Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

DISCIPLES OF ANTICHRIST (2009)


Η Global Update Pictures , η εταιρία που μας χάρισε τις περιπέτειες του ηρωικού Πάστορα/Παραγωγού/Ηθοποιού Kenneth Okonkwo , επιστρέφει με ανανεωμένο σήμα ("δανεισμένη" σκηνή από τον Χριστό που σταυρώνεται στο THE PASSION OF CHRIST , με την κάμερα να μεταφέρεται στα πόδια ψηφιακού Χριστού που κλαίει γιγαντιαία σταγόνα που πέφτει στους πάγους και καλύπτει τον κόσμο με αγάπη) και διάθεση για αφανισμό του κακού από τον πλανήτη !
Η ιστορία είναι του Kenneth Okonkwo και η σκηνοθεσία του Ugo Ugbor .
Τα προβλήματα ξεκινάνε από νωρίς , καθώς απηυδισμένη μάνα την λέει στην κόρη της Sandra ( Buhari Nadia ) που πάει να βγει από το σπίτι με έντονο ντεκολτέ και αλυσίδα στον αστράγαλο ! Την Τετάρτη πάμε εκκλησία , δεν έχει εξόδους και αηδίες !
Η κοπέλα μπαίνει πίσω στο σπίτι για να βάλει κάτι πιο πρέπον και αντί να πάει να δει τον "φίλο" της , πάει στην κοντινή εκκλησία να δει τους περίεργους να χορεύουν αυτοσχέδιο απελευθερωτικό γκόσπελ μετά το τέλος της λειτουργίας με εκστατικό φινάλε γλωσσολαλιάς !
Φυσικά ξενερώνει με την διασκέδαση των άλλων (που σύντομα εξελίσσεται σε πρόχειρο εξορκισμό μιας τύπισσας που ουρλιάζει στο κέντρο του χορού) και αρχίζει να στέλνει μηνύματα με το κινητό . Στην έξοδο η μάνα την σταματά . Η Sandra δεν είναι πολεμιστής της πίστης και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην οικογένεια .
Το κακό δεν αργεί να συμβεί :
Καθώς η Sandra συνεχίζει να στέλνει μηνύματα από το σατανικό κινητό στην είσοδο της εκκλησίας , ο εξορκισμός μέσα τελειώνει και το δαιμόνιο που είχε καταλάβει την νεαρή γυναίκα βρίσκει EVIL DEAD 2 διαδρομή προς το νέο του θύμα !
Η δαιμονισμένη Sandra γίνεται καπνός , αλλά ο Πάστορας μέσα στην εκκλησία μυρίζεται πως κάτι δεν πάει καλά με εκείνη . Πρέπει να βρεθεί και να έρθει στην εκκλησία για "απελευθέρωση" !
Στο σπίτι οι δύο γυναίκες συνεχίζουν τον τσακωμό τους ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά . Το βράδυ , το σατανικό πνεύμα που έχει μπει μέσα στην Sandra , βγαίνει από μέσα της έχοντας πάρει την μορφή της με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας με σκοπό να κάνει κακό !
Η σκεπτομορφή της Sandra μεταφέρεται μέσω του δαίμονα σε μια άλλη διάσταση , εκεί όπου κατοικεί η Μεγάλη Θεά . Η Μεγάλη Θεά είναι κάτι σαν τον Εωσφόρο στην πρώτη θρησκευτική βιντεο-υπερ-περιπέτεια του Okonkwo , το 666 BEWARE THE END IS AT HAND . Την αράζει στον θρόνο της και έχει γύρω γύρω κάτι γκομενάκια με ρόμπες που είτε ψέλνουν , είτε γελάνε με τα αστεία της . Η διαφορά αυτή τη φορά είναι πως οι ρόμπες είναι μαύρες , δεν υπάρχουν ψηφιακές φωτιές και όλο το σετ είναι παραμορφωμένο από ψηφιακό εφέ που το κάνει να φαίνεται πως είναι αντικατοπτρισμός σε ταραγμένα νερά λίμνης !
Η Μεγάλη Θεά υποδέχεται με χαρά την Sandra και εμφανίζει από το πουθενά έναν δαιμονικό νάνο στον οποίο και χαρίζει την άτυχη κοπέλα για γυναίκα του !
Πίσω στη γη :
Ο James ( Tohechunkwu Anadi ) έχει άγριους εφιάλτες (όχι όμως κάτι που δεν μπορεί να γιατρευτεί με ένα ΑΜΗΝ στο όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού στο ξύπνημα) ! Βλέπει πως τον κυνηγάει μια γυναίκα με μαύρη ρόμπα και τον αρχίζει στο μαστίγωμα στη μέση του δρόμου .
Την ίδια στιγμή :
Σε ένα άλλο υπνοδωμάτιο , ο Bob ( Emeka Ike ) βιώνει δυνατή κρεβατομουρμούρα από το γκομενάκι , επειδή αρνήθηκε να της αγοράσει ένα φορτηγό με ρούχα παπούτσια και τσάντες . Περισσότερος Bob παρακάτω ...
