Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

MORNING AFTER DARK (2012)


Δεν πρόκειται για μεταφορά του κομματιού του Timbaland (φίτσουρινγ Nelly Furtado και Soshy) στην μικρή οθόνη της Νιγηρίας .
Πρόκειται για την συνέχεια του BEAUTIFUL MONSTER , σε παραγωγή της Great Favor (κυριολεκτικά μεγάλη η χάρη της) και σκηνοθεσία Ejike Chinedu Obim .
Εδώ η πρώην Σκοτεινή Άγγελος , Adanna ( Oge Okoye ) προσπαθεί να ζήσει ήρεμα ως υπηρέτρια παρέα με την νέα της οικογένεια (θεία και ο γιος της ο Kevin) , αλλά οι παλιές της φίλες μάγισσες (που την αράζουν ξάπλα σε ψηφιακά σύννεφα με την αρχηγό να κάθεται σε δερμάτινη πολυθρόνα σαλονιού) δεν σκοπεύουν να την αφήσουν σε ησυχία ... Νευριασμένες όπως είναι μαζί της , επειδή δεν κατάφερε να αποσταθεροποιήσει την Βασιλική Οικογένεια και το Βασίλειο γενικότερα , αποζητούν ματωμένη εκδίκηση !
Η αρχηγός της ιπτάμενης σατανοπαρέας των μαγισσών είναι η Βασίλισσα ( Angela Okorie ) . Θέλει να τιμωρήσει την Adanna που παράβηκε τους κανόνες της . Κάθεται όλη την ώρα μέσα σε καπνούς και γελάει σατανικά με την κουστωδία της .
Το σπίτι αρχίζει να έχει προβλήματα . Η Adanna ακούει την Βασίλισσα μέσα στο κεφάλι της , η θεία βλέπει εφιάλτες και λιποθυμάει , το νερό γίνεται αίμα μέσα στο παγούρι αλλά δεν το βλέπουν όλοι και αυτό προκαλεί σύγχυση απόψεων , κτλ ...
Η θεία εξαφανίζεται και η Adanna βρίσκεται στον δρόμο . Πρέπει να αντιμετωπίσει το κακό ριζικό της ...
Η τύχη της Adanna θα αλλάξει όταν θα γνωρίσει τον Michael Obina . Ο νεαρός γιάπης την βλέπει μόνη και με πεφτουλο-κίνηση ματ την καλεί σε φαγητό για να ακούσει τα προβλήματα της . Πάνε σε μπαρ-κεφετέρια-ταβέρνα και την κερνάει κατανόηση , φάση Richard Gere στο Pretty Woman (1990) . O Michael τονίζει πως είναι μοναχογιός , τον μεγάλωσε η χήρα μάνα του και δουλεύει για την Εταιρία Oliver & ΥΙΟΙ ενώ η Adanna μπουκώνει τα μακαρόνια σαν να μην υπάρχει αύριο .
Καταλήγουν στο σπίτι του και την επόμενη μέρα σε κομμωτήριο για να ξεκινήσει η "μεταμόρφωση" .
Το ζευγάρι φαίνεται ευτυχισμένο και οι ναζιάρικες συζητήσεις τύπου "τι θα πιείς ; - φέρε ότι θες αρκεί να έχει και μπόλικο κρέας (;)" χάνουν την σάχλα τους όταν εμφανίζεται μπροστά στην Adanna η Βασίλισσα ! Η Adanna την διώχνει και το ζευγάρι συνεχίζει σε ζούμε-σαν-παντρεμένοι-από-την-πρώτη-μέρα μοτίβο ...
Ο Michael νιώθει προδομένος από την εταιρία , ειδικά μετά από την απόλυση του . Η Adanna μυρίζεται μαγεία πίσω από την απόλυση .
Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα , όταν το ζευγάρι επιστρέψει την επόμενη μέρα από βόλτα και βρει λουκέτο στην εξώπορτα ! Μετά την απόλυση , έρχεται και η έξωση !
Οι μήνες περνάνε και ο Michael έχει βαρεθεί να ακούει "θα σας ειδοποιήσουμε" . Του μπαίνουν και ψύλλοι στα αυτιά όταν μια γειτόνισσα του λέει να ρωτήσει την Adanna γιατί την έδιωξαν από το χωριό της , λέγοντας του πως εκείνη είναι η πηγή της ατυχίας του !
Ο τσακωμός θα είναι δυνατός και ο Michael θα προσπαθήσει να πνίξει την Adanna πάνω στα νεύρα του ! Ευτυχώς όμως που η έξαρση της βίας ήταν απλά ένας ψηφιακός εφιάλτης που έστειλε η Βασίλισσα στην άτυχη κοπέλα ...
Τα προβλήματα του Michael όμως είναι αληθινά . Τόσους μήνες άνεργος , δεν μπορεί να βοηθήσει την άρρωστη μάνα του στο χωριό και το ρίχνει στο ποτό χάνοντας την πίστη του .
Η ταινία τελειώνει με δακρύβρεχτο γράμμα εξομολόγησης της Adanna στον Michael . Του γράφει για την κατάρα που την κυνηγάει και πως τον αφήνει για να μην πάθει περισσότερο κακό ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.