Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

TWIN DRAGON ENCOUNTER (1986)


"Οι Αδελφοί McNamara ξέρουν το νόημα της ζωής ..."
 
Η πρώτη ταινία του Καναδά που βγήκε στους σινεμάδες της εποχής .
Το ντεμπούτο του ηρωικού διδύμου των μυστακοφόρων Καναδών αδελφών McNamara , Michael και Martin , αληθινών διδύμων και απόλυτων μαχητών/πιονιέρων των πολεμικών τεχνών στην παγωμένη αυτή χώρα . Δυστυχώς ο υπόλοιπος πλανήτης δεν τους εκτίμησε όταν έπρεπε και μια ολόκληρη φιλμογραφία δράσης χάθηκε πριν καν ξεκινήσει - παρόλο που την διεθνή διανομή της ταινίας την είχε αναλάβει η τιμημένη Vidmark (να είναι καλά οι άνθρωποι γιατί πέτυχα την βιντεοκασέτα πριν από καμιά 10ρια χρόνια) !
Μόλις μέσα σε δύο ταινίες (η μια συνέχεια της άλλης) κατάφεραν να ξεδιπλώσουν τον εαυτό τους .
Ο Michael McNamara , κάνει τον Michael McNamara , πιονιέρο/δάσκαλο των πολεμικών τεχνών και γενικότερα κουλ τύπο με αβανταδόρικο μουστάκι και αλλεργία στα κανονικά ρούχα μιας και συνηθίζει να φοράει την στολή καράτε και εκτός της σχολής του . Διδάσκει παρέα με τον δίδυμο αδελφό του πολεμικές τέχνες και τεχνικές αυτοάμυνας κάπου στο Οντάριο του Καναδά !
Οι δρόμοι δεν είναι πιο σκληροί από τους αδελφούς McNamara !
Ο Martin McNamara κάνει τον δίδυμο αδελφό του Michael McNamara , Μartin McNamara . Ακολουθεί και αυτός τα στυλιστικά πρότυπα του αδελφού του στην κοινωνική του ζωή . Τα δύο αδέλφια αποφασίζουν να ξεφύγουν λίγο από την άλογη βία της πόλης και να ξεσκάσουν πηγαίνοντας μίνι καλοκαιρινές διακοπές με τα ξανθά γκομενάκια τους σε ένα απομονωμένο νησί/άλσος που τυχαίνει να τους ανήκει και να έχει την ευφάνταστη ονομασία "Διδυμονήσι" !
Στο Διδυμονήσι ξεκινάει η διασκέδαση με αρχετυπικό αντρίκιο κυνήγι ανάμεσα στα δέντρα , κλάσιμο στις μπύρες με χαβαλέ από τα δύο αδέλφια την ώρα που τους κυνηγάει αρκούδα και έρωτας κάτω από το σεληνόφως με κασετόφωνο στην διαπασών . Δυστυχώς εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ομάδα παραστρατιωτικών μεταποκαλυπτικών τύπων που υπακούν στον παρανοϊκό Στρατιώτη Jake !
Οι αδελφοί McNamara δεν ξεκινούν ποτέ κάτι . Πάντα το τελειώνουν !
"Διπλό μουστάκι . Διπλή Δράση !"
O B. Bob ( DRAGON HUNT ) είναι ο εκκεντρικός Στρατιώτης Jake . Δεν πρέπει να είναι ηθοποιός , ούτε ο ίδιος , ούτε η τρελοπαρέα των απροσάρμοστων που τον ακολουθεί μέσα στα δάση ! Η μιλιταριστική οργάνωση του έχει τον τίτλο "Λαϊκός Ιδιωτικός Στρατός" ! Τα παλικάρια μαζεύονται τα σαββατοκύριακα και περνάνε την ώρα τους φορώντας στρατιωτικές παραλλαγές και πυροβολώντας ότι κινείται (ένα βήμα πριν αρχίσουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον από τον ενθουσιασμό) ! Ο Jake έχει ξανθιά πεσμένη μοϊκάνα και φούμο στα μάτια για να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους . Θεωρεί καλή ιδέα να παρενοχλήσει την παρέα που έτυχε να βρεθεί στο έρημο νησί όπου έστησε το στρατόπεδο του ! Η απαγωγή των κοριτσιών των Αδελφών McNamara θα είναι και το τελευταίο του λάθος !
Στο τέλος της ταινίας , ένας εκ των αδελφών τραυματίζει τον Στρατιώτη Jake στο χέρι με το τόξο του . Εκείνος φεύγει με υδροπλάνο που τον περιμένει στο ποτάμι , αφήνοντας γενικότερα ερωτηματικά και ελεύθερο έδαφος για συνέχεια της ιστορίας σε δεύτερη ταινία ...
-------------------------------------------
Η ιστορία συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο αλλά σε ακόμη πιο εξωφρενικούς ρυθμούς στο DRAGON HUNT (1990) .
Οι αδελφοί McNamara πέρα από αυτές τις δύο ταινίες έχουν εμφανιστεί για λίγο και στην περιπέτεια των Billy Blanks/Rody Piper (τις τρώνε με συνοπτικές διαδικασίες από τον Blanks) , BACK IN ACTION (1994) .
Το ηχητικό υπόστρωμα της περιπέτειας και το μουσικό θέμα των αδελφών "Born To Fight" είναι του Billy Butt ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.