείται με ένα "η ιστορία συνεχίζεται" μετά από την σκηνή του πεσίματος και τον ιερέα να στέκεται με σκυμμένο το κεφάλι μέσα στο σαλόνι του ...
---------------------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Με Τέτοιο Ρούχο Δεν Χρειάζεσαι Κείμενο , πάει :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.