Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

BLOOD COVENANT 2 (1997)


Το δεύτερο μέρος της θρησκευτικής περιπέτειας ξεκινάει με πατέρα και γιο πάστορα να τα λένε .
Ο Πάστορ Teniola είναι προβληματισμένος γιατί κάνει ανίερες σκέψεις για την βοηθό του την Angela . Δεν μπορεί να την κοιτάζει πλέον στα μάτια . Κοιμήθηκαν στο ίδιο κρεβάτι . Τουλάχιστον έτσι νομίζει εκείνος .
Στα 15 λεπτά πάρλας , μπαίνει στο σπίτι η Angela και λέει καλημέρα . Ο πατέρας την διορθώνει λέγοντας της πως είναι απόγευμα ... Δεν ξέρω αν είναι θέμα κακών αγγλικών , ή αν κρύβεται κάτι σατανικότερο πίσω από την διαφορά ώρας .
Υπάρχει μια γενικότερη αμηχανία , τόσο εντός , όσο και εκτός της οθόνης ...
Ο πατέρας κατηγορεί ανοικτά την Angela πως μπήκε στο σπίτι του γιου του με σκοπό να του μολύνει τον γάμο και εκείνη κάνει την ανήξερη . Φεύγει παρεξηγημένη , δίνοντας την ευκαιρία στον πατέρα να διαβάζει λίγη βίβλο στον γιο του για να του βάλει μυαλό ! Το τέλος είναι κοντά , οι δυνάμεις του κακού είναι καμουφλαρισμένες , αλλά ο γιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει !
Πίσω στο εξωδιαστασιακό λημέρι/σαλόνι των μαγισσών , η Βασίλισσα (με μυστηριακό μουσικό χαλί το σάουντρακ από το "Ο Τελευταίος Των Μοϊκανών" σε περουβιανή διασκευή) εμφανίζει μια ψηφιακή οθόνη πάνω σε μια κουρτίνα και η παρέα παρακολουθεί μια ομάδα ανθρώπων να εξασκούν γλωσσολαλιά και αλλοπρόσαλλο χορευτικό ψυχιατρείου/εξορκισμό στο προαύλιο της εκκλησίας . Οι μάγισσες ανησυχούν πως σύντομα θα τις καταλάβουν .
Ακολουθεί συμβούλιο Παστόρων στο σπίτι του Teniola .
Υπάρχει πρόταση (μετά από όραμα) να οργανωθεί δεύτερο 7ήμερο νηστείας και προσευχής (γιατί στο πρώτο ξεκινήσαν τα οράματα) στο σπίτι ενός από αυτούς για να απομακρυνθούν τα κακά πνεύματα από την εκκλησία ! Εδώ φαγωμένοι είναι αποτρελαμένοι , φαντάζεται κανείς τι έχει να γίνει μετά από άλλες 7 μέρες πείνας και γλωσσολαλιάς παρέα με αυτόν τον τύπο :
Ο Teniola δεν ενθουσιάζεται με τα νέα και νευριάζει που έκαναν 7ήμερο θρησκευτικό πάρτι χωρίς να τον καλέσουν .
Η Angela είναι έγκυος και ο Teniola χάνει την γη κάτω από τα πόδια του ! Τελικά δεν φαντάστηκε το ζευγάρωμα τους εκείνη τη νύχτα ... Η γυναίκα του Teniola μπαίνει στο γραφείο του την στιγμή που η άλλη του μιξοκλαίγεται , οπότε ο Teniola συνεχίζει την αμαρτωλή τσουλήθρα προς την κόλαση λέγοντας της πως η Angela κλαίει επειδή πέθανε ο αδελφός της ...
Η Βασίλισσα συγχαίρει την Angela για την παράσταση της . Το σχέδιο εξόντωσης του Πάστορα προχωράει καλά . Τον ξαναρίχνει στο κρεβάτι της ...
Την ώρα που η γυναίκα του τον περίμενε σπίτι να διαβάσουν τη βίβλο !
Με το που γυρίζει σπίτι , ο Teniola μιλάει σαν κοιμισμένος και αρχίζει - μαζί με την γυναίκα του - τα ουρλιαχτά φρικαρισμένος μόλις αντικρύσει σε καθρέφτη το αίμα που έχει γεμίσει το στόμα του !
Πέφτει βαριά άρρωστος και καταλήγει με σατανικό λόξιγκα σε κρεβάτι νοσοκομείου ...
Η Angela εμφανίζεται μέσα στο δωμάτιο με την πραγματική της μορφή και αρχίζει η τελική μάχη για την ψυχή του Πάστορα . Στο δωμάτιο , πέρα από τον ταβλιασμένο Teniola , υπάρχει η γυναίκα του και άλλος ένας Πάστορας - και το σάουντρακ από τον Τελευταίο Των Περουβιανών ...
Το όνομα του Ιησού σώζει την ημέρα για άλλη μια φορά , με την Angela να σφαδάζει στο πάτωμα από τον πόνο που της προκαλεί το άκουσμα του !
Σαν να μην έφτανε ήδη το περουβιανό μαρτύριο της μουσικής με φλάουτο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.