Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

MORNING AFTER DARK 2 (2012)


Η δεύτερη ταινία ξεκινάει με τον Michael να έχει μείνει μόνος του στο δωμάτιο , με το αποχαιρετιστήριο γράμμα της Adanna και έτοιμο να κυλιστεί στα πατώματα (μιας και μόνο το στρώμα τους πάνω στο πάτωμα του θυμίζει την αγάπη τους) .
Ο Michael δεν το βάζει κάτω και αντί να στραφεί περισσότερο στο ποτό , παίρνει τους δρόμους για να την βρει .
Η Adanna κάθεται κάτω από έναν φοίνικα κα κλαίει τη μοίρα της . Το ζευγάρι τα λέει και ο Michael φαίνεται συγκαταβατικός και θέλει την γυναίκα του πίσω .
Με τα πολλά , το ζευγάρι πάει σε Πάστορα (που κάθεται κι αυτός δε δερμάτινη πολυθρόνα , ίσως η ίδια πολυθρόνα που κάθεται και η σατανική Βασίλισσα στην άλλη διάσταση) για να τους ευλογήσει εις το όνομα του Κυρίου Ιησού Ημών .
Η πλαστική καρέκλα από τσιγγάνο παίζει πολύ στη Νιγηρία . Κάθε σπίτι έχει σετάκι για κάθε περίσταση . Ο Πάστορας κάθεται αναπαυτικά στη πολυθρόνα του και οι άλλοι είναι σαν να κάθονται τιμωρία την ώρα που τους διαβάζει για την αιώνια ευλογία :
Η προσευχή διακόπτεται απότομα από την ξαφνική εμφάνιση της Βασίλισσας Angela Okorie !
Θέλει πίσω την Adanna , αλλά ο Πάστορας την διαβεβαιώνει πως πλέον έχει γίνει "Κόρη Της Σιών" και βρίσκεται υπό την προστασία εκείνου και του θεού !
Ο Πάστορας ξεκινάει δυναμική γλωσσολαλιά εναντίον της μάγισσας , αλλά εκείνη φαίνεται να μην μασάει αρχικά από τα χόλι-γκόστ-φάϊα (holy ghost fire) και του σκάει 8-μπιτη ψηφιακή ενέργεια στα μούτρα (το σατανικό πίξελ δεν νικιέται τόσο εύκολα) ! Φυσικά το χόλι-γκοστ-φάϊα του Πάστορα στέλνει από εκεί που ήρθε την Βασίλισσα ....

Ο Πάστορας συνεφέρει την ημι-λιπόθυμη Adanna μετά την κουραστική ψηφιακή μάχη και ευχαριστεί τον Ιησού με αυτοσχέδιο τραγούδι ...
---------------------------------
Στο σπίτι της Βασιλικής Οικογένειας (όπου φαίνεται να τα σπάνε όλη μέρα βλέποντας Nollywood στην τεράστια τηλεόραση που έχουν στη σαλονάρα τους) , η Βασίλισσα είναι αναστατωμένη . Ο Βασιλιάς ξύπνησε το πρωί με περίεργες λευκές κηλίδες σε όλο του το κορμί ! Ο Βασιλιάς ( Joshua Johnson ) είναι ξάπλα και αρνείται να φάει , οπότε η πρώτη σκέψη είναι να καλέσουν τον αρχι-ιερέα της φυλής .
Διάφοροι τύποι με βαμμένα μούτρα εμφανίζονται στη σπιταρώνα δυσκολεύοντας την κατανόηση των γεγονότων και της ροής της ιστορίας , αλλά τελικά αποδεικνύεται πως ο Βασιλιάς/φύλαρχος τους χωριού όπου είχε εκδιωχθεί η Adanna έχει άλλες 7 μέρες ζωής . Η καταραμένη γυναίκα πρέπει να βρεθεί πάση θυσία !
Την ίδια στιγμή , το ζευγάρι περνάει ευχάριστα τις μέρες του μετά το διάβασμα του Πάστορα . Η Adanna έχει ξαναπιάσει δουλειά ως καθαρίστρια σε ένα σπίτι και ο Michael έχει ξαναβάλει το κουστουμάκι του και κάνει τον πολυάσχολο .
Δύο απεσταλμένοι από το χωριό βρίσκουν το σπίτι που μένει το ζευγάρι και παρακαλούν την Adanna να επιστρέψει . Η Adanna όμως είναι αμετανόητη . Ο Βασιλιάς/Αρχηγός του χωριού είναι ο πατέρας της , αλλά φαίνεται να μη της καίγεται καρφί . Δεν τους έχει συγχωρέσει που την διώξανε ...
Οι Σοφοί του χωριού καλούν συμβούλιο (κάθονται όλοι στις γνωστές πλαστικές καρέκλες δηλαδή) και συμφωνούν να πάνε να της μιλήσουν όλοι μαζί (εκτός από εκείνους που την είχαν διώξει) .
Τελικά πάνε πάλι οι ίδιοι δύο που είχαν πάει και την πρώτη φορά , με τα ίδια αποτελέσματα ...
Ο Michael βλέπει τους δύο αγνώστους να φεύγουν από το σπίτι του και το συζητάει με την Adanna . Προσπαθεί να την πείσει να πάει στο χωριό να βοηθήσει , αλλά εκείνη δεν ακούει τίποτα .
Η διορία των 7 ημερών φτάνει στο τέλος της , αλλά η Adanna εμφανίζεται την τελευταία στιγμή στο χωριό . Με την χριστιανική πίεση από μέρους του Michael φυσικά .
Φαίνεται αλλαγμένη και έτοιμη να δεχτεί την αγάπη των ανθρώπων που την έδιωξαν , οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν μετανιώσει για τον τρόπο που της φέρθηκαν .
Η ταινία τελειώνει με τον λόγο του Βασιλιά , ο οποίος συγκινημένος λέει στο ζευγάρι πως από εδώ και πέρα οι θεοί των προγόνων τους (καμία αναφορά στον Ιησού) θα τους δώσουν κάθε ευτυχία και όλες οι πόρτες θα είναι ανοιχτές για αυτούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.