Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

END OF THE WICKED (1999)



Το τέλος της χιλιετίας πλησιάζει και οι πάστορες στην Αφρική έχουν αποτρελαθεί από τα σημάδια του τέλους και από την αναμονή της θείας δίκης από τους ουρανούς !
Το END OF THE WICKED είναι η σεναριακή επιτομή της θρησκευτικής παράνοιας , που αφήνει αιώνες πίσω κάτι σατανο-εξυπνάδες τύπου THE OMEN και THE EXORCIST ! Κεφάλια που γυρίζουν ανάποδα και ένα διαβολικό αντιχριστάκι που σκοτώνει κόσμο ;! Η Helen Ukpabio ΞΕΡΕΙ τι πραγματικά συμβαίνει και ήρθε στη Γη με σκοπό να σου ανοίξει τα μάτια (με τον Teco Benson να σκηνοθετεί τα βγαλμένα απ'τη ζωή σενάρια της) !
Ο Σατανάς εμφανίστηκε στα αλήθεια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 στην Αφρική και έκανε ΟΛΑ τα παιδιά σκλάβους του , σπρώχνοντας τα σε ακατανόμαστες πράξεις !
Το 1992, η Helen Ukpabio ίδρυσε το χριστιανικό ινστιτούτο Liberty Foundation Gospel Ministries με σκοπό να αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση της δικής της ερμηνείας της βίβλου στο πλατύ κοινό της Δυτικής Αφρικής , δηλαδή κυρίως να πείσει τους ιθαγενείς πως όσα γράφονται μέσα στη βίβλο συμβαίνουν στα αλήθεια και πως ο Σατανάς έχει την ικανότητα να ενσαρκώνεται μέσα στα σώματα παιδιών κάνοντας τα σκλάβους του , δηλαδή δημιουργώντας έτσι μάγους και μάγισσες !
Εκμεταλλευόμενη τις θρησκευτικές δεισιδαιμονίες και ειδικότερα όσες συνδέονται με την δαιμονική κατάληψη και την μαγεία , ο οργανισμός της Ukpabio έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη Νιγηρία και σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αφρικής από την στιγμή της ίδρυσης του . Πλέον υπάρχουν μεγάλες εκκλησίες του οργανισμού σε Καμερούν , Γκάνα και στην Βόρεια Αφρική ...
Η ιστορία που "αποκαλύπτει" η Ukpabio με την μορφή ταινίας στο αγχωμένο κοινό της Αφρικής , έχει ως εξής :
Παραμορφωμένες Μάγισσες και Μάγοι κάθε ηλικίας μαζεύονται γύρω από κοχλασμένες χύτρες και συνωμοτούν εναντίον του καλού πάνω στη γη με αρχηγό τον Βελζεβούλ (τύπος με βαμμένο λευκό κεφάλι και κατακόκκινο/ματωμένο μούσι στο πιγούνι) . Με σατανική εντολή μεταμορφώνονται σε άγρια ζώα της ζούγκλας (ινδικά χοιρίδια , κουκουβάγιες , παπαγάλοι , ροτβάϊλερ , γατούληδες) . Τους δίνει 24 ώρες για να ξαναγεμίσουν την "τράπεζα αίματος" που ελέγχει .
Τι ακολουθεί :
Παιδάκια ξυπνάνε ουρλιάζοντας !
Πλούσιος πατριάρχης (με λαμέ πιτζάμες που δηλώνουν χλιδή) που λέγεται Chris Amadi μαζεύει την οικογένεια για συμβούλιο .
Κάτι δεν πάει καλά .
Η μάνα του είναι μια από τους σάπιους μάγους/δαίμονες που δουλεύουν για τον Βελζεβούλ και θέλει να τον χωρίσει απ'τη γυναίκα του ! Το σατανικό της όνομα είναι Κυρία Καταστροφέας !
Ο Βελζεβούλ πέρα από την τράπεζα αίματος , θέλει να βλέπει τους πιστούς του να χορεύουν "σέξι" . Δεν περνάει εύκολα η ώρα στην κόλαση ...
Η Μύηση του Goodwill :
O Goodwill είναι ένας κακομοίρης που αναγκάζεται να πιεί αίμα για να γίνει δεκτός στην σατανική σέκτα του Βελζεβούλ . Δεν φαίνεται να το διασκεδάζει . Οι υπόλοιποι γελάνε που τον βλέπουν να υποφέρει . Το νέο του όνομα είναι Μαύρη Σαύρα ! Από 'δω και μπρος ο Μαύρος Σαύρας θα είναι και πολύ κακός , με καρδιά από σίδερο ! Σκοπός του είναι να καταστρέψει την ιατρική περίθαλψη γιατί αμέσως μεταμορφώνεται σε κουκουβάγια και σκοτώνει έναν άτυχο που του έκαναν ένεση σε ένα σπίτι (αυτό του Amadi) !!!!
