Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

RETURN OF CHASE (2005)



Η συνέχεια είναι το ίδιο ακαταλαβίστικη με τα προηγούμενα μέρη της επικής ιστορίας του κυνηγημένου Chase !
O Baba/Igan θεωρείται νεκρός και ο Ronaldo είναι ο κύριος ύποπτος .
Ο Chase μαθαίνει πως ο Fabrigas είχε κανονίσει την απαγωγή του μερικούς μήνες πριν . Μετά από πυροβολισμό στο πόδι , οι πληροφορίες κυλάνε αβίαστα (ο άτυχος απαγωγέας κάνει κωλοδάχτυλο της ώρα που έχει γυρισμένη την πλάτη του ο Chase και δέχεται κλωτσιά στην κοιλιά και πυροβολισμό την ώρα που πέφτει στο πάτωμα της τουαλέτας) .
Η Corel ( Christabel Ekeh ) είχε κλείσει συμφωνία εκατομμυρίων με τον δολοπλόκο Fabrigas για να κάτσει (επανειλημμένα) στον Chase και να κλονίσει την θέση του Don στον υπόκοσμο .
O Chase μετά την έκρηξη βίας μέσα στην τουαλέτα πάει σπίτι και κάνει πρόταση γάμου στην Jovana (με δαχτυλίδι μέσα σε ποτήρι με σαμπάνια , παραλίγο να την πνίξει την κοπέλα με τις αηδίες) . Δυστυχώς η Coral μπαίνει στο δωμάτιο την ώρα της ρομαντικής σάχλας και χαλάει την ατμόσφαιρα ...
O Chase θέλει κάτι εμπορεύματα από τον Don για να συνεχίσει την ζωή του . Όλη η ταλαιπωρία έχει γίνει για τα εν λόγω εμπορεύματα , τα οποία δεν τα έχουμε δει από την πρώτη ταινία !
Η υπόθεση που πήγε να σχηματιστεί με τόσο κόπο , καταρρέει μέσα σε λίγα λεπτά , μιας και η έλλειψη ήχου και τα μουσικά θέματα που καλύπτουν τους διαλόγους καταστρέφουν αυτά που βλέπεις και προσπαθείς να μαντέψεις τι συμβαίνει :
Η γκόμενα του Presley κάνει παρέα με τον Ronaldo ; Της την πέφτει ; Την βοηθάει να πάει σπίτι ; (της την πέφτει αλλά εκείνη δεν θέλει γιατί μετά το κρεβάτωμα κλαίει - το χαρακτηριστικό πλάνο με το κοντινό στο σώβρακο στο πάτωμα μετά το χαμόγελο της κοπέλας που μπαίνει στην τζιπάρα του μούτρου λειτουργεί ως "συμφραζόμενο")
Η Jovana χαμουρεύεται με έναν άσχετο ; Τι της λέει μετά τα τριψίματα πάνω στο κρεβάτι και την ρίχνει πάλι πίσω ; Είναι γυναίκα που πηγαίνει με άντρες για τα λεφτά ; Γι'αυτό δεν θέλει να παντρευτεί τον Chase ;
Η ασυνεννοησία μεταξύ σκηνοθέτη και editor , δηλαδή μεταξύ του Richards Omos-Iboyi και του εαυτού του φέρνει την ολική ρήξη μέσα στο κεφάλι του , αφού πλέον βάζει διαλόγους άλλων ηθοποιών σε άλλες σκηνές .
Η Jovana πρέπει να είναι πόρνη γιατί μένει σε ένα δωμάτιο με άλλες σεξουαλικές υπάρξεις και τους μοιράζει δώρα και ρούχα με τα λεφτά της ! Είναι η τυχερή που έχει δαχτυλίδι αρραβώνων και το δείχνει με καμάρι στις υπόλοιπες - φάση θα φύγω από τα κόκκινα φανάρια και θα γίνω κυρία .
Το soundtrack βέβαια που ακούγεται από το βάθος των διαλόγων (συμβαίνει και αυτό - μερικές φορές οι διάλογοι καλύπτουν την μουσική - κλεμμένη ή μη) από τον "Τελευταίο των Μοϊκανών" με άφησε χωρίς κουράγιο να συνεχίσω την περιγραφή ...
Μπορεί την ώρα που τραβούσε τις σκηνές ο Richards με την κάμερα να είχε τηλεόραση πίσω του που να έπαιζε την ταινία .
Ξανά και ξανά .
Ανοίγουν πόρτες , κλείνουν πόρτες , ο Τελευταίος των Μοϊκανων χάνεται στο ηλιοβασίλεμα .
Χέσ'τη τη ταινία . Δεν έχει νόημα πλέον ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.