Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

CHASE TO HELL (2005)


Η U-Divine Productions Nig. Limited , η Sam Gold Productions και η Cool Run's Film παρουσιάζουν την γκανγκστερο-μεταφυσική βιντεο-περιπέτεια του Richards Omos-Iboyi .
Άνδρας ο οποίος φαίνεται να έχει προδώσει το μούτρο αφεντικό του , βασανίζεται δεμένος σε καρέκλα . Πρόκειται για τον Chase ( Charles Billion ) . Είχε επιστρέψει την Νιγηρία μια μέρα νωρίτερα από ένα "επαγγελματικό" ταξίδι στη Βενεζουέλα ...
Μάνα κατακαημένη κάνει να φύγει από το σπίτι του γιατρού γιου της , γιατί δεν αντέχει να τον βλέπει σε αυτά τα χάλια :
Είπαμε να φοράς το σώβρακο πάνω από το παντελόνι , αλλά αυτό πάει πολύ ! Δεν έχει καν φερμουάρ το παντελόνι !
Η μάνα δεν αναγνωρίζει τον γιο της και θέλει να φύγει από το άντρο της ακολασίας .
Το αφεντικό του βασανισμένου είναι τελείως αδίστακτο , αφού δεν κολλάει να εκτελέσει τον ταλαίπωρο φρουρό που είχε βάλει να τον φυλάει , επειδή κοιμήθηκε και άφησε την γκόμενα του αφεντικού να πάει στον κρατούμενο και τον βιάσει καρεκλάτο (;) - ο οποίος βέβαια μετά τον οργασμό , το έσκασε ....
Ο εκκεντρικός γιος λέγεται Presley ( Vincent Opurum ) . O Presley είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά και σκέφτεται να ξεκόψει τις κακές παρέες για να σώσει την οικογένεια του . Οι άνθρωποι στην δουλειά του αρχίζουν να υποπτεύονται πως κάτι δεν πάει καλά . Γενικά όσοι δεν φοράνε φερμουάρ στα παντελόνια τους είναι ύποπτοι τύποι . Οι φίλοι του όμως δεν σκοπεύουν να τον αφήσουν να την γλυτώσει έτσι εύκολα .
Πίσω στον δύσμοιρο βασανισμένο Chase :
Βγαίνοντας έξω από το σπίτι του πέφτει θύμα ξυλοδαρμού .
Η κλωτσοπατινάδα τελειώνει με κατραπακιές από μπαμπού και αυτό :
α) Ο κακοποιός είτε του πετάει αόρατο ιστό αράχνης , ή
β) Του πετάει σατανική κατάρα .
Όπως και να'χει , ο Chase βρίσκεται στο χώμα (παρέα με τον πήχη του καλού γούστου) .
Τον Chase τον βρίσκει ημι-λιπόθυμο η Jovana ( Mimi Orjiekwe ) , η οποία και τον βοηθάει πηγαίνοντας τον στο σπίτι της . Εκεί την βλέπουμε να τσακώνεται με την αδελφή της , επειδή κρεμάει τα στριγκάκια της στο μπάνιο και προκαλεί με την συμπεριφορά της ... Οι δολοφόνοι του μεγάλου αφεντικού καταφέρνουν να βρουν που κρύβονται όμως και το κυνηγητό συνεχίζεται .
Ο Presley δουλεύει για την συμμορία του "σερφάροντας" στο ίντερνετ . Ξέρει κωδικούς που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι . Δεν το κάνουν πολλοί εκεί έξω και η συμμορία τον χρειάζεται .
Η ιστορία εξελίσσεται ως γκανγκστερική περιπέτεια , ώσπου :

 Ο κύριος με τη χλαμύδα , το βαμμένο μάτι και το σκήπτρο , εμφανίζεται από το πουθενά . Πρέπει να είναι ο γιόγκι αρχηγός της συμμορίας που δουλεύει ο Presley . Οι υπόλοιποι της συμμορίας των αποκαλούν Baba . Του ζητάνε να τιμωρήσει τον Presley , αλλά εκείνος κάνει τον διφορούμενο λέγοντας τους πως η εκδίκηση θα έρθει από τον ίδιο τον Presley πάνω στον εαυτό του , στην κατάλληλη ώρα ...
Ο Baba φεύγει όπως έρχεται και το πρώτο μέρος της ταινίας ολοκληρώνεται με ερωτηματικά ...

---------------------------------------------
Το απροσάρμοστο της όλης ατμόσφαιρας στην ταινία , πέρα από την δράση είναι το κάντρι ροκ ότι να'ναι επαναλαμβανόμενο (και μερικές φορές αναποφάσιστο - αφού άλλο ξεκινάει , άλλο μπαίνει) σάουντρακ , το οποίο εναλλάσσεται με περιόδους σιωπής .
Όχι καλλιτεχνικής σιωπής του τύπου νιώσε την στιγμή , αλλά σιωπής του τύπου χάλασε το βίντεο και δεν έχουμε ήχο ! Επίσης μερικές φορές η μουσική πέφτει πάνω σε διαλόγους με αποτέλεσμα να χάνεται ο μισός διάλογος . Κάτι σαν κατά λάθος λογοκρισία ... Το ποτήρι που ξεχείλισε το φέσι (γιατί η σταγόνα έχει ξεχειλίσει πολλά ποτήρια τόση ώρα) ήταν η στιγμή που μπαίνει γνωστό κομμάτι κλασικής μουσικής σε άσχετη σκηνή βόλτας με τζιπ στη πόλη .
Ευτυχώς δηλαδή που ο σκηνοθέτης ήταν και ο editor της ταινίας , και πρόσεξε το τελικό αποτέλεσμα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.