Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

SNAKE EATER (1989)


H Cinepix Inc. επένδυσε 1,2 εκ. δολάρια για να παρουσιάσει μια ταινία του George Erschbamer ( SNAKE EATER 2 ) στα βρώμικα χνάρια του Βρώμικου Χάρη .
Ο Lorenzo Lamas ( FALCON CREST , RENEGADE ) είναι ο "Φιδοφάγος" του τίτλου , αλλά δεν είναι περφόρμερ του δρόμου . Πρόκειται για τον Jack Kelly (γνωστό και ως "Στρατιώτη") , έναν σκληροτράχηλο/υπερσεξουαλικό μυστικό αστυνομικό , ο οποίος είχε εκπαιδευτεί σε μια επίλεκτη μονάδα καταστροφών των ειδικών δυνάμεων , τους λεγόμενους "Φιδο-φάγους" ! Ήταν ο καλύτερος της μονάδας - με ενεργή δράση εκδημοκρατισμού στην Λατινική Αμερική , αλλά η επαναστατική του φύση (είναι από αυτούς που δεν φοράνε εσώρουχο κάτω από το τζην) και η αποτυχία του να προσαρμοστεί στους κανόνες της στρατιωτικής ζωής τον έκαναν να φύγει κακήν κακός .
Για εκείνον η Αμερική είναι άλλη μια ζούγκλα και οι εγκληματίες είναι φίδια που πρέπει να φαγωθούν με οποιονδήποτε τρόπο !
Οι αποστολές που αναλαμβάνει για το σώμα τον κάνουν να βαριέται την ζωή του , αλλά ο τρόπος που συλλαμβάνει τα καθάρματα δεν συμβαδίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα . Οι συνάδελφοι του τον θεωρούν τρελό .
Τα πράγματα αλλάζουν δραματικά για εκείνον όταν κάτι βλαχο-μεταποκαλυπτικοί τύποι σκοτώσουν τους γονείς του (τους καίνε ζωντανούς μαζί με το ενοικιαζόμενο πλωτό σπίτι τους) και απαγάγουν την αδελφή του !
Τσαμπουκάς Σε Μπάρ :
Ο Στρατιώτης Lamas απολαμβάνει χαλαρός την μπύρα του σε ένα μπαρ για φορτηγαντζήδες και λοιπούς μηχανόβιους , όταν αγριάνθρωπος με κολιέ από δόντια (λάφυρα τιμής από προηγούμενους καυγάδες) τον λούζει με μια κανάτα γεμάτη μπύρα ρωτώντας τον αν είναι διψασμένος . Φυσικά ο τύπος φεύγει με ζουλιγμένα γεννητικά όργανα και τον κολιέ του συμπληρωμένο από τα δικά του δόντια ... Η πλάκα συνεχίζεται με Ασιάτη μοτοσικλετιστή φίλο του αγριάνθρωπου που αρχίζει τα κχια και την φιγούρα με γροθιές στον αέρα . Ο Lamas του πετάει ένα μπουκάλι μπύρας στα αρχ&*ια για αντιπερισπασμό , ενώ ένα άλλο του πέφτει στο κεφάλι ...
Το Αίσθημα :
Η Josie Bell ( VENDETTA: SECRETS OF A MAFIA BRIDE ) είναι Το Παιδί . Δεν μαθαίνουμε ποτέ το αληθινό της όνομα , γιατί όλοι έτσι την φωνάζουν στην αποβάθρα . Ο πατέρας της - ο λεγόμενος "Βασιλιάς" (ο country-rocker Ronnie Hawkins) - είναι πρώην μηχανόβιος που ενοικιάζει πλωτά σπίτια σε τουρίστες . Αυτός είχε νοικιάσει το πλωτό σπίτι στους γονείς του Lamas . Το Παιδί σώζει από βέβαιο γδάρσιμο τον Lamas στην πρώτη του συνάντηση με τα μέλη της ανώμαλης οικογένειας που σκότωσε τους γονείς του . Μετά τον βίαιο θάνατο του πατέρα της , συμμαχεί με τον Lamas για να τελειώνουν μια και καλή με τους περίεργους του δάσους ...
Ο Κακός :
Ο Robert Scott είναι ο Junior (το "όργανο" του το έχει ονομάσει Junior-Junior για να μην μπερδεύεται) . Ηγείται μιας οικογενειακής ομάδας παρανοϊκών σαδιστών - που θα μπορούσαν άνετα να περνάνε και για οικογένεια μεταλλαγμένων αιμομικτών κανίβαλων (ένας κάνει σαν γουρούνι όταν μιλάει) που σκοτώνουν ανθρώπους για την πλάκα τους . Του Junior του αρέσει να μπλέκει σε φασαρίες γιατί τον ερεθίζει . Μετά την άνανδρη δολοφονία των γονιών του Lamas , παίρνει την αδελφή του στο οικογενειακό θέρετρο του κάπου βαθιά στο δάσος και την κρατάει φυλακισμένη μέσα σε μια αποθήκη ...
Ο Junior την βρίσκε επίσης να ντύνεται με μια ολόσωμη προβιά αρκούδας για να σκοτώνει ανθρώπους με τα αρκουδόνυχα - επίσης κάνει και τους ήχους της αρκούδας για ολοκληρωμένη παράκρουση !
Ο Αδελφός Lamas βέβαια θα βρει σε πιο δάσος κρύβονται οι αποτρελαμένοι χωρικοί και θα προσπαθήσει να τους εξουδετερώσει John Rambo First Blood style στήνοντας παντού παγίδες με μυτερά δοκάρια να περιμένουν σώματα ... Η τελευταία πράξη της ιστορίας θα διαδραματιστεί γύρω από την ιδιοκτησία της οικογένειας και θα ολοκληρωθεί με "θάνατο-από-τρακτέρ" .
Παρόλο που η ερμηνεία του Scott είναι στα όρια της προληπτικής χορήγησης θεραπευτικής αγωγής , ο Scott δεν εμφανίστηκε σε παραπάνω από τέσσερεις ταινίες μέχρι και το 1991 που ολοκληρώθηκε η ευθεία γραμμή της καριέρας του .
--------------------------------------------------
-Βραβείο Σεξουαλικής Χοντράδας '80ς , πάει :
Ο Lamas είναι σε μια παρακολούθηση για ναρκωτικά . Μένει γυμνός και η τύπισσα που τον "ανακρίνει" του ζητάει να δει αν έχει κρυμμένο καλώδιο μέσα στο σώβρακο . Ακολουθεί ο διάλογος που αποκαλύπτει πόσο προικισμένος είναι ο ήρωας :
"Φαίνεται να έχω κρυμμένο καλώδιο ;"
-" Μωρό μου , φαίνεται πως έχεις κρυμμένο ολόκληρο ραδιοφωνικό σταθμό εκεί μέσα !"
-Ειδικό Βραβείο Ευρεσιτεχνίας , πάει :

Ο "Βασιλιάς" τροποποίησε μια μηχανή ειδικά για τον Lamas ! Ελπίζω να την κράτησε για δικιά του μετά τα γυρίσματα ...
-Ειδικό Βραβείο Προετοιμασίας Για Μάχη , πάει :

 Στα χνάρια του John Rambo , ο Lorenzo Lamas φεσώνει λίγο παραπάνω την ατμόσφαιρα ξυρίζοντας ελαφρά το πρόσωπό του με το κυνηγετικό μαχαίρι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.