Το επόμενο πρωί ο James τρώει μουρμούρα από τους σοφούς του πατρικού του χωριού , γιατί οι σοδιές δεν πάνε καλά και οι άνθρωποι υποφέρουν παρέα με τα ζώα τους . Πρέπει να επιστρέψει στο χωριό και να γίνει ο Αρχι-ιερέας του Ukumba , μιας και ο παππούς του πέθανε και άφησε κενή τη θέση ! Αρνείται να πάει πίσω γιατί είναι πολεμιστής της χριστιανικής πίστης και τους λέει να φύγουν . Οι σοφοί φεύγουν και του αφήνουν την ανδρόγυνη προτομή του Ukumba για να μάθει να συμπεριφέρεται καλύτερα στους παλιούς θεούς !
Ο/Η Ukumba
Ο James αρχίζει τον εξορκισμό στον πηλό και το βγάζει έξω από το σπίτι του ...
Με το που επιστρέφει όμως , ο Ukumba είναι πάλι μέσα στο σαλόνι του ! Η λούπα με την προτομή να μπαινο-βγαίνει στο σπίτι επαναλαμβάνεται δύο φορές ακόμη και ο James αποφασίζει να ζητήσει την βοήθεια του Πάστορα Simon ( Emeka Ani - o Εωσφόρος στο 666 BEWARE THE END IS AT HAND) !
Πίσω στο σπίτι της Sandra , η μάνα ετοιμάζει προξενιό . Ο γαμπρός και τα πεθερικά έχουν έρθει επίσκεψη για να γνωρίσουν τη νύφη . Η φτιάξη θα καθυστερήσει για μια εβδομάδα , γιατί η μάνα θα πρέπει να συμβουλευτεί τους θείους της μικρής .
Που να ήξερε πως η Sandra είναι ήδη παντρεμένη με τον σατανικό νάνο Hagos (ο οποίος έκανε τον Σατανά στην επική τριλογία του Okonkwo - Satanic Church , Satanic Bible και After Rapture) ο οποίος της απαγορεύει να παντρευτεί άνθρωπο !
O Hagos βρίσκει τον υποψήφιο γαμπρό και τον κάνει να υποφέρει μέχρι θανάτου με ψηφιακές αστραπές που του πετάει από τα χέρια του !
O Πάστορας Simon , ζητάει την βοήθεια του τηλε-Πάστορα Lucas και του Προφήτη Lyzias της Instant Miracle Ministries για να αντιμετωπίσει την κατάρα του Ukumba που κατατρέχει τον James !
Στον δρόμο για την δουλειά του , o Bob πέφτει τυχαία πάνω στην Sandra . Αμέσως την ερωτεύεται . Προσφέρεται να την πετάξει παρακάτω με το αμάξι του και διαπιστώνει πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία ... Γελάκια , ψημένο ραντεβού για την επόμενη μέρα , κτλ .
Ο Πάστορας Simon παρέα με τον Προφήτη , έχουν βγάλει τις μπλούζες και κάθονται στο πάτωμα ενός δωματίου που έχει μετατραπεί σε σατανικό άμβωνα ! Λατρεύουν το είδωλο μιας γοργόνας (βλέπε Μεγάλη Θεά με εφέ ταραγμένων νερών λίμνης για να γίνει ο συλλογισμός) και ψέλνουν ακαταλαβίστικά μέσα στη νύχτα . Ο James τους πιάνει στα πράσα τσεκάροντας από κλειδαρότρυπα , αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό γιατί είναι στο σπίτι του ψευτο-πάστορα ! Δυστυχώς γίνεται αντιληπτός και μεταφέρεται στην άλλη διάσταση ...
Το ζευγάρι Bob-Sandra είναι στις πρώτες γλύκες , με τον Bob να γνωρίζει την Sandra στην μητέρα του . Ο σατανικός νάνος Hagos όμως καραδοκεί !
Ακολουθεί φιλοσοφική συζήτηση μεταξύ ψευδοπάστορ Simon και James . Υπάρχει μια σύγκρουση απόψεων για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να λατρεύει κανείς είδωλα .
Η ταινία τελειώνει με τον James να επιστρέφει σπίτι και να πέφτει φοβισμένος στα γόνατα μπροστά από την προτομή του Ukumba ! Ενώ δηλώνει την πίστη του στο είδωλο , ακούγεται ένα γυναικείο σατανικό γέλιο να βγαίνει μέσα από το είδωλο και μια γυναίκα με μαύρη ρόμπα σκάει από μέσα του (αυτή που κυνήγαγε τον James στους εφιάλτες του) ....
Ο James ζητάει από τον θηλυκό δαίμονα να του δώσει δύναμη να φτιάξει μια εκκλησία όπου θα κάνει θαύματα και πλούτη πέρα από κάθε φαντασία !
Η αίτηση του γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό , αλλά η δαίμονας απαιτεί ως αντάλλαγμα την θυσία μιας παρθένας κάθε χρόνο !
Η ιστορία συνεχίζεται στα DISCIPLES OF ANTICHRIST 2 & 3 !
----------------------------------------------------------
-Βραβείο XXX-L Σιθρού , πάει :
Στον Προφήτη Lyzia , της Instant Miracle Ministries , γνωστής και ως Now Now Ministries !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.