Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

BLASTFIGHTER (1984)

Η φρέσκια χρονιά συνεχίζεται στους ίδιους ξέφρενους ρυθμούς με τίμια Ιταλική περιπέτεια στα δάση από την κάμερα του Lamberto Bava (εδώ υπογράφει ως John Old Jr) !
Η ταινία είχε ξεκινήσει σαν περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας , αλλά κάτι οι δυσκολίες στα γυρίσματα , κάτι τα λίγα λεφτά της παραγωγής , η ιστορία ολοκληρώθηκε ως δράμα ματωμένης εκδίκησης στα χνάρια του RAMBO FIRST BLOOD (1982) ! Σχετικά με αυτό , η ελληνική βιντεοκασέτα φρόντισε να είναι ξεκάθαρη η αναφορά , αφού η ταινία κυκλοφόρησε με τον τίτλο : ΡΑΝΤΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΑΙΜΑ !
Ο Michael Sopkiw ( MONSTER SHARK , 2019 AFTER THE FALL OF NEW YORK , STRANDED IN DINOSAUR VALLEY ) , είναι ο Jake "Τίγρης" Sharp ! Ο Τίγρης είναι πρώην αστυνομικός (με 6 εύφημες μνείες στα 9 χρόνια υπηρεσίας) που καταδικάζεται σε 8 χρόνια φυλάκιση για τον δικαιολογημένο φόνο του δολοφόνου της γυναίκας του (ο οποίος είχε σκοτώσει την γυναίκα του giallo φάση με δερμάτινο γάντι και στιλετιά στον σβέρκο καθώς της έβαζε το κεφάλι μέσα σε μπανιέρα) . Δυστυχώς ο δολοφόνος ήταν εραστής ενός διεφθαρμένου δικηγόρου που κατάφερε να κλείσει τον Τίγρη μέσα . Με το που απελευθερώνεται ένας καλός του φίλος του χαρίζει το παλιό του υπηρεσιακό περίστροφο και μια καραμπίνα μεγάλου διαμετρήματος (ένα έργο τέχνης όπως αναφέρει , το οποίο ρίχνει τα πάντα , από χειροβομβίδες μέχρι καπνογόνα και διαθέτει σκόπευτρο με υπέρυθρες ακτίνες) με σκοπό να ανοίξει μια τεράστια τρύπα στο κεφάλι του βρώμικου δικηγόρου που τον έστειλε στη φυλακή ! Παρόλη την αγανάκτηση του , ο Τίγρης δίνει τόπο στην οργή και την τελευταία στιγμή παρατάει το σχέδιο δολοφονίας του δικηγόρου και πάει στο εξοχικό που έχει κάπου στα Απαλάχια Όρη . Εκεί απολαμβάνει την φύση βάζοντας στο υπερσύγχρονο στόχαστρο του την τοπική πανίδα !
Έλα όμως που δεν μπορεί να ηρεμίσει !
Όταν μια ομάδα από λαθροθήρες σκοτώσουν τον μοναδικό του φίλο που έχει μέσα στο δάσος - ένα μικρό ελαφάκι (αφού πριν έχουν σκοτώσει όλη του την οικογένεια) - το αίμα του Τίγρη θα του ανέβει στο κεφάλι και θα αναζητήσει τους υπεύθυνους για εξηγήσεις (μιας και ξέρει ποιοι είναι) ! Μετά από έρευνα μαθαίνει πως η ομάδα πουλάει τα θηράματα της σε έναν Κινέζο που διατηρεί ένα μαγαζί με βότανα και αποφασίζει να πάει στο μέρος και να το κάνει λαμπόγιαλο !
Αν στην ταινία πρωταγωνιστούσε ο Steven Seagal , ο Κινέζος βοτανολόγος θα ήταν σίγουρα φίλος του και δεν θα συνεργαζόταν με τέτοιου είδους ανθρώπων εξαρχής , οπότε δεν θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις ! Πιθανότατα να είχε ανοίξει ο ίδιος ο Seagal μαγαζί με βότανα στο βουνό και να βοηθούσε την τοπική κοινότητα ως ο "Ψηλός του Βουνού" ...
Βασικός κανόνας σε τέτοιου είδους ταινίες είναι πως η βία γεννάει βία , και η μια πράξη φέρνει την άλλη προκαλώντας σταδιακά μια χιονοστιβάδα αίματος που καλύπτει τα πάντα στο πέρασμα της !
