Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

WANTED: DEAD OR ALIVE (1986)

 
O Gary Sherman ( DEATH LINE , DEAD AND BURIED , POLTERGEIST III ) , σκηνοθετεί τίμια περιπέτεια με Rutger Hauer .
O Rutger Hauer ( BLADE RUNNER ,  LADYHAWKE , THE HITCHER , SALUTE THE JUGGER , OMEGA DOOM , HOBO WITH A SHOTGUN ) είναι πρώην πράκτορας της CIA με black-ops δράση ανά τον πλανήτη και νυν μοναχικός κυνηγός επικηρυγμένων , Nick Randall .
Ο φονικός επαγγελματίας που μαζεύει τα σκουπίδια της κοινωνίας για να βγάλει τα προς το ζην ! Παίζει φυσαρμόνικα με την ίδια ευκολία που παίζει μπουνιές με το έγκλημα . Υποτίθεται πως ο Randall είναι μακρινός απόγονος (τετρασ-έγγονος) του Josh Randall , διάσημου κυνηγού επικηρυγμένων της άγριας δύσης , από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά όπου πρωταγωνιστούσε ο Steve McQueen (1958-1961) .
H CIA τον χρησιμοποιεί ως δόλωμα για να παγιδέψει τον παρανοϊκό άραβα/διεθνή τρομοκράτη Malak Al Rahim ! Δυστυχώς όμως ο κυνηγός γίνεται το θήραμα πολύ γρήγορα , με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του Al Rahim να χτυπήσουν κοντινούς ανθρώπους του Randall (τον καλό του φίλο Αστυνόμο Danny Quintz και το γκομενάκι του την Terry) !
Όπως πάντα , όταν οι τρομοκράτες χτυπούν αγαπημένα πρόσωπα είναι συνήθως και το τελευταίο λάθος τους πριν την τελική απόδοση ματωμένης δικαιοσύνης ...
O Gene Simmons ( DETROIT METAL CITY ) είναι ο Ιρανός τρομοκράτης Malak Al Rahim ! Δεν πρόκειται να ηρεμίσει αν δεν δει την Αμερική να φλέγεται ! Βρίσκεται ήδη μέσα στη χώρα και πραγματοποιεί δολοφονικές βομβιστικές επιθέσεις σε ανύποπτο χρόνο και χώρο ! Το τέλος του είναι εκρηκτικό , όπως και η δράση του στην χώρα ...
-----------------------------------------------
Κλασικές Στιγμές Για Δάκρυ Μπροστά Από Αστερόεσσα :
1) Σε σκηνή ανάκρισης του τύπου που φτιάχνει μπόμπες για τον τρελό , ο Randall τον έχει μέσα σε ένα ατσαλένιο δωμάτιο . Κάθε φορά που ο τρομοκράτης αποφεύγει κάποια ερώτηση ο Randall πυροβολεί με σκάγια μέσα στο κουβούκλιο .
2) Στο τέλος της ταινίας , με τον Al Rahim σε χειροπέδες και με μια χειροβομβίδα σφηνωμένη μέσα στο στόμα , ο Randall κατευθύνεται προς τους μαζεμένους αστυνομικούς που έχουν έρθει για να καθαρίσουν τον χώρο από τα απομεινάρια της παρέας του Άραβα . Ο Randall λέει στον υπεύθυνο να στείλει τα λεφτά της επικήρυξης στην οικογένεια του Quintz και σε αυτόν να δώσουν μόνο το bonus γιατί κατάφερε να πιάσει τον Al Rahim ζωντανό !
Καθώς κάνει να φύγει , κοντοστέκεται και λέει "Γάμα το μπόνους !" , τραβώντας την περόνη ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.