Έφηβος ζομπο-μάγος "κλέβει" με δαιμονικές επικλήσεις τις ψυχές μικρών παιδιών (ένα από αυτά είναι και η μικρή κόρη του Amadi) και τις πηγαίνει στο βαθιά μέσα στη ζούγκλα καλοκαιρινό σπίτι του Βελζεβουλ για να ξεκινήσει η μύηση στην καταραμένη ζωή της μαγείας ! Ο νεαρός σατανοζόμπι με τα μακριά νύχια μοιράζει ανίερες "δυνάμεις" στα παιδάκια (τύπου μη-προσέχεις-στο-σχολείο , δύναμη-να-προκαλείς-καταστροφή , απροσεξία , φθόνο , ηλιθιότητα , κακία παρέα , ζήλια , αδιαφορία , κτλ) , με προβοκατόρικη αποστολή να επιστρέψουν πίσω στα χωριά τους , να κλέψουν αντικείμενα και να προκαλέσουν τεράστια καταστροφή στο σχολείο τους και πυρετό στην οικογένεια τους .
Τα παιδάκια εμφανίζονται από το πουθενά αλα Star Trek στο σπίτι ενός φουκαριάρη που έχει προβλήματα με την πλάτη του και κοιμάται μπρούμητα - ξαφνικά εμφανίζεται πιατέλα με κρέας και ρύζι εκεί που βρισκόταν η πλάτη του ανθρώπου που κοιμάται και τα παιδάκια αρχίζουν το φαγητό πάνω στην πλάτη/πιατέλα , επιδεινώνοντας την κατάσταση .
Η ζωή του Chris καταστρέφεται σταδιακά , αφού πλέον αρχίζει να βλέπει την γυναίκα του σαν Ιαπωνικό δαίμονα και της πετάει μαξιλάρια στα μούτρα για να ξορκίσει το κακό !
Ο Chris ζητάει βοήθεια από την μάγισσα μάνα του και εκείνη τον πάει σε έναν τσαρλατάνο με βαμμένο χρυσό μούσι που το ζητάει να μπει μέσα σε ένα όρθιο φέρετρο για να λυθούν τα μάγια !
 Το επόμενο ξόρκι του νεαρού σαπιο-μάγου , αφαιρεί με περίτεχνο τρόπο τα μάτια από την αστρική μορφή του πατέρα ενός απ'τα παιδιά μάγους , ο οποίος το βλέπει να συμβαίνει ως εφιάλτης και ξυπνάει τυφλός (στη συνέχεια η γυναίκα του τον παρατάει και εκείνος αυτομαχαιρώνεται) .
Ο Βελζεβούλ βέβαια δεν είναι ικανοποιημένος και απαιτεί αύξηση της κακίας στον κόσμο (και τι θα γίνει με εκείνη τη τράπεζα αίματος ;- δεν γεμίζει με τίποτα) .
Το σατανικό παραλήρημα συνεχίζεται με τη μάνα του Chris να ζητάει από τον Βελζεβούλ την άδεια να παντρευτεί τον γιο της και να απαιτεί ταυτόχρονα αντρικά γεννητικά όργανα ώστε να μπορεί να συνευρεθεί σεξουαλικά με την γυναίκα του !!!!!!!
Απανωτά Πλήγματα στον Chris :
Το πλοίο που μετέφερε εμπορεύματα για την εταιρία του Chris βυθίζεται . Χάνει 20 εκατομμύρια και παθαίνει ένα μικρό έμφραγμα ... Δεν τελειώνουν εδώ τα βάσανα του όμως !
Παιδάκια τσακώνονται μεταξύ τους σε αγώνα ποδοσφαίρου σε σημείο να πεθάνει ένα από τα σπρωξίδια . Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ CHRIS !
Ακολουθεί ο βιασμός της γυναίκας του Chris από την μάνα του .
Η υπηρέτρια τους πεθαίνει από ηλεκτροπληξία την ώρα που καθαρίζει με πανί την τηλεόραση στο σαλόνι .
Η Tina , η αδελφή του Chris επισκέπτεται το σπίτι μαζί με τον άντρα της . Μόλις έχουν έρθει από εξωτερικό . Το βράδυ της άφιξης τους , η Tina βλέπει έναν εφιάλτη και ΞΥΠΝΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΗΤΡΑ (της την έκλεψε η μάγισσα μάνα της και την κρέμασε σε ένα δέντρο) !
Την επόμενη μέρα κάνουν επίσκεψη στον αδελφό . Η κόρη του Chris τους λέει ψέματα πως δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι .
Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Chris . Καλεί άμεσα την Πάστορα Prisila (Helen Ukpabio) με σκοπό να προσευχηθούν όλοι μαζί και να φύγει το κακό από το σπίτι του εις το όνομα του Χριστού . Την ίδια στιγμή η μάνα του Chris καλεί τον Βελζεβούλ ...
Ο Chris δεν πείθεται από την Ukpabio , η γυναίκα του όμως δίνεται στον Χριστό .
Ο Chris συνεχίζει να πηγαίνει σε μάγους για να σωθεί παρέα με τη μάνα του , αλλά το τέλος είναι κοντά ...
Ο Βελζεβούλ τον σκοτώνει στον ύπνο του , μεταμορφώνοντας το αστρικό του σώμα σε κατσίκα και βάζοντας τους υποτακτικούς του να τη σφάξουν (δυστυχώς ο θάνατος της κατσίκας δεν ήταν εφέ και θύμισε Ιταλική ταινία με κανίβαλους) .