Έτσι και εδώ , όταν οι λαθροθήρες μαθαίνουν πως ο Τίγρης ευθύνεται για την αποχώριση του Κινέζου από την περιοχή νευριάζουν που έχασαν το παχυλό χαρτζιλίκι που τους παρείχε ο Κινέζος και ξεκινάει ένας νέος κύκλος βίας με τον Τίγρη όπου περιλαμβάνει μερικά καμένα αυτοκίνητα .Το δράμα συνεχίζεται με τον φόνο του Pete , του αστυνομικού φίλου του που του είχε χαρίσει το υπερόπλο ! Ο Τίγρης φυσικά ακούει από μακριά τους πυροβολισμούς και τρέχει στο σημείο φέρνοντας έτσι την ιστορία στην τελική της φάση :
Ο Τίγρης τρέχει μέσα στο δάσος παρέα με την κόρη του προσπαθώντας να ξεφύγει από τους πλέον αποτρελαμένους λαθροθήρες και τα διάφορα φυσικά εμπόδια της άγριας φύσης .
Το ποτήρι ξεχειλίζει με τον θάνατο της κόρης του .
Η καραμπίνα ξεθάβεται κάτω από τα σανίδια και η εκδίκηση του Τίγρη θα είναι οργισμένη (σαν το αίμα του Ράντο που υποθέτω είναι κάποιο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Τίγρης όταν ήταν νέος) ....
Ο Τίγρης είναι η προσωποποίηση της ηρεμίας . Ειδικά όταν κατεβαίνει σπινταριστός έναν λόφο γεμάτο στροφές με αυτοκίνητο που του έχουν κόψει τα φρένα ! Κάνει χαλαρή συζήτηση με την "χαμένη" κόρη του και της λέει απλά να πηδήξει από το αυτοκίνητο όταν της δώσει το σήμα ! Δεν παίρνει κανείς έτσι εύκολα 6 εύφημες μνείες .
O George Eastman ( IRONMASTER , THE BRONX WARRIORS , 2019 AFTER THE FALL OF NEW YORK , ANTHROPOPHAGUS , THE BARBARIANS , THE NEW BARBARIANS ) είναι ο Tom , ο παλιός φίλος του Τίγρη που δεν έφυγε ποτέ από τα Απαλάχια . Έχει ξυλουργείο και ζει τίμια . Σε παλιότερο τσακωμό , ο Τίγρης τον άφησε να κουτσαίνει . Του το κρατάει ακόμη . Λύνουν τις διαφορές τους στο τέλος μετά το εκρηκτικό μακελειό σαν άντρες . Μια σφαίρα ο καθένας και μια θλιμμένη φυσαρμόνικα να σημαίνει το τέλος μιας φιλίας  ...
Ο Stefano Mingardo ( ATLANTIS INFERNO ) είναι ο Wally , ο αρχιβλάχος λαθροθήρας , μικρότερος αδελφός του Tom . Η παρέα του θα μπλέξει άσχημα με τον Τίγρη και ο Tom θα αναγκαστεί να χαλάσει μια σχέση ζωής για να προστατεύσει τον αδελφό του . Ο Wally θέλει να αποδείξει πως είναι άντρας και ο μόνος τρόπος για να το κάνει είναι να σκοτώσει τον Τίγρη . Ούτε με ομάδα 30 ατόμων δεν καταφέρνει να αποδείξει την αξία του μιας και ο Τίγρης τους ανατινάζει όλους στον άλλο κόσμο !
H Valentina Forte (εδώ στην πρώτη της ταινία ως Valerie Blake) είναι η Connie . Ήταν 8 χρονών όταν τον είδε για τελευταία φορά . Θέλει να φτιάξει την σχέση της μαζί του . Μεγάλωσε με τους παππούδες της και τον χρειάζεται ! Δυστυχώς τα γεγονότα δεν θα επιτρέψουν στην οικογένεια να ξαναβρεθεί , αφού μια σφαίρα στο στήθος ήταν αρκετή για να κόψει το δέσιμο πατέρα-κόρης ...
Έχει εμφανιστεί και στα CUT AND RUN (1985) και BODYCOUNT (1986) .
Ο Larry Dolgin είναι η "φωνή" του Τίγρη , αφού η ταινία είναι ντουμπλαρισμένη στα Αγγλικά .
Ο Del Russel είναι η "φωνή" του Eastman .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.