Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

BLOOD COVENANT (1997)


Η MZFM , η χριστιανική βιντεο-κοινότητα με σήμα τον κόκκινο σταυρό που φλέγεται (όχι κου-κλουξ-κλάν φάση - μόνο η κορυφή βγάζει φλόγες) μπροστά από έναν ψηφιακό πλανήτη Γη και έχει λεζάντα "Πράττουμε Από Πίστη" , παρουσιάζει μια ταινία της Mount Zion Productions . Το Blood Covenant αποτελεί την συνέχεια του PERILOUS TIMES .
Μια δαίμονας από άλλη διάσταση , η Angela ( Gloria Bamiloye ) έρχεται στη Γη με σκοπό να εξοντώσει έναν ιερέα , παρέα με την οικογένεια του και στην πορεία την εκκλησία γενικότερα !
Ο Αιδεσιμότατος Markson Teniola ( ο στα αλήθεια Αιδεσιμότατος Elvon Jarret ) , είναι αυτός που θα πέσει θύμα της σατανικής κατάρας που ακούει στο όνομα Angela !
Λέγοντας "άλλη διάσταση" , εννοώ ένα σπίτι το οποίο έχει μέσα φωτορυθμικά και γιρλάντες από πάρτι . Τα 90ς ψηφιακά εφέ βοηθούν στην εξωδιαστασιακή παραίσθηση της μετάβασης από την κολασμένη πραγματικότητα των μαγισσών σε αυτή της Νιγηρίας , συν το γεγονός πως υπάρχουν και σκηνές από άλλες ταινίες με φουρτουνιασμένες θάλασσες και βροχερούς ουρανούς με αστραπές !
Η Angela παρουσιάζεται ως πιστή ζηλωτής με συντηρητικό γκόσπελ ταγεράκι και καπέλο Mary Poppins , μπαίνοντας έτσι με ευκολία στο σπίτι του ιερέα .
Ο Teniola εν το μεταξύ αράζει στο σπίτι του πατέρα του (συνομήλικος ηθοποιός με ψευτο-βαμμένο λευκό μαλλί) , όπου τον παρακολουθούμε να τον ακούει την ώρα που του δίνει συμβουλές για την αντιμετώπιση του σατανά και για τα σημάδια του τέλους που πλησιάζει (από τότε) . Για μισή ώρα με το ρολόι ...
Ο Teniola πρέπει να είχε αμαρτωλό παρελθόν (συμφωνία ίσως με θηλυκούς δαίμονες ;) , γιατί το ίδιο βράδυ τον βρίσκουμε γονατιστό μέσα στο δωμάτιο του (με βίβλο παραμάσχαλα) να εκλιπαρεί τον θεό να συγχωρέσει τα λάθη του .
Η Angela κοιμάται κανονικά στο σπίτι και καλεί τις μάγισσες φίλες της , οι οποίες εμφανίζονται όλες μαζί , με την υπέρβαρη "βασίλισσα" τους στον θρόνο της να κάνει αέρα με βεντάλια ..
O Teniola δίνει συμβουλές σε πιστούς , αλλά ταυτόχρονα ζητάει βοήθεια για να σώσει την ψυχή του και τον γάμο του ...
Οι μάγισσες , πέρα από το "αίμα" του Teniola , έχουν καβάτζα και με πιθάρια γεμάτα με το αίμα , άλλων σεβάσμιων πατέρων της Νιγηριανής εκκλησίας !
-----------------------------------------------
Ο Σατανικός συνδυασμός "Αγγλικά με Νιγηριανή Προφορά" , με τον ήδη χάλια εγγραφή του ήχου στη βιντεοκασέτα κάνουν την γενικότερη κατανόηση των σκηνών που παρακολουθείς αδύνατη ... Για κακή μου τύχη , οι διάλογοι είναι μεγάλοι σε διάρκεια - τόσο μεγάλοι που μόνο φετιχιστές που την βρίσκουν να βλέπουν τύπους με κελεμπίες , σαγιονάρα και βίβλους να τα λένε μεταξύ τους θα διασκέδαζαν με την βιντεο-χάβρα .
ποτέ πριν δεν έχω νιώσει να απειλούμαι τόσο πολύ από ένα "συνεχίζεται" ...

-----------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Φίκος Απ'το Πουθενά , πάει :
Εκεί που ο Πάτερ Teniola δίνει συμβουλές σε έναν ταλαίπωρο μέσα στο γραφείο του , ο σκηνοθέτης θεώρησε λογικό να κάνει ξαφνικό κοντινό στην γλάστρα :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.