Μετά την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της κηδείας του Chris , η γυναίκα του παρέα με την Ukpabio ξορκίζουν το κακό μέσα στο γραφείο της δεύτερης με μπριόζικο ευαγγελίστικο φλέγμα και η μάνα του αποκαλύπτεται στο πλήθος το οποίο την λιντζάρει εξαγριωμένο !
Η καταδαρμένη Κυρία Καταστροφέας παραδέχεται πως είναι μάγισσα και πως μύησε όλα τα παιδιά της περιοχής στην μαγεία . Παραδέχεται πως σκότωσε τον άντρα της και τον γιο της . Παραδέχεται πως αφαίρεσε την μήτρα της κόρης της και πως χάλασε το αυτοκίνητο του γαμπρού της (στην ίδια πρόταση , δίνοντας και στις δύο πράξεις την ίδια βαρύτητα) !
Συνεχίζοντας το τροπάριο "είμαι μάγισσα-είμαι μάγισσα" μπροστά στο έκπληκτο πλήθος , ένας σκύλος βγαίνει από μέσα της και πετάει προς τον ουρανό , ενώ το σώμα της ανατινάζεται μέσα σε ένα ματωμένο χάλι ...

Η ταινία τελειώνει με ένα κείμενο από την βίβλο της Ukpabio .
Στο youtube , το 9λεπτο απόσπασμα της συγκεκριμένης ταινίας τελειώνει με προειδοποίηση για όσους δεν γνωρίζουν την Ukpabio και το έργο της :
"Στην θρησκεία ο όρος Ψευδοπροφήτης είναι μια ταμπέλα που δίνεται σε ένα άτομο που θεωρείται πως διεκδικεί παράνομα την χαρισματική ταυτότητα μέσα σε μια ομάδα . Το άτομο αυτό φαίνεται ως κάποιος που αξιώνεται στα ψέματα πως έχει το χάρισμα της προφητείας ..."

----------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Πάνω Απ'όλα Σημασία Έχει Να Νιώθει Κανείς Άνετος , πάει :
Ο κύριος της φωτογραφίας έχει πάει στον γιατρό γιατί του παρουσιάστηκε πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη ... Το θέμα είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και να αράζεις όπως θέλεις πάνω στη καρέκλα .. ακόμη κι αν σου στραβώσει ο σκελετός με τον καιρό ..
-Βραβείο Αντίδρασης Στο Μπες Μέσα Στο Φέρετρο Και Τα Μάγια Θα Λυθούν , πάει :
Δεν φαίνεται και πολύ ψημένος ο Chris